SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Witchtastic - programmētāja viedoklis

MarcisbeeMarcisbeestr2022. g. 30. aug. 11:08labots 2022. g. 30. aug. 16:24
Witchtastic - programmētāja viedoklis

Witchtastic - programmētāja viedoklis

Mini apskata paveida raksts no programmētāja skata punkta. Sīkumi un detaļas, kas man traucē spēlēt.


Sākšu ar to, ka šāda veida rakstu neesmu veidojis un vēlētos dzirdēt jūsu domas par to vai paturpināt ar citām spēlēm. Šajā rakstā es minimāli aprakstīšu par to kas tā par spēli un sīkumi, kas mani kaitina.

#witchtastic tika izdota pirms nedaudz mazāk kā 1 gada un to veidoja Red Fur Games. Gameplay ziņā tā ļoti atgādina #overcooked franšīzi un tas šķiet ir bijis arī galvenais mērķis.

ss_5da3d497c9acf6c5cebba5ee9a2de032e97ff5d7.1920x1080.jpg

Kas i jādar? Tu kontrolē kādu no 4 raganām, kuru mērķis ir nodot pūcei (manuprāt sanāk tas ir dīleris) pietiekamu daudzumu dziras, ierobežotā laikā. Dzirdu var iegūt upurējot katlā sagatavotās sastāvdaļas un malku.

Darbību veikšana

Visas darbības tiek veiktas nostājoties blakus darbības objektam (ar seju uz objektu, piem., katls) un nospiežot konkrētas pogas. Problēma šeit ir tas, ka darbība ir uz pogas nospiešanu, nevis tās palaišanu vaļā un jābūt ar seju pret objektu. Tā kā spēle ir uz laiku un ātrums ir svarīgs, nereti var gadīties situācija, kur šķietami nenostrādā vēlamā darbība šo 2 iemeslu dēļ.

Scenārijs1:

  1. Skrienu pie katla ar sastāvdaļām rokā;
  2. Esot teju blakus katlam, spiežu darbības pogu, lai iemestu katlā sastāvdaļas;
  3. Apstājos pie katla;
  4. Darbības pogu palaižu vaļā;
  5. Nekas nenotiek.

Scenārijs2:

  1. Nolieku zemē sastāvdaļu (tā nokrīt pie kājām);
  2. Nospiežu pogu, lai to paceltu;
  3. Neesmu ar seju pret sastāvdaļu, tāpēc nekas nenotiek.

Šīs 2 nepilnības anulējot, spēle jau kļūtu daudz plūdenāka.

Ai! Aizķēros!

Objektu stūri ir asi un aiz tiem viegli aizķerties. Piem., galds ar 4 stūriem varbūt ir tikai taisnstūris, taču, ja šādus 2 noliec blakus un tie kaut minimāli pārklājas vai ir sprauga, tad aiz tā var aizķerties, kas ļoti bieži manā pieredzē arī notika.

Tā kā 180 grādu apgriešanās arī nav tulītēja, bet gan jāgaida animācijas beigas, tad lai izkruķītos, no šādām situācijām, ir nepieciešami nervi 👼

Grafika

Spēlē iestatījumu mainīšana ir ļoti minimāla. Šie iestatījumi būtu forši mobilās ierīces spēlei, taču man prasījās pamainīt rezolūciju, jo nu bilde pikseļaina un graudaina šķiet. Bet nu nav jau tik liela bēda, ir iespēja paiet tālāk no ekrāna un viss čikeniekā 😃

20220830105751_1.jpg

Beigums?

Spēli vēl pilnībā neesmu izspēlējis, tāpēc iespējams vēl kaut kas iekrīt, bet šie ir tie lielākie piekasīšanās punkti. Kopumā spēle ir ļoti forša un interesanta, iesaku!

#witchtastic pašlaik atrodama tikai Steam platformā.

Noteikti, turpini 😃 lai, gan spēle nav priekš manis, un esmu mēģinājis dažādus #overcooked-2 interesanti palasīt citu viedokļus no dažādiem skatupunktiem. 👍

Themed overcooked

@kem4 Overcooked ir piedodošāks 😄