SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Svarīgākie Indie projekti 2021. gadā

EkingEkinggrupāStrike.lvStrike.lv2021. g. 10. janv. 15:50
Svarīgākie Indie projekti 2021. gadā

Svarīgākie Indie projekti 2021. gadā

2021. gada gaidītākie neatkarīgo izstrādātāju darbi


Aplūkosim ievērības cienīgākos Indie projektus, kas iznāks 2021. gadā. Kā teikt, ja jaunās AAA spēles ir miglā tītas, tad būs jāsēžas uz Indie diētas. Šogad iznāk arī daudzi neatkarīgo izstrādātāju projekti, kas veidoti kiberpanka stilā.

Kena: Bridge of Spirits

Kena: Bridge of Spirits bija paredzēts iznākt jau 2020. gadā, taču projekts tika pārcelts uz šo gadu. Spēle priecēs ar skaistu, bagātīgu vidi atklātā pasaulē. Kena izmanto savas maģiskās spējas, lai mirušajiem cilvēkiem palīdzētu pāriet no fiziskās uz garu pasauli. Spēlē tiek izmantota trešās personas perspektīva. Kena: Bridge of Spirits tiks izlaista šī gada martā uz PS5, PS4 un PC.

Disco Elysium: The Final Cut

Disco Elysium ir godalgota RPG ar morāli apšaubāmu galveno varoni, noslēpumainu pasauli un savādi intriģējošu progresijas sistēmu. Darbība notiek lielā pilsētā, kas joprojām atgūstas pēc kara. Disco Elysium: The Final Cut būs pārveidotas ierunātās balsis, un tajā tiks piedāvāti citi uzlabojumi. Disco Elysium: The Final Cut iznāks šī gada martā uz populārām platformām, ieskaitot PS5, Xbox Series X | S, Xbox One un PC.

Stray

Stray ir kiberpanka izpētes spēle no BlueTwelve Studio un Annapurna Interactive. Stray neona pilsētas galvenais varonis ir gudrs kaķēns, kurš valkā burvīgu mazu mugursomu. Šķiet, ka spēle ir vērsta uz orientēšanos Āzijas pilsētā, pārvietojoties starp dažādiem vertikāliem līmeņiem. Klaiņojošā kaķa spēle, visticamāk, iznāks 2021. gadā uz PS4, PS5 un PC.

The Ascent

The Ascent ir Xbox ekskluzīvs, kas apvieno Diablo līdzīgu izometrisko izpēti un cīņas kiberpanka estētikā. Papildus acīmredzamajām kiberpanka līdzībām The Ascent atgādina arī vecās skolas Fallout un Wasteland projektus. The Ascent ļaus spēlēt līdz pat četriem cilvēkiem kooperatīvi. The Ascent būs pieejama Game Pass katalogā. Tā iznāks uz Xbox Series X | S, Xbox One un PC.

Little Nightmares II

Little Nightmares ir Indie dārgakmens, puzles platformeris, kas veidots groteskā vizuālā stilā. Little Nightmares II turpinās pirmās daļas noskaņas. Šoreiz oriģinālajam varonim Six pievienojas Mono. Little Nightmares II ir daudz plašāka vide, ko izpētīt, saskaroties ar briesmām. Šis ir neatkarīgo izstrādātāju murgs, kas tiek veidots kā sapnis. Little Nightmares II iznāks šī gada februārī.

A Juggler’s Tale

A Juggler's Tale ir veidota mākslinieciskā stilā. Leļļu meistars Džeks kontrolēs lelli Ebiju. Marionete Ebija izklaidē auditoriju, taču viņa ilgojas pēc brīvības. Kādu dienu viņa aizbēg no cirka un sāk pētīt mistisku pasauli, kas piepildīta ar mīklām, slazdiem un draudiem. Studija Kaleidoscube izstrādā žongliera pasaku, kas iznāks uz konsolēm un PC.

Sable

Sable ir veidota skaistā mākslinieciskā stilā ar īpašu vidi un atmosfēru. Galvenā varone ir meitene vārdā Sable, kura nāk no klejotāju ģimenes. Ir pienācis laiks rituālam, kas vedīs caur noslēpumainām senām drupām un milzīgiem kritušiem kosmosa kuģiem. Tā ir atvērtas pasaules spēle, kuru var pētīt savā nodabā. Šis ceļojums vainagosies ar to, ka Sable uzzinās vairāk par šo pasauli un viņas vietu tajā. Sable izstrādā Shedworks, un tā iznāks uz Xbox Series X | S un PC.

Twelve Minutes

Twelve Minutes izstrādē ir piesaistītas tādas zvaigznes kā Deizija Ridlija, Džeimss Makavojs un Vilems Defo. Galvenais varonis sarīko romantisku vakaru sievai. Tajā laikā iebrucējs, policijas detektīvs, ielaužas pāra dzīvoklī, apsūdz sievu slepkavībā un piekauj vīru līdz nāvei. Galvenais varonis nenomirst. Viņš saprot, ka ir iestrēdzis divpadsmit minūšu ciklā, pārdzīvojot traumatisko pieredzi, līdz atrod veidu, kā izlauzties. Twelve Minutes būs pieejama uz Xbox Series X | S, Xbox One un PC.

Endling

Endling lapsiņa rūpējas par saviem mazuļiem tādā pasaulē, kurā cilvēce ir novedusi pie izmiršanas robežas pat visstiprākās dzīvības formas. Pēdējā pieaugušā lapsa uz zemes ir apņēmības pilna izdzīvot. Lapsa mēģinās atrast savus pazudušos mazuļus, kuri tika aizvilināti nakts vidū. Burvīgie bērni laika gaitā pieaugs un palīdzēs lapsai izdzīvot. Endling izskatās patiešām sirsnīgi.


Jāpiemin, ka iznāks vēl tādi Indie projekti kā The Medium, Lake, Season, Boyfriend Dungeon, Dustborn, Ruined King: A League of Legends Story, Know by heart, She Dreams Elsewhere, A Long Journey to an Uncertain End, Venba, Nour: Play With Your Food, Five Nights at Freddy’s: Security Breach, Oddworld: Soulstorm, Temtem, Cyber Shadow, Open Roads, Dordogne, Call Me Under, Garden Story, Open Roads, Hollow Knight: Silksong u. c. Tā ka 2021. gads solās būt bagātīgs Indie segmentā. Savukārt AAA nozare neizskatās īpaši spīdoši 2021. gadā, vismaz ne pirmajā pusgadā.