SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Spēļu abonēšanas servisi - vai ir tā vērts? #1

Goodman2576Goodman25762020. g. 18. sept. 17:43
Spēļu abonēšanas servisi - vai ir tā vērts? #1

Spēļu abonēšanas servisi - vai ir tā vērts? #1

Ieskats no lietotāja puses dažādu spēļu abonēšanas servisu lietošanas plusos un mīnusos pēdējā gada laikā. Šoreiz par EA PLAY PRO PC (iepriekš ORIGIN) servisu.


Labdien. Vēlējos pragmatiski padalīties savā skatījumā par spēļu servisu abonentu sistēmām, kas kļūst arvien populārākas. Nu jau ne tikai Sony un Microsoft izmanto šo stratēģiju, lai piesaistītu lietotājus, bet arī Ubisoft un EA pāris gadus dod saviem uzticīgākajiem faniem šādu iespēju. Vēl līdzīgas stratēģijas izmanto Epic games un HumbleBundle.com, bet klubiņā vēl nav iestājušies Steam, Blizzard Battle.net un GOG galaxy platformas. šajā rakstu sērijā ir doma paķidāt katru servisu atsevišķi un padalīties pieredzē, kā arī pragmatiski izvērtēt vai konkrētā servisa abonēšanas maksa ir tā vērta, ko tiešām geimeris vērtīgu iegūst pretī abonementa laikā. Sākšu ar EA PLAY PRO, gan tāpēc ka pavisam nesen mainīts imidžs un tiek solīti uzlabojami pašā aplikācijā, gan tāpēc ka nesen veicu kārtējo maksājumu par nākamā gada abonementu. Tātad 100 eiro ja iegādājaties uzreiz gada abonementu, bet var maksāt arī pa mēnešiem - 14,99. Ar PRO abonementu jūs iegūstat pieeju visām EA izdotatajām jaunākajām spēlēm ar to iznākšanas brīdi vai pat ekskluzīvi kādu dienu iepriekš. Un protams arī visas EA vecās spēles un kaudzi 3rd part viduvēja līmeņa ne pirmā svaiguma spēles. Eksistē arī parastais abonements, kurā jūs tiekat tikai pie vecākām EA sporta spēlēm un 3rd party gabaliem. Šis abonementa veids ir pieejams arī XboX, Playstation un Steam lietotājiem par 24,99 eiro gadā. Bet tagad par to kā pagājis gads PRO abonementam un vai jūtos gandarīts par iztērētajiem 100 eiro?

Attēla apraksts

Skaidrs ka tīri matemātiski 100 eiro ir aptuveni vienas AAA spēles cena ar season pass kurā būtu kādi trīs nopietni DLC, līdz ar to piedāvājums ir pat ļoti izdevīgs, pie nosacījuma ka EA tiešām gada laikā izdod vismaz divas AAA spēles un to DLC un protams ja esat liels sporta spēļu fans.

Tātad mans ikgadējais abonements atjaunojas augusta beigās, un atskatīsimies kādas spēles tad esmu ieguvis savā rīcībā pēdējā gada laikā, ko pats uzskatu par vērtīgu. Un vērtīgumu es šeit nenoteikšu matemātiski pret spēļu cenu summu to izdošanas dienā, bet gan piešķiršu savu subjektīvo vērtību eiro izteiksmē. Diemžēl NHL spēles joprojām PC lietotājiem nav pieejamas, līdz ar to vispirms 23.septembrī ieguvu FIFA 20, kas konceptuāli bija jauns solis uz priekšu pēc iepriekšējo trīs gadu versijām. Interesanta bija ielu futbola iekļaušana un spēles stāsts. Kopumā kvalitatīva spēle, kuru vērtēju kā ieguvumu ap 30 eiro vērtībā. 18.oktobrī varēja iemēģināt roku augu un zombiju attiecību noskaidrošanā spēlē :) Plants Vs Zombies: Battle for Neighbourville - šī spēle nav priekš manis un neieskaitu to kā kaut kādu vērtīgu ieguvumu - 0 eiro. Need For Speed Heat no 8.novembra, tā kā jau bija iemēģināta demo versija un sajusta viegla vilšanās, tad emociju bija maz - kārtējais feils, un īsti negribas ieskaitīt kā ieguvumu, bet nu daļēji varētu = 5 eiro. Star Wars Jedi Fallen Order - šī gan bija gaidīta spēle, tik vien kā mazuma piegarša un cerība šajā sezonā sagaidīt kādu nopietnu DLC - 40 eiro. Pēc tam arī nekā prātīga nebija, jo SIMS 4 neskaitāmie papildinājumi mani neinteresē un C&C remasters arī galīgi nesaistīja, bet pašās augusta beigās jau 2020.gada 28.datumā pirmā no sporta spēlēm sezonā iznāca Madden NFL 21, lai arī pats neaizraujos, junioram šī ir prieka diena un spēle kopumā atbilst FIFA kvalitātei, ja vien jums patīk pats amerikāņu futbols kā sporta veids - 25 eiro. Jāpiemin arī 3rd party pienesums kā Sinking City un Plague Tale Innocence, kuras kopā varētu novērtēt uz 30 eiro. Un kas tad man kopumā sanāk - 30 + 5 + 40 + 25 + 30 =130 eiro Faktiski esot pilnīgi godīgam pret sevi, jāatzīst ka mazi plusi tomēr sanāk.

Attēla apraksts

Varbūt nedaudz skarbs vērtējums, kas neiet kopā ar pašu piedāvājuma modeli, jo man jau kā lietotājam joprojām paliek tiesības spēlēt gan Anthem, Battlefront 2, vai Battlefield 1 un kaudzi ar mazākām spēlēm un arī visas vecākās spēles, tomēr tas ir godīgi pret sevi, jo kā @Fen pēdējā podkāstā rupji lamājās, tad visa tā draza, kura šādā biznesa modelī tev tiek iesviesta līdzi jau nav nekādā vērtē #$%^&&^%$@^%&!!!! Tagad nedaudz ieskatīsimies, kas tad mani sagaida šajā jaunajā 20/21. gada sezonā no EA: Jau 1.oktobrī Star Wars Squadrons, ļaus atkal iegrimt man tik mīļajā universā, pie kam iejūtoties gan republikas, gan impērijas pilotu ādā. Atkal ļoti gaidīta spēle un ceru, ka 40 eiro vērtējums no manas puses būs noteikti.

Attēla apraksts

Tajā pašā 1.oktobrī FIFA 21 - sagaidu pieklājīgu turpinājumu labi iesāktajām pārmaiņām 20.gada versijā - sagaidāmā vērtība 25 eiro. NHL 21 16.oktobrī atkal nespīd :((((((( - būs vien jāsamierinās ar NHL 20 uz playstation .... :) Medal of Honor: Above and Beyond 11.decembris... diemžēl man nav VR iekārtas, līdz ar to nespēšu izbaudīt... Lost in Random - kaut kad 21.gada 1.pusgadā - interesanta piedzīvojumu spēle - sagaidāmā vērtība 15 eiro. It Takes Two - kaut kad 21.gada 1.pusgadā - 5 eiro Jaunā Need For Speed spēle - ekspektācijas atkal ir augstas, jo beidzot taču ir kaut kam jāpamainās, es personīgi ļoti ceru ka story drīzāk būs uz "The Run" virzienu un pēc tam tas viss free plays atvērtajā pasaulē ar misijām manis pēc var arī palikt. Grafiski jābūt solim uz priekšu, ko noteikti garantēs jaunās konsoles. Nu ļoti ceru, ka 30 eiro vērtībā šoreiz būs. Nu un Madden NFL 22 pašās augusta beigās gan jau atkal - 20 eiro Par 3rd party spēlēm nav informācijas, bet skatoties kā XBOX game pass for PC met ārā spēles tad grūti būs kaut ko sakarīgu piedāvāt EA. Kas man te sanāca? - 40 + 25 + 15 + 5 +30 +20 = 135 eiro Nu atkal tā knapi izskatās uz citu servisu fona - EA PLAY PRO noteikti ir pirmais kandidāts uz atsijāšanu, ja tāda nepieciešamība radīsies. Protams paliek cerības, ka rebrendings un solītā jaunā aplikācija (jo esošā ir vis-lagainākā no visām redzētajām) kopā ar kādu negaidītu un labu spēli atjaunos ticību šim servisam, pagaidām tā SO SO...

Nākamajā rakstā par UPLAY+ modeli un pieredzi ar to.