SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Iespaidi: Need for Speed Heat

EkingEkinggrupāStrike.lvStrike.lv2019. g. 11. nov. 22:08
Iespaidi: Need for Speed Heat

Iespaidi: Need for Speed Heat

Divdesmit ceturtā NFS spēle ir visai atšķirīga no iepriekšējās daļas. Labā ziņā.


Par NFS Heat

Need for Speed Heat (NFS Heat) ir sacīkšu spēle, kuru izstrādājusi Ghost Games. Tā ir studijas ceturtā daļa sērijā pēc 2015. gada pārstartētās NFS un Payback. NFS Heat aizgūst kaut ko no katras iepriekšējās Ghost Games spēles. Atšķirtībā no Payback, par automašīnu detaļām var norēķināties ar nopelnīto naudu – nav jāatver pārsteigumu kastes. Savukārt jaunas mašīnas var iegādāties, pakāpeniski pieaugot braucēja reputācijai. Heat ir divdesmit ceturtā spēle sērijā Need for Speed.

Spēles sākuma mašīna BMW

Atšķirībā no Payback, ir samazinātas atvērtās pasaules aktivitātes un galvenā spēles darbība norisinās pilsētā ar ne pārāk garām trasēm. NFS Heat piedāvā mijiedarboties ar citiem cilvēkiem, un ar viņiem varam sacensties dažādās trasēs (lai iegūtu papildu reputāciju un naudu). Taču izvēle ir katra paša rokās, un šajā NFS ir iespējams izlemt, vai spēlēsim bezsaistes vai tiešsaistes režīmā. Tik kaitinošais uzstādījums vienmēr tiešsaistē jeb Always Online nav obligāts jaunajā NFS.

Heat darbība risinās atvērtās pasaules vidē ar nosaukumu Palm City, Floridā. Tajā ir daudzveidīga ģeogrāfija, ieskaitot kalnainus apgabalus un atklātus laukus. Pārsvarā braucam pa pilsētu un baudām sacīkstes. Kā ierasts sērijā, ir ātruma radari un reklāmas plakāti, ko nepieciešams iznīcināt lecot, kā arī var vākt kolekcionējamos ielu grafiti.

Atrodamie priekšmeti parādās kartē pēc tam, kad esam tiem blakus. Atvērtās pasaules aktivitātes arī tiek attēlotas kartē, tiklīdz pabraucam tām garām.

Dienas un nakts režīms

Atšķirībā no Payback, NFS Heat neietver diennakts ciklu, bet spēlētāji var brīvi pārslēgties starp dienu un nakti. Gaišajā laikā piedalāmies sankcionētās sacensībās, bet naktī – nelegālās ielu cīņās.

Mehāniķis garāžā piedāvā uzlabojumus

Dienas laikā spēlētāji var piedalīties sacīkšu pasākumos, par kuriem tiek apbalvoti ar naudu, ko tērēt jaunām automašīnām un uzlabojumiem. Savukārt naktīs tiek piedāvātas nelegālās ielu sacīkstes, kas ļauj nopelnīt reputāciju.

NFS Heat nakts izbraucieni

Jo vairāk spēlētāji iegūst reputāciju nakts sacensībās, jo agresīvāka kļūst policija. Ir sava adrenalīna deva netikt noķertam, jo var pazaudēt iegūtos reputācijas punktus. Policija uzbrūk patiešām agresīvi. Ir jābēg no likuma sargiem un jādodas atpakaļ uz savu mājvietu, netiekot apstādinātiem vai automašīnai – sadauzītai.

Nakts atmosfēra izskatās brīnišķīgi zilgani zaļās noskaņās. Manuprāt, spēle tikai iegūst no tumšā laika režīma. Tā izskatās sevišķi skaisti arī lietū. Ūdens lāses parādās uz ekrāna – tiešām brīnišķīgi.

NFS Heat foto režīms

Iespaidi par NFS Heat

NFS Heat ir arī sižets, kurā spēlētāji mijiedarbojas ar pilsētas policiju. Tas ir otršķirīgs. Stāstā tiek attēlota it kā taisnīgā pilsētas policija, kas stingri cīnās pret nelegālajiem ielu braucējiem. Galvenais spēles uzsvars ir likts uz dažāda veida sacīkstēm. NFS Heat ir 127 automašīnas no 33 ražotājiem. Atgriežas Ferrari, kas licencēšanas problēmu dēļ nebija sastopams Payback.

Atšķirībā no iepriekšējās daļas, veiktspējas uzlabojumi vairs nenotiek pēc nejaušības principa. Tos var iegūt par naudas balvām no dienas sacīkstēm. NFS Heat vairs nav pieejamas pārsteigumu kastes. Vēl viens patīkams pārsteigums no EA – jaunajā NFS nav iekļautas mikrotransakcijas, vismaz neatradu starp izvēlēm. Nesastapu slēptas maksājumu shēmas vai līdzīgus zemūdens akmeņus.

Pēc pirmajiem iespaidiem NFS Heat liekas pārsteidzoši laba spēlēšanas ziņā. Mašīnu vadība šķiet brīnišķīga trasē, un, teiksim, dažādu veidu BMW mašīnas sajūtu līmenī var pārvaldīt samērā viegli un izjusti.

NFS Heat auto tūnings

Īpaši piestrādāts ir pie auto tūninga, kas jau ir izveidots jaunā līmenī ar vēl vairāk pielāgojamām iespējām nekā iepriekšējās NFS spēlēs. Varam regulēt režīmus, kā sacīkšu vai profesionālo, dažādos auto vadības blokos. Ir iespējams pielāgot riepas driftam vai parastajām sacīkstēm. Savukārt sānslīdes ir nedaudz pārveidotas. Ir vairākas reizes jāspiež taustiņš R2 pirms līkuma un tad līkumā poga jāpietur. Drifta līmeņi ir kopumā labi izveidoti.

NFS Heat sajūtu līmenī ir patīkama braukšanas spēle, kas lieliski izklaidē. Ir jūtams NFS Underground gars ar nelegālajiem nakts pasākumiem, kā arī var izbaudīt klasisko NFS sacīkšu garu. Pieminēšu, ka NFS Heat mākslīgā intelekta braucēji dodas savā tempā un sevišķi nespiež gāzes pedāli grīdā, ja jums sanāk labi, bez kļūdām. Tāpat nejutu, ka pretinieki speciāli taranē kā citās NFS, kas ir patīkams jaunievedums sērijā.

Izstrādātājs: Ghost Games
Izdevējs: Electronic Arts
Žanrs: Racing
Režīmi: Vienspēlētāja, daudzspēlētāju
Platformas: PC, PlayStation 4, Xbox One
Izdošanas datums: 2019. gada 8. novembris