SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

THE MEDIUM pirmie iespaidi

Goodman2576Goodman25762021. g. 31. janv. 19:44
THE MEDIUM pirmie iespaidi

THE MEDIUM pirmie iespaidi

Spēle kas liks nodrebēt ne vien tev bet arī tava datora dzelžiem :)


Tieši tā. Šī spēle no poļu Bloober studios visupirms pārbaudīs jūsu pacietību, regulējot spēles grafiskos uzstādījumus, mēģinot sasniegt kaut necik stabilus 30 kadrus sekundē. Protams konsoļu īpašniekus tas neskars, jo spēle ir optimizēta jau minētajiem 30 kadriem sekundā. Šeit detalizēts DigitalFoundry apskats par spēles veikumu uz Series X un S.

Attēla apraksts

Bet ne jau par to ir stāsts, jo tipiska adventure spēle nemaza neprasa 60 kadrus, jo nekādu mega action Jūs šeit nesagaidīsiet. Spēles kodols ir tās stāsts un kā tas tiek pasniegts. Skaista grafika un labs skaņu celiņš mūsdienās ir obligāta prasība šī žanra spēlēm. Bloober man vislabāk pazīstami ar Layers of Fear un Observer spēlēm, vēl viņu kontā ir Blair Witch, tomēr pēdējā manu uzmanību nenoturēja. Zinot iepriekšējo veikumu, bija skaidrs, ka The Medium būs izsmalcināts horror-adventure žanra produkts. Iepriekš redzētie ķircināšanas (teaser) video parādīja galvenās varones atrašanos vienlaicīgi divās pasaulēs, materiālajā un garu pasaulē. Pieeja vienlaicīgi atspoguļot saturu divos ekrānos pati par sevi nav jauna, tomēr Adventure tipa spēlēs tas ir retums, pie kam šoreiz tas nav Co-op kā piemēram A Way Out, bet gan vienspēlētāja režīms, kur ekrāns brīžiem sadalās un jūs kontrolējat varoni vienlaicīgi abās pasaulēs, mijiedarbojoties ar to pasauli, kura sniedz risinājumu konkrētai lokācijai. Risinājums interesants, tas darbojas un man patīk, lai gan ir nedaudz pagrūti vienlaicīgi sekot norisēm abās pasaulēs.

Attēla apraksts

Skaņu celiņš ir lielisks. Pie tā ir strādājuši divi komponisti, katrs radot mūziku vienai no pasaulēm. Materiālajā pasaulē skan poļu komponista Arkādija Reikovska skaņdarbi, kurš jau iepriekš sadarbojies ar Bloober studiju, bet garu pasaulē Akiras Yamaoka mūzika, pēdējais starp citu ir Silent Hill oriģinālās sērijas mūzikas autors. Par grafiku jums pastāstīs jūsu PC dzelži, bet es padalīšos ar to kas mani nomocīja uzstādījumos. Nemainiet izšķirtspēju pamatuzstādījumos no 4K, bet gan dodieties uz advanced settings un pamainiet renderētās izšķirtspējas % (manā gadījumā uz 25%, kas atbilst 1080p). Dīvaini, bet vismaz manā gadījumā tikai šāda opcija deva jūtamu rezultātu optimālu kadru iegūšanai un pietiekami smukas bildes saglabāšanai. Pārējie settingi man uz Mid un protams bez AA. Tiem kam ir jaunās kartes ar DLSS un RT, varētu būt vieglāk sasniegt pieņemamu kadru stabilitāti, jo vecā Gtx1080 stipri sagurst, kad jārenderē abas pasaules vienlaicīgi. Kadri no 30-40 nokrīt uz 20-25. Tai pat laikā es nevarētu teikt ka vizuāli te būtu kas izcils. Jā tekstūras un detalizācija ir labi nostrādātas, to jau var pamanīt no spēles sākuma, tomēr lai es teiktu ka tā ir īsta next-gen spēle ... hmmm, nu nezinu pagaidīsim nākamās. Šī spēle man beidzot lika aizdomāties par to, ka esošais PC ar visu Gtx1080 jau sāk nevilkt, ar bažām domāju kas būs tālāk šogad, vai tiešām no pierastajiem 1440p būs jānokrīt uz 1080p :((((((((((((((((...., vai tas liks vairāk pievērsties PS5 spēlēm?

Attēla apraksts

Kopumā protams Bloober team tas ir nākamais un noteikti kvalitatīvais solis uz priekšu. Vai spēle patiks daudziem - šaubos. Taču starp savējiem, ieņems cienījamu vietu un kādam no nākošajiem žanra spēles veidotājiem būs ko pārspēt un ar ko salīdzināties. Par stāsta saturu apzināti neko nestāstīšu, jau tā pilns internets ar visādiem spoileriem, tā kā ja domājat paspēlēt, tad jo mazāk zināt, jo interesantāk būs.

Attēla apraksts

Viens no risinājumiem, kas man personīgi nepatīk ir fiksētā kamera. Lai arī piedzīvojumu spēlē tas īpaši netraucē un pati kamera spēlē darbojas samērā labi, tomēr zūd tik pierastā vizuālās brīvības sajūta, kas mūsdienu 3D spēlēs ir standarts. Paspēlējot tikai spēles sākumu, iespaids par stāstu un pati atmosfēra gan ir ļoti labas, un ņemot vērā ka spēle ir pieejam GAME PASS lietotājiem no pirmās dienas, tā ir lieliska iespēja pabaudīt jaunāko horror-žanra spēli. Savukārt tērēt 45 Eiro par atsevišķu versiju iesaku tikai absolūtiem žanra faniem, kas aprīkoti ar jaunākajām RTX sērijas videokartēm.

Attēla apraksts

Esmu ļoti kritisks pret SP spēlēt, bet šī bija reāli laba!