SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Apskats: NBA 2K20. II daļa

EkingEkinggrupāStrike.lvStrike.lv2019. g. 19. sept. 15:34
Apskats: NBA 2K20. II daļa

Apskats: NBA 2K20. II daļa

Klāt otrā daļa. Atšķirīgo NBA 2K20 variantu salīdzinājums, kartītes, MyTeam paveidi, azartspēles un daudz kā cita.


Turpinām NBA 2K20 apskatu, kas tika sadalīts divās daļās. Pirmā ir pieejama šajā saitē. Otrajā apskata daļā aplūkosim MyTeam un citus režīmus. Tāpat mēģināsim uzzināt, kā strādā spēles ekonomika.

NBA 2K20 izdevumu versijas

Standard Pre-Order, Deluxe, Legend Edition

NBA 2K20 uzlabotajās versijās ir pieejami papildu digitālie labumi. Piemēram, standarta izdevuma īpašnieki saņem 5000 virtuālo valūtu (VC), ja ir veikts iepriekšpasūtījums. Versijas Deluxe pircēji tiek pie 35 000 VC un 10 000 MyTeam (MT) vienībām, un leģendārā izdevuma īpašnieki – 100 000 VC un 50 000 MT, kā arī daudziem citiem digitālajiem labumiem.

NBA 2K20 balvas paciņu veidā par ienākšanu spēlē

Izmantojot īpašās valūtas, var iegādāties dažādas kartīšu pakas. Lai aktivizētu digitālos labumus, ir nepieciešams pieslēgties tiešsaistes režīmā un savienoties ar 2K serveriem. Visi trīs NBA 2K20 izdevumi saņem dažādas pakas katru dienu, vajag tikai regulāri ienākt spēlē un tās savākt.

Neskaitot šos iknedēļas bonusus, ir pieejamas safīra kartes, kuras var iegūt, ja pieder kāds no dārgākajiem NBA 2K20 variantiem. Par tām var tikt pie īpašajiem spēlētājiem Dveina Veida un Entonija Deivisa.

NBA 2K20 paciņas un mikrotransakcijas

Gan šīs kartes, gan dažādas iknedēļas pakas var saņemt režīmā MyTeam. Tāpat dārgāko izdevumu īpašnieki tiek pie karjeras prasmju uzlabojumiem. (Nemaz nepieminēšu dažādas kurpju un apģērbu iegūšanas iespējas.)

NBA 2K20 spēlētāju un citas kartītes, uzsākot sadaļu MyTeam

Spēles ekonomika ir diezgan komplicēta: tajā iestrādāta daudzslāņaina iekšējā ekonomika un iekļauti tā sauktie pārsteiguma principa mehānismi. Tāpat ir iespējams iegādāties un pārdot dažādas spēlētāju kartītes izsoļu namā. Attēlā zemāk norādītas VC valūtu cenas britu mārciņās:

VC valūtu cenas NBA 2K20 veikalā (Apvienotās Karalistes PSN veikals)

Spēles ekonomika

Sapņu komandas veidošana

Lai spēlētu režīmā MyTeam un varētu veidot savu sapņu komandu, sākotnēji tiek iedotas starta kartītes. Ar tām pēc nejaušības principa iegūstam dažādus basketbolistus un varam sākt spēlēt gan ar tagadējām, gan arī agrākām NBA zvaigznēm. Šeit ir iestrādāts mums tik ļoti zināmais pārsteiguma mehānisma princips, jo nekad īsti iepriekš nezinām, kuru sportistu iegūsim. Spēlētājam ir pieejama viena kartīte ar basketbolistu, kura augstākais rangs ap 80.

Piemēram, pats pēc nejaušības principa ieguvu Čikāgas Buļļu (Chicago Bulls) pārstāvi Deriku Rouzu (Derrick Rose) ar rangu 80 un daudzus sportistus ar reitingu ap 70–79 dažādās pozīcijās. Tāpat saņēmu attīstības kartīti, lai varētu uzlabot kāda interesējošā spēlētāja reitingu. Attiecīgi pilnveidoju savu labāko basketbolistu, paceļot vērtējumu no 80 līdz 85.

Derika Rouza kartītes uzlabošana

Papildus var saņemt dažādas kartītes kontraktiem, apģērbam, krekliem un citām kosmētiskajām precēm. Arī to iegūšana strādā pēc pārsteiguma mehānismu principa. Tādējādi var nokomplektēt savu komandu nejauši vai arī izmantot izsoļu namu, lai iegūtu interesējošos spēlētājus, tērējot valūtu, lai maksātu izsoles cenu. Šeit noteicošais faktors ir MT, ko varat saņemt, spēlējot dažādus MyTeam režīmus un izpildot izaicinājumus.

NBA 2K20 balvas par uzvarām

Valūta MT ir noderīga vēlāk, salīdzinot ar atalgojuma žetoniem Token, kurus saņemat kā apbalvojumu vai par ikdienas pieslēgšanos NBA 2K20. Šie žetoni pašreiz ir noderīgi, tomēr to vērtība vēlāk degradēsies. Tāpēc ieteicamais risinājums ir iemainīt Token vienības pret spēlētāju kartītēm.

Izsoļu nams

Izsoļu namā ir iespējams pārdot populāras kartes ar augstu novērtējumu. Paredzams, ka arī to vērtība laika gaitā degradēsies un tās nomainīs citas pieprasītas spēlētāju kartītes. Personīgi ieteiktu vienkārši spēlēt NBA 2K20 un pamazām krāt MT valūtu. Piemēram, pabeidzot pāris sadaļas MyTeam mačus un izpildot uzdevumus, ieguvu ap 1000 vienības. Salīdzinoši augstas klases spēlētāja kartīte var maksāt ap 20 000 MT. Tālāk sīkāk apskatīšu katru no MyTeam režīmiem.

MyTeam spēles veidi

Dominēšanas režīms

Dominēšanas režīmā spēlējat pieci pret pieci ar savu komplektēto komandu pret nejauši izveidotu pretinieka sastāvu. Lai iegūtu kartītes balvā, pietiks ar uzvaru. Ir iespējams uzstādīt trīs dažādas grūtības pakāpes no vienas līdz trīs zvaigznēm.

Pēc karjeras spēlēšanas iespaidiem ar augsta reitinga komandu ir tīri viegli pārvaldīt basketbolistus un izlasi kā tādu. Sportistus ir salīdzinoši brīvi vadīt arī sarežģītās situācijās, un nav grūti gūt vieglus punktus pēc filigrānas izspēles. Tāpat aizsardzībā var darboties salīdzinoši ar mazāku piepūli nekā karjeras režīmā.

NBA 2K20 dominēšanas režīms – "ne viss iet tik gludi"

Kopējais spēles ilgums ir četri periodi pa piecām minūtēm. Tās gaitā arī treneris pieprasa pārtraukumus, lai veiktu maiņas, pārveidotu spēles taktisko zīmējumu un dotu norādījumus par spēles stilu.

Kopumā režīms ir labi izveidots. Maču pārtraukumos mūs priecē karsējmeitenes un dažādi izklaidējoši šovi. Tāpat arī piedzīvoju video atkārtojuma izvērtēšanu, kad bumba bija iemesta pēdējās sekundēs, un gaidīju tiesneša lēmumu. Kopumā dominēšanas režīms ir pietiekami labi izveidots un līdzīgs karjeras spēlei.

Trīs pret trīs (3 vs 3) režīms

Trīs pret trīs mači ir pieejami gan viena, gan vairāku spēlētāju režīmos. Trīs pret tīrs spēles noris tikai septiņas minūtes. To laikā vairāk domāsiet par uzbrukumu nekā aizsardzību. Vienspēlētāja režīmā tiek iedalīti aptuveni līdzīga ranga pretinieki.

Citādāk ir tiešsaistes režīmā – pretī var stāties pietekami augstas klases komanda ar izciliem spēlētājiem. Interneta mačus varēju atrast pietiekami ātri un pretī ieguvu spēcīgu sastāvu, kur ir 88–90. ranga spēlētāji ar Šakilu O'Nīlu priekšgalā, pret saviem 75–80. ranga basketbolistiem.

Tiešsaistes pretinieka dominance bija acīmredzama, taču ar esošās klases spēlētājiem varēju arī kaut cik cienījami cīnīties pretī. Tādējādi tiešsaistes mači režīmā 3 vs 3 ir tīri laimes spēle un atkarīgi no pretinieka klases. Savukārt citā reizē cīnījāmies līdzīgi un uzvarēju bez problēmām, kad bija aptuveni līdzīga ranga sastāvi.

Trīs pret trīs režīms

Pēc uzvarētas trīs pret trīs spēles tiešsaistes režīmā, kamēr gaidām nākamo maču, var nodarboties ar pačinko bumbiņu laimēšanu, ruleti vai spēļu automātu. Likmes netiek liktas, un kā balvu var saņemt papildus MT. Taču šādas iekļautās izlaides ar azartspēļu ievirzi principā neatbalstu, jo NBA 2K20 ir reitings PEGI 3 – to drīkst lietot arī mazi bērni!

Balvas palielināšana ar pačinko bumbiņas izspēles palīdzību

Izaicinājumi

Ir pieejami dažādu veidu izaicinājumi ar atšķirīgām grūtības pakāpēm un noteikumiem. To ir pietiekami daudz, un ir jāievēro dažādi nosacījumi pārbaudījumu izpildei.

Izaicinājumi mainās laika gaitā. Protams, ir iespējams saņemt kārotas virtuālās balvas par to pieveikšanu. Lai iegūtu labumus, spēlētājs pats izvēlas, uz kādu MyTeam režīmu pievērst savu uzmanību.

Režīmi MyGM/MyLeague

Režīmā MyGM ir iespējams kontrolēt vienu līgas komandu, savukārt MyLeague piedāvā pārvaldīt jebkuru NBA līgas izlasi un arī izmainīt tās noteikumus.

Šajā režīmā var tikties ar menedžeriem, risināt aktuālos jautājumus saskaņā ar spēļu kalendāru, kā arī organizēt komandu saistībā ar tā brīža uzdevumiem. Šie režīmi varētu būt tuvi tiem, kuriem patīk pārvaldīt un plānot, kā arī sekot līdzi kluba vai līgas attīstībai.


  • NBA 2K20 režīms MyGM

Sieviešu līga WNBA

Sieviešu līgā WNBA ir iespējams uzspēlēt individuālus mačus ar visām tajā iekļautajām izlasēm. Tās cīņas sajūtu līmenī ir pavisam citādākas nekā vīriešu līgā – ne tik intensīvas, vairāk balstītas uz saspēli. Tāpat sieviešu līgas mačos dāmas labi izdara metienus no tuvās distances un bumba visbiežāk krīt ar atsitienu pret basketbola vairogu.


  • WNBA līgas spēles

Kā jau pienākas sieviešu basketbolā, ir dažādas kļūdas piespēlēs, to laikā bumbai bieži nokļūstot pie pretiniecēm, tāpat arī nereti notiek pretējais. Spēļu laikā arī bieži stājamies uz soda laukuma, kur meitenes diezgan precīzi veic soda metienus. Tāpat, ja ir labi izkārtots metiens no trīspunktu līnijas, dāmām ir augsta precizitāte. Kopumā labs režīms, ja ir vēlme uzspēlēt citādāku basketbolu nekā ierastos NBA režīmus ar vīriešu piedalīšanos.


  • Spēlētājas prieks par veiksmīgo epizodi

Kopumā

NBA 2K20 ir lieliski izveidots stāsta režīms. Pēc karjeras pabeigšanas ir iespējams nodoties sezonas spēlēm ar aktuāliem 2019.–2020. gada NBA komandu sastāviem. Basketbola simulācija ir izveidota diezgan ticama. Varu paslavēt NBA 2K20 par sieviešu līgas (WNBA) iekļaušanu ar visām tās komandām jau zināmos spēles režīmos.

Taču NBA 2K20 vēlos kritizēt par diezgan smago “monetizāciju”, kas ir jūtama uz katra soļa. Virtuālais basketbols satur diezgan daudz pārsteiguma mehānismu ar azartspēļu ievirzi. Noteikti nerekomendētu NBA 2K20 bērniem vai spēlēšanai kopā ar bērniem – it sevišķi esiet uzmanīgi sadaļā MyTeam daudzo un dažādo mikrotransakciju dēļ!

Par apskata kodu pateicamies gamestar.ee un 2K Sports.

Apskatīta versija: PS4, NBA 2K20 Legend Edition
Izdošanas datums: 2019. gada 6. septembris
Izstrādātājs: Visual Concepts
Izdevējs: 2K Sports
Žanrs: Sports
Režīmi: Vienspēlētāja, daudzspēlētāju
Platformas: PC, Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, iOS, Android