SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Iespaidi: Code Vein

EkingEkinggrupāStrike.lvStrike.lv2019. g. 2. okt. 02:31
Iespaidi: Code Vein

Iespaidi: Code Vein

Iespaidi par Code Vein – anime un spēļu stila Soulsborne pārstāvi.


Īsumā par Code Vein

Code Vein ir lomu darbības spēle, kas ir studiju Shift un Bandai Namco kopdarbs. Tā norisinās postapokaliptiskā pasaulē un pievēršas vampīrisma tēmām. Par asins lietošanu saņemsiet "dāvanas" un citas pārdabiskas spējas. Piekritīsiet – neparasts spēles uzstādījums. Vēl vairāk: Code Vein ir iespaidojusies no spēļu sērijas Dark Souls, un animācijas ir aizgūtas no God Eater 3, ko arī ir veidojusi studija Shift.

Tēla redaktors

Uzreiz pieminēšu, ka neesmu nekāds anime un Soulsborne cienītājs. Šī ir mana pirmā šāda tipa spēle, ja tā var izteikties, un nebūs īsti, ar ko salīdzināt. Mans uzdevums ir padalīties savos iespaidos par Code Vein. Noteikti būs pilnvērtīgs apskats no Strike biedra, kurš ir žanra cienītājs.

Code Vein sižets

Tuvākajā nākotnē pasaule ir pakļauta kataklizmai, kuras izcelsme nav zināma. Mēs pārstāvēsim revenantus, kas ir vampīriem līdzīgas būtnes, un esam radīti no aizsaulē aizgājušiem cilvēkiem. Revenantiem ir obligāti jālieto asinis, lai tie izdzīvotu.

Mūsu anime varonis pamostas pilsētas drupās, vietā sauktā par Veinu, kurā satiekam meiteni baltā tērpā. Viņa mūs aizved uz īpašu vietu, kurā, saskaroties ar mūsu tēla asinīm, tiek radītas asins pērles – šķidruma ampulas, kas ir identiskas cilvēka asinīm. Tās ir nepieciešamas, lai varētu izdzīvot.


  • Dāvanas spēju veidolā

Situācija Veinā ir kļuvusi pavisam nestabila. To ir pārņemsi gāzu migla, tāpēc mūsu varoņiem ir jānēsā aizsargmaskas. Asins lodīšu nepietiekamība liek mums meklēt izeju un cīnīties ar neskaitāmiem pretiniekiem, kā arī dažādiem bosiem, lai atrastu nepieciešamos resursus.

Spēles gaitā satiksim vēl vienu varoni, sauktu par Luisu, kas pavadīs mūs savās gaitās un būs lielisks atbalsta partneris. Viņš palīdzēs mums apgūt pazudušo asins kodeksu.

Kopā ar uzticamo partneri Luisu

Asins kodekss ir unikāls katram revenantam, ļauj veidot personīgās spējas un tās individuāli pielāgot. Luiss būs partneris, ar ko iesim kopā cīņās. Biedrs spēs mūs atdzīvināt, ja ir gadījies kāds neparedzēts drauds, un ir lielisks atbalsts, kas būs sevišķi noderīgi bosu cīņās. Taču Luiss ir ļoti kaitinošs, jo komentēs katru soli, kur mēs iesim, vai darbības, ko veiksim.

Pirmie iespaidi par Code Vein

Pakāpeniski spēles gaitā vāksim asins kodeksa artefaktus un atgūsim atmiņu, ainas pārdzīvojot kā mazus stāstus. Piekritīsiet, ka spēles stāsts ir diezgan komplicēts un jaunpienācējam pirmās stundas būs jāpavada, maldoties pa labirintiem un pakāpeniski apgūstot spējas. Iemācīsimies pasīvās un aktīvās, kā arī saņemsim "dāvanas" no saviem biedriem. Pirmie iespaidi var būt kā nesapratne par spēli un tās piedāvāto sižetu. Tomēr pakāpeniski Code Vein sāk arvien vairāk simpatizēt un ievilkt savos tīklos.

Atjaunojam atmiņas fragmentus

Pieminēšu, ka spēle nav nemaz tik grūta un sērijas Dark Souls cienītājiem, iespējams, būs vieglākā žanrā. Grūtākā lieta Code Vein ir nevis pretinieki, bet tieši cīņas mākslas apgūšana, kas vairāk prasīs spēju saprast, kā darbojas ienaidnieks. Jo bieži animācija nedaudz piebremzē un, pat ja esat veicis precīzi izvairīšanās manevru, pretinieks atņems lielu daļu dzīvības stabiņa. Savukārt aptieciņas izmantošana dzīvības atjaunošanai ir ļoti lēna – kamēr to dzeram, varam arī paspēt nomirt.

Brīnišķīgi ieturētā anime stilistika

Dažreiz visizdevīgākā stratēģija ir tieši uzbrukumu, nevis mēģināt izvairīties. Ieroči šeit ir daudzveidīgi, bet vairums, kā milzīgie cirvji vai zobeni, – ļoti lēni. Es personīgi izvēlējos veidot varoni ar spēju ātri pārvietoties un izvairīties no pretiniekiem.

Kopējās sajūtas par Code Vein

Code Vein varu paslavēt par fantastisko anime tēlu izveidošanas redaktoru, kurā burtiski var taisīt brīnumus. Iespējams radīt tādus fantāzijas varoņus, kas ir rādījušies tikai sapņos. Anime meitenes tiešām izskatīsies ļoti seksīgi, un to apveidus var formēt ļoti dažādus. Ja nevēlamies radīt sievietes tēlu, varam brīvi nomainīt uz puisi vai arī pārveidot kādus specifiskus izskata parametrus. Jums būs dota brīva izvēle. Tāpat svarīgs būs uzvilktais kostīms, kam dažādi uzstādījumi dos papildu spējas.

Ja nu ir gadījies iesprūst pie kāda bosa vai vietas, droši var izsaukt palīgā citu spēlētāju tiešsaistes režīmā. Viņš varēs iesaistīties tikai tad, ja pats ir izgājis konkrēto līmeni. Tāpat iespējams mēģināt palīdzēt citiem spēlētājiem un nopelnīt apbalvojumā medaļas.

Atpūšamies ar draugu sveču gaismā

Es ļoti izbaudu Code Vein un man tas ir gada lielākais atklājums. Grafiski anime stilistika ir ieturēta brīnišķīgi, jūtams, ka katrs tēls ir veidots unikāli un ar mīlestību. Pretenzijas var būt vienīgi pret īsti nenoslīpēto cīņu sistēmu, kas mēdz aizkavēties un ir neprecīza. Taču Code Vein ir ļoti šaura nišas spēle un ne visiem varētu iet pie sirds. Līdzīgi kā Nier: Automata man bija viena no 2017. gada labākajām spēlēm, tomēr daudziem tā arī īsti nepatika. Code Vein spēlēju uz konsoles PlayStation 4.

Ar nepacietību gaidu nākamo vakaru ar Code Vein un stāsta turpinājumu. Pilnu apskatu gaidām no īsta Soulsborne eksperta, kas zina drēbi.

Izdošanas datums: 2019. gada 27. septembris
Izstrādātājs: Shift un Bandai Namco Studios
Izdevējs: Bandai Namco Entertainment
Žanrs: Action role-playing
Režīmi: Vienspēlētāja, daudzspēlētāju
Platformas: PC, PlayStation 4, Xbox One