SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Horizon: Zero Dawn, visticamāk, iznāks uz PC

EkingEkinggrupāStrike.lvStrike.lv2020. g. 18. janv. 14:20
Horizon: Zero Dawn, visticamāk, iznāks uz PC

Horizon: Zero Dawn, visticamāk, iznāks uz PC

Vēl viena ievērojama PS4 spēle droši vien būs pieejama arī PC piekritējiem.


PlayStation 4 ekskluzīvs Horizon: Zero Dawn (HZD) šogad iznāks uz PC, balstoties uz Kotaku avotiem. Tas ir bezprecedenta Sony gājiens, kas signalizē par nākotni, kurā izdevējs izlaiž spēles platformām, kas nav pašas PlayStation konsoles. Strike jau iepriekš ziņoja, ka apstiprināta Death Stranding PC versija un tā iznāks 2020. gada vasarā.

Ielādējas...https://twitter.com/shinobi602/status/1217884448190029824

Kotaku šīs ziņas nāk no trim cilvēkiem, kuri ir iepazinušies ar Sony plāniem. Visi runā anonīmi, jo viņiem nav atļauts sarunāties ar presi. Sony neatbildēja uz Kotaku komentāru pieprasījumu par HZD ekskluzivitātes statusu.

Atgādināšu, ka HZD darbība risinās postapokaliptiskā atvērtajā pasaulē, kuru pārņēmuši roboti dinozauri. Spēle tika izlaista 2017. gada februārī uz PS4. To izstrādātāja Guerrilla Games, kas ieguva kritiķu atzinību, un spēle bija komerciāli veiksmīga.

Pieminēšu, ka pagājušā gadā vēl viens avots ziņoja, ka HZD iznāks uz PC – Krievijas neatkarīgais spēļu žurnālists Antons Loginovs. Viņš vēstīja, ka spēle zaudēs savu ekskluzīvo statusu PlayStation platformām. Iepriekš viņš arī ziņoja, ka Death Stranding vairs nebūs pieejama tikai PS4 pirms to oficiāli apstiprināja Sony.

Sagaidāms, ka HZD iznāks gan platformai Steam, gan Epic Games Store. Tā būs iespēja nodemonstrēt spēles veiktspēju uz PC bez aparatūras ierobežojumiem, kā tas bija uz PS4 ar fiksētu ekrāna atjaunošanas ātrumu 30 kadri sekundē. Šī būs pirmā lielā ekskluzīvā spēle, kuru Sony iegādātais izstrādātājs izlaiž uz PC.

Death Stranding, kas tika izlaista pagājušā gada novembrī uz PS4, iznāks vēlāk uz PC. To finansēja un izdeva Sony, bet izstrādāja neatkarīgā studija Kojima Productions. Arī neatkarīgā franču studija Quantic Dream pagājušajā gadā rīkojās līdzīgi, izdodot savas spēles Heavy Rain, Beyond: Two Souls un Detroit: Become Human uz PC bez Sony līdzdalības.

Viena no HZD un Death Stranding kopīgajām lietām ir dzinis Decima Engine, kas ir specializēts atvērtās pasaules spēļu veidošanai. Guerrilla un Kojima Productions pēdējos gados ir cieši sadarbojušies.