SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Apskats: NBA 2K20. I daļa

EkingEkinggrupāStrike.lvStrike.lv2019. g. 16. sept. 13:05
Apskats: NBA 2K20. I daļa

Apskats: NBA 2K20. I daļa

Pirmā jaunākās un skaļākās basketbola spēles apskata daļa par karjeras režīmu un varoņa izveidi.


Ievads

Tā kā NBA 2K20 ir diezgan liela Nacionālā basketbola asociācijas (NBA) licenzēta spēle ar daudziem režīmiem, tad apskatu veiksim divās daļās.

Pirmajā daļā novērtējam vienspēlētāja karjeras režīmu MyCareer, kas seko līdzi koledžas basketbolista stāstam. Tajā jaunais censonis gatavojas nozīmīgākam solim savā karjerā – iekļūšanai NBA, kas ir lielākais sapnis jebkuram basketbola spēlētājam. Karjeras režīms ir cieši saistīts ar sava varoņa izveidošanu izvēlnē MyPlayer. MyCareer ir diezgan plašs, tāpēc iztirzājam to dziļāk šajā rakstā.

Otrajā daļā apskatam koncentrēsimies uz daudzspēlētāju režīmu, kā arī citiem, piemēram, MyTeam, kas ļauj nokomplektēt savu sapņu komandu. Tuvāk aplūkošu arī režīmu MyGM/MyLeague. Tāpat mēģināšu izzināt, kā strādā NBA 2K20 virtuālā valūta un mikrotransakcijas.

Īsuma par NBA20K

NBA 2K20 ir basketbola simulācijas spēle, kas tāpat kā iepriekšējās sērijas daļas cenšas reālistiski atainot ar NBA saistītos notikumus.

Tā seko NBA spēļu norisēm un ir pielāgota gaidāmajai 2019.–2020. gada sezonai. Kopā ar pašreizējās sezonas komandām un spēlētājiem ir pieejamas agrākas NBA izlases, piemēram, no 1995. līdz 1996. gada Čikāgas Bulls. Kopumā piedāvājumā ir seši vēsturiskie NBA klubi. Pirmoreiz sērijā NBA 2K ir iekļautas visas divpadsmit WNBA (sieviešu NBA līga) izlases.

NBA 2K20 sporta zālē kopā ar treneri

NBA 2K20 ir 21. savas sērijas spēle un NBA 2K19 pēctece. Starp citu, Entonijs Deiviss (Anthony Davis) no Losandželosas Lakers ir attēlots uz spēles standarta izdevuma vāka, un Dveins Veids (Dwyane Wade) rotā Legend Edition.

Spēlētāja izveide

Fiziskā veidola radīšana

Pirms uzsākt savas gaitas režīmā MyCareer, ir nepieciešams izveidot basketbolistu sadaļā MyPlayer. Sākotnēji jākonfigurē viņa seja, ko var pielāgot dažādos veidos. Iespējas ir daudzveidīgas, un pārsteidz to dažādība. Esmu ļoti iespaidots, cik niansēti var izveidot savu spēlētāju, vienlaikus sejai un augumam izskatoties reālistiski. 2K Sports šogad ir sadarbojusies ar uzņēmumu Springhill Entertainment, kas pazīstams ar savu darbību filmu industrijā. Piemēram, tas veido basketbolam veltītās filmas Space Jam turpinājumu.

Spēlētāja sejas redaktors

Katram personāžam ir savas īpašās iezīmes, ko var pielāgot neskaitāmos veidos. Iespējams izvēlēties seju, frizūru, ķermeņa uzbūvi un citus fiziskos parametrus. Tālāk ir nepieciešams uzstādīt, kāda veida basketbolists būs – centrs, spēka uzbrucējs, aizsargs u. c. Tāpat ir detalizētā veidā jāuzstāda savas talanta prasmes – noslēdzošā uzbrukuma spējas, mešanas, saspēles veidošanas un aizsardzības spējas. Spēlētāju arī raksturo tādi parametri kā ātrums, spēks, paātrinājums un cik veiksmīgi viņš spēj strādāt vertikālajā plaknē.

Atbildīga spēju izvēle

Basketbolista izveidei ir jāpieiet iespējami atbildīgi, jo izvēlētie spēju punkti vēlāk MyCareer būs ļoti manāmi. Piemēram, es savas prasmes vairāk pielāgoju uzbrukuma un bumbas mešanas sadaļā, bet mazāk vienības izmantoju aizsardzības un saspēles jomā.

NBA 2K20 spēlētāja spēju uzstādīšana – lietai jāpieiet atbildīgi

Punktu sadalījums ievērojami ietekmēja MyCareer attīstību, jo daudzmaz labi varēju iemest bumbu un noslēgt uzbrukumu, bet aizsardzībā spēlēju diezgan vāji, tādēļ pretinieks puslīdz veiksmīgi mācēja apspēlēt. Tādējādi sadalot spēju vienības, izveidosiet unikālu spēlētāju ar savām stiprajām un vājajām vietām. Lai cīnītos par drafta vietām kādā no vēlamajām NBA komandām, būs cītīgi jāstrādā. Sākumā daudz neveiksies un būs tiešām grūti iejusties spēlē, taču būs veltīti daudzi treniņi, kā arī spēles, tāpēc būs iespējas sevi pierādīt.

Spēlētāja detalizācijas līmenis izskatās fantastiski

Spēju punktus krājam lēnām un uzmanīgi attīstām prasmes. Sākuma rangs nav liels – ir ap 60 bez papildus virtuālās valūtas izmantošanas. Viss ir atkarīgs no paša spēlētāja, cik ātri māk attīstīt basketbolistu. Piemēram, mūsu pašu Kristapa Porziņģa līmenis ir 86, bet augstākais rangs ir Lebronam Džeimsam (LeBron James) un Kavai Leonardam (Kawhi Leonard) – 97. Abi pārākie spēlētāji ir attiecīgi bijušais un pašreizējais NBA čempions. Tādējādi ir, kur tiekties, lai varētu paaugstināt savu kopējo rangu. Tālāk – režīms MyCareer.

Karjeras režīms

Spēlētāja attīstība koledžas komandā

Karjeras režīmam MyCareer ir sižets, kurā spēlētājs sacenšas laukumā un arī veic dažādas aktivitātes ārpus tā, lai varētu veiksmīgi attīstīt savu basketbolistu. Ir iesaistīts aktieris Idriss Elba (Idris Elba), kas vienlaikus ir gan treneris, gan arī labs padomdevējs ar vērtīgiem padomiem. Kaut arī dzīvē viņš nav treneris, aktieris veiksmīgi iederas spēlē un ir pietiekami harizmātisks.

Idriss Elba – treneris un padomdevējs

Mūsu izveidotais spēlētājs sāk savu karjeru kā koledžas spēlētājs. Ievadā vienam no mūsu komandas basketbolistiem gadās nepatīkama trauma, tāpēc jaunajam varonim ir jāuzņemas augstāka atbildība izlasē. Ir jāspēj atbalstīt draugu un jākāpj pa karjeras kāpnēm, lai basketbolistu varētu ievērot un noslēgt līgumu ar pēc iespējas labāku NBA komandu.

Uzdevums nav viegls, jo sākotnēji tiekat iemests spēlē un pašam ir pakāpeniski jāapgūst vadība, kā arī NBA 2K20 stils, un jāspēj sevi attīstīt. Man sevišķi grūti gāja aizsardzības jomā, jo ļoti cieši ir jāspēj nosegt pretinieks, kurš prot viegli aizskriet. Tāpat ir jāmācās labi saspēlēties ar komandas biedriem, lai iedod piespēli, jo bumbu nav tik vienkārši saņemt arī no viņiem.

Karjeras režīms par un ap NBA

Pēc personīgajām domām, jaunais karjeras režīms ir pārsteidzoši labs. Ārpus laukuma spēlējam palīdz personīgais menedžeris, tuvi basketbola draugi un arī ciešs kontakts ar māti, kura morāli atbalsta dēlu. Dažbrīd sižeta gaitā ir izvēles, piemēram, doties uz kādu foto pasākumu vai tomēr patrenēties un sevi attīstīt. Mums palīdz arī jauka fitnesa trenere, kas mūsu varonim un draugam sporta zālē nedos atlaides.

Koledžas spēle

Sižeta plūdums ir vienmērīgs, un nav visu laiku tikai jāspēlē, bet arī jāveltī domas un darbības savai attīstībai. Vienā no stāsta daļām vērtīgus padomus dos miljardieris Marks Kjūbans (Mark Cuban) no komandas Dalasas Mavericks, kurā spēlē arī mūsu pašu Kristaps Porziņģis.

Dalasas Mavericks īpašnieks Marks Kjūbans dod padomus

Lēnām, lēnam krājot punktus, tuvosies drafta diena un būs jāveic liktenīgā izvēle starp dažādām izlasēm. Mans varonis bija vidējā otrā drafta izvēle, kas arī noteica, kā spēlēju un kāds biju laukumā. Pirms līguma parakstīšanas arī vajadzēja sevi pierādīt dažādos fiziskajos testos – minispēlēs, kā augstlēkšanā, stieņa spiešanā guļus un bumbas mešanā grozā no dažādām zonām.

Augstlēkšanas tests

Drafta izvēle

Manas klubu izvēles bija sekojošas:

1. Dalasas Mavecriks ar Kristapu Porziņģi un Luku Doņčiču (Luka Dončić);
2. Bruklinas Nets (Brooklyn Nets), kurā spēlē Rodions Kurucs;
3. Goldensteitas Warriors (Golden State Warriors) – bijušā nepārspējamā čempiona vienība ar Stefenu Kariju (tajā kādreiz spēlēja centrs Andris Biedriņš).

NBA 2K20 drafta izvēle

Manu spēlētāju izvēlējās Bruklinas Nets, par ko bija zināms prieks. Pēc līguma parakstīšanas man bija jāsniedz intervija un jābūt gatavam jauniem izaicinājumiem, kā arī jāspēj atkal pierādīt sevi komandā.

Bruklinas Nets spēlētājs Rodions Kurucs

Bruklinas Nets varēju saspēlēties ar Rodionu Kurucu, kura uzbrucēja stils bija ļoti precīzi atainots. Pēc izskata latviešu basketbolists bija lieliski iedzīvināts. Bruklinas Nets šogad iegādājās saspēles vadītāju Kairiju Ērvingu un zvaigzni Kevinu Durantu, kurš diemžēl guva traumu klubā Goldensteitas Warriors. Kāpēc es to stāstu? Jo spēlē NBA 2K20 ir precīzi atainots, ka abas zvaigznes ir iekļautas Bruklinas Nets sastāvā. Tātad no simulācijas viedokļa tā precīzi ataino jaunākos NBA komandu sastāvus.

Iekļaušanās NBA komandā

Tālāk mūsu spēlētājam ir jāpierāda sevi NBA vasaras līgā, attiecīgi krājam punktus. No tā, cik labi veiksies, būs atkarīga vieta jaunajā NBA sezonā. Starp komandas spēlēm ir arī treniņu dienas, kurās mācāmies jaunus basketbola elementus un kur varam brīvi trenēties.

Pēc tam pamata sižets ir beidzies un sākas regulārā sezona. Stāsta beigās ir gaidāms neliels pārsteigums, kas sevišķi iepriecināja. Karjeras režīms ilgst aptuveni četras ar pusi stundas.

Drafta izvēles preses konference

Pēc iekļūšanas izlasē sākas pamata sezona. Tur ir jāaizvada ļoti daudz maču līdz izslēgšanas spēlēm. Vēlētos pieminēt, ka spēles nav jāizspēlē pilnībā un ir pieejams rezultātu simulācijas režīms, kad ir jāpabeidz kāds periods vai mača galotne. NBA 2K20 spēj atbilstoši komandu sastāviem uzģenerēt rezultātus spēles gaitā. Pirmajā mačā tika radīts rezultāts un 6,2 sekundes līdz spēles beigām atradāmies iedzinējos, pēdējo metienu veiksmīgi realizēja komandas lielākā zvaigzne Kevins Durants. Tas likās iespaidīgi no simulācijas viedokļa.

Kevins Durants

Nianses par sezonas spēlēm

Mūsu basketbolists pastāvīgi atrodas uz rezervistu soliņa un noraugās spēles gaitā, kas ir diezgan ticami pirmajā sezonā. Iesaistāmies dažos periodos un savu lietderību apliecinām tikai tajos. Pēc spēles aprunājamies ar komandas biedriem un tā pakāpeniski attīstām savstarpējo ķīmiju. Kluba dalībnieku sadarbība ir ļoti svarīgs faktors, lai varētu iesaistīties spēlē un gūt labākus rezultātus, kā arī iekļūt izslēgšanas spēlēs (Play-off). Tam veltīts arī papildus rādītājs “komandas saspēles ķīmija”, ko redzam pēc kārtējā mača.

Skats no rezervistu soliņa

Starp spēlēm, kā jau īstā NBA sezonā, ir arī treniņi, kurā uzlabojam savas spējas. Tādējādi īstais grainds tikai sākas tekošajā NBA sezonā. Ja nu gadījumā neiepatīkas komanda, varam pieprasīt arī maiņu uz citu klubu.

Kopumā par karjera režīmu

Karjeras režīms MyCareer ir izveidots lieliski, un spēle ir tuvu simulācijas līmenim. Sevišķi jāpaslavē komentētāji, kas ar lielu ticamības pakāpi ataino tekošo situāciju uz laukuma. Ja basketbolistam neveicas vai ir kāda laba epizode, tas noteikti tiek pieminēts. NBA 2K20 ir iekļauta piemērota populārā un hiphopa mūzika, kas ir atbilstoša NBA tematikai.

Jāpiezīmē divas lietas: būs iespējams nopirkt papildu virtuālo valūtu par īstu naudu, lai varētu attīstīt spēlētāju, bet tas nav obligāti. Tas arī nozīmē, ka NBA 2K20 karjeras režīmu iespējams izmantot tikai ar svaigāko programmatūras atjauninājumu. Vienīgā tehniskā problēma, ar ko saskāros karjeras režīmā – skaņa nedaudz piebremzēja dažās vietās, startējoties kārtējai sižeta daļai. NBA 2K20 ir labākais sporta stāsta režīms, kādu jebkad esmu spēlējis.

Turpinājums sekos...

Apskata turpinājums sekos, un otrajā daļā tuvāk aplūkosim režīmus MyTeam, MyGM/MyLeague, ieviesto virtuālo spēles valūtu un mikrotransakcijas. Par apskata kodu pateicamies gamestar.ee un 2K Sports.

Apskatīta versija: PS4, NBA 2K20 Legend Edition
Izdošanas datums: 2019. gada 6. septembris
Izstrādātājs: Visual Concepts
Izdevējs: 2K Sports
Žanrs: Sports
Režīmi: Vienspēlētāja, daudzspēlētāju
Platformas: PC, Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, iOS, Android