SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Smog apskata - High On Life

Linards B.Linards B.str2022. g. 22. dec. 18:54labots 2022. g. 22. dec. 18:56
Smog apskata - High On Life

Smog apskata - High On Life

#high-on-life ir izcila, bet viduvēja FPS spēle. Kā spēle var būt viduvēja, bet tajā pašā laikā izcila, par to sīkāk šajā apskatā. Vienlaicīgi jāatzīst, ja neesi Rick and Morty vai Solar Opposites auditorija un šo seriālu piedāvātā humora piekritējs, vārds “izcils” būs lietots nevietā. Bez spēles piedāvātā humora, tas ir kārtējais gabals, kur mums ir iespēja slepkavot citplanētiešus un kļūt par varoni, glābjot Zemi. Spēles pabeigšana aizņems aptuveni desmit stundas. Savukārt trofeju medniekiem būs jārēķinās ar papildus stundām un, iespējams, dažas misijas nāksies iet atkārtoti.


Stāsts Zemei uzbrūk un to savā kontrolē pārņem citplanētiešu narkotiku kartelis. Karteļa mērķis ir pakļaut visus cilvēkus un tos pārdot kā narkotikas. Sagadīšanās dēļ Tavās rokās nonāk citplanētietis, kurš vienlaicīgi ir runājošs ierocis un kuram ir savi nenokārtoti rēķini ar karteli. Apvienojot spēkus jūs kļūstiet par atlīdzības medniekiem, kuru mērķis ir gāzt karteli. Gluži Narco seriāla cienīgs sižets.

Spēles gaitā mūsu runājošajam ierocim pievienosies citi viņa rases pārstāvji, kas arī ir cietuši no karteļa rokas. Katram no runājošajiem ieročiem ir savs stils (pistole, bise, automāts, granātmetējs u.tml.), kā arī īpašās spējas, kas lieti noder ne tikai cīņu epizodēs, bet arī, lai pārvietotos pa spēles pasauli un risinātu mīklas/uzdevumus. Ideja var šķist dīvaina, bet tā noteikti darbojas.

Stāsts nerada neko atmiņā paliekošu, bet spēles dialogi un joki man lika smieties un mudināja apstāties un mijiedarboties ar spēles personāžiem. Atklāti, cik daudz spēļu dialogi ir Jums likuši smieties? Pieņemu, ka saraksts nebūs garš, ja tāds vispār būs. Protams, ne visi joki būs interesanti vai paredzēti Eiropas auditorijai, vai prasīs noteiktu intelekta līmeni, bet šī ir spēles odziņa, kas to padara manās acīs par izcilu FPS pārstāvi.

Savukārt, ja esi pieradis pēc iespējas ātrāk pārslēgt spēles dialogus un humors Tevi nesaista, bet alksti pēc iespējas ātrāk atgriezties pie ieroča pogas - šī spēle nav domāta Tev. high-on-life-(7).jpg

Spēles process Sākumā spēle var šķist samērā vienmuļa un garlaicīga, jo Tavs ieroču arsenāls un kustību spējas ir ierobežotas. Tomēr tas laika gaitā pakāpeniski mainās. Spēle mudina izmantot visus Tev pieejamos ieročus, kā arī būsi spiest izmantot to īpašās spējas, lai virzītos tālāk pa pasauli.

Spēle būvēta pēc samērā zināma modeļa, dialogs ar spēles personāžu, spēles pasaules izpēte ar nelielu uzdevumu, pa vidu iekļaujam ieroča izmantošanu un kulminācijā mums ir cīņa ar bosu. Šis cikls tiek atkārtots visas spēles gaitā. Spēle grūtības pakāpe attīstās pakāpeniski, lai gan man jāatzīst, ka lielākos lamuvārdus no manis panāca vidēja līmeņa boss, kur jau apsvēru skatīties YouTube pamācības, lai tiktu galā ar šo trīs tārpu zvēru. Lai gan spēle mudina izmantot visus ieročus, pieredzējis FPS spēlētājs tiks galā ar pistoli un nealks izmantot ieroču speciālās spējas, jo spēles pretinieki nav apveltīti ar samērā lielu intelekta līmeni. Par ko liecina iespēja lielāko pretinieku daļu pieveikt ar nazi, neietekmējot atlīdzības mednieka dzīvības stabiņu.

960x0.jpg

Par katru pieveikto karteļa dalībnieku, Tu iegūsi spēles naudu, kuru varēsi izmantot, uzlabojot sava atlīdzības mednieka tērpu vai iegādāties paplašinājumus saviem runājošajiem ieročiem. Trofeju medniekiem tiek piedāvāts meklēt naudas lādes, kas ir paslēptas pa visu pasauli un izkaisītas pa līmeņiem.

Par vienu no spēles mīnusiem var uzskatīt kartes neesamību, jo pieejamais marķieris dažbrīd spēj nokaitināt, vedot Tevi pa riņķi. Citādāk – nospied pogu un seko izsaukuma zīmītei ekrānā. Spēle ir nesen iznākusi un slimo, ko man pašam arī nācās piedzīvot – iestrēgstot aiz spēles sienas un nespējot atgriezties atpakaļ.

Spēles grafika Spēles pasaule ir samērā detalizēta un neliksies vilties. Lai gan šo spēli nevar uzskatīt par atvērtās pasaules tipa spēli, četras piedāvātās planētas mudina izpētīt un mijiedarboties ar spēles personāžiem. Katra no planētām ir citādāka un piedāvā papildus iespējas bez spēles galvenā stāsta.

Skati neaizraus kā Assassins Creed vai Horizon Forbidden West, tomēr stilizēto un animācijas stila spēļu lauciņā High On Life izceļas. To papildina sīkas nianses un vidē ietverti joki, sākot ar plakātiem un reklāmām, beidzot ar pašiem spēles personāžiem.

Verdikts

Ja Tev patīk Rick and Morty un FPS žanra spēles, šī noteikti ir spēle Tev. Savukārt, ja neesi apveltīts ar humoru vai īpaši delikāts pret to – šī spēle nebūs atmiņā paliekoša. Kopumā spēlei dodu vāju 7/10. Iesaku izmēģināt Xbox Game Pass lietotājiem, kuriem spēle ir pieejama, vai gaidīt atlaides.

Platformas: Xbox One, Xbox Series X un Xbox Series S, PC