SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

PlayStation 5 lietotāja saskarne un citi jaunumi

EkingEking2020. g. 16. okt. 11:28
PlayStation 5  lietotāja saskarne un citi jaunumi

PlayStation 5 lietotāja saskarne un citi jaunumi

PlayStation jaunumi


Jaunā PlayStation 5 lietotāja saskarne

PlayStation nesen demonstrēja PlayStation 5 konsoles lietotāju pieredzi (UX). Jaunais UX ir pilnībā koncentrēts uz dažādiem interfeisa uzlabojumiem. Jaunais UX ievieš vairākas jaunas funkcijas, lai padarītu lietotāja saskarsni saistošāku, personalizētāku un sociālāku.

Lielākais jaunums ir vadības centrs, kas nodrošina tūlītēju piekļuvi gandrīz visam, kas nepieciešams no sistēmas saskarsnes, nospiežot DualSense bezvadu kontroliera pogu.

Ir pievienota jauna funkciju ar nosaukumu aktivitātes, kuras mērķis ir padarīt saistošākus tekošos spēles elementus. Aktivitātes tiek attēlotas, izmantojot vadības centra ekrāna kartīšu attēlojumā. Tās ļauj atklāt jaunas spēles iespējas, atgriezties pie iepriekšējām saskarnēm, pāriet saistošās spēles sadaļās. Viens no saskarnes jaunumiem ir režīms attēls attēlā, kas darbojas, neatstājot tekošo spēles procesu.

Attēla apraksts

Pārvietošanās interfeisā, pārslēgšanās starp spēlēm un pāreja uz tiešsaistes spēlēm notiek ātri. Man demonstrācijā patika iebūvētais mazais video ekrāns, kurā redzams cita spēlētāja spēles process, kā arī sniegtie padomi attēls attēlā formā. Kā sapratu padomi strādās nākamās paaudzes spēlēs, kā arī dažās izvēlētās un atbalstītās PlayStation 4 spēlēs.

Attēla apraksts

Izmaiņas PlayStation veikalā

Jaunais PlayStation veikals tiek palaists tīmeklī un mobilajās ierīcēs no 2020. gada 21. līdz 28. oktobrim. PlayStation ir veicis izmaiņas saturam, kuram varat piekļūt PlayStation veikalā, izmantojot darbvirsmu un mobilās ierīces. Šīs izmaiņas stāsies spēkā tiešsaistē no 21. līdz 26. oktobrim, kā arī mobilajās ierīcēs 28. oktobrī. Tātad vairs nevarēsiet iegādāties sekojošu saturu no PlayStation veikala un mobilās ierīcēs:

  • PlayStation 3 spēles un papildinājumus,
  • PSP spēles un papildinājumus
  • PlayStation Vita spēles un papildinājumus,
  • PS3, PSP vai PS Vita lietotnes, tēmas un avatarus.

Iepriekš uzskaitīto saturu vairs nevarēs iegādāties PlayStation veikalā, izmantojot veikala tiešsaistes saskarni vai mobilo ierīci. Tomēr joprojām varēs iegādāties PS3 , PSP vai PS Vita saturu, piekļūstot PlayStation veikalam, tieši no sava PS3, PSP vai PS Vita ierīces. Tāpat ir iespējams piekļūt visam iepriekš iegādātajam PS3, PSP vai PS Vita saturam tāpat kā iepriekš.

Vēlmju saraksta funkcija tiks pārtraukta. Visi vienumi, kas pašlaik atrodas sadaļā “Jūsu vēlmju saraksts”, tiks noņemti.

Labs raksts. Man šķiet, ka tas ir vairāk galvenās lapas, ne žurnālu cienīgs.