SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Oliver's Adventures in the Fairyland

EkingEkinggrupāStrike.lvStrike.lv2020. g. 8. febr. 18:42
Oliver's Adventures in the Fairyland

Oliver's Adventures in the Fairyland

Oliver's Adventures in the Fairyland - nekad nepērciet šo nekvalitatīvo indie platformeri.


Nedaudz parunāsim par maziem projektiem un indie spēlēm, kam arī jāvelta uzmanība. Kamēr Strike redakcija pako vaļā Switch, tikmēr es izklaidējos ar mazu indie platformeri. Diemžēl, izklaides vietā vairāk sanāca frustrācija nekā labi pavadīts laiks. Sestdienas diena sabojāta ar ne to labāko indie spēli.

Pusaudzis Olivers no mūsdienām tiek iesaukts fantāziju pasaulē ar svarīgu uzdevumu - atdot karaļa nozagtās bagātības. Oliver's Adventures in the Fairyland ir indie piedzīvojumu spēle, kuras izstrādāji iedvesmojušies no Metroidvania stila spēlēm. Spēlei ir retro grafika, roguelike elementi ar klasisku platformingu vadību.

Spēles galvenā misija ir atrast dažādus artefaktus, kuriem var piekļūt pakāpeniski, iegūstot dažādas spējas kā rāpšanās pa sienām, niršana, zobena mešana u.c. Karte tiešām nav liela, bet pastāvīgi jāceļo starp dažādām vietām. Lokācijas vietas ir izveidotas nedaudz atšķirīgi ar dažādām zonām un šķēršļiem. Grafika spēlei ieturēta retro stilā, bet ne ar ko īpašu neizceļās. Laikam, graudainā grafika vairāk krīt acīs nekā priecē. Spēles pavadošā mūzika arī neiedvesmo, izvēlējos nogriezt skaņu pavisam uz klusumu, lai lieki netraucētu..

Oliver's Adventures in the Fairyland var iziet aptuveni ap 1-2 stundām atkarībā no platformeru iemaņām un spēju orientēties mazā pasaulē. Platformina elementi, diemžēl, nestrādā sevišķi labi, ir daudz gļuki, aizķeršanās. Zonas ir slēgtas ar durvīm, kurām jāsameklē atslēgas.

Mazais Olivers īsti neklausa, it, sevišķi, lēkāšanas laikā. Spēles beigu daļā, kad vairums spējas ir atvērtas un pieejams metamais zobens, būs arī boss, kas ir diezgan kaitinošs. Pūķi izgāju ar kādu 15-to reizi, jo patstāvīgi nogrūda no platformas. Noslēguma daļā ir vēl viens kaitinošs boss - milzu kukainis.

Spēles beigu daļā esam ieguvuši visas iespējamās spējas un artefaktus, tad var doties pie burvja. Tad indie spēle vēsta, ka tā ir izieta. Eh, labāk jāspēlē nopietnas indie spēles kā Bloodstained: Ritual of the Night ar lielisku klasisko platforminga vadību un pārdomātiem Metroidvania stila līmeņiem.

Rezumējot, nepērciet šo nepārdomāto un kaitinošo indie platformeri. Spēles oriģinālā cena ir ap 6.99$/euro. Labāk pažēlojiet naudu kādai AAA spēlei uz atlaidēm vai izvēlieties krietni kvalitatīvākus indie platformerus, kā, piemēram, Devious Dungeon vai Devious Dungeon 2, kas sagādā, vismaz, gandarījumu un spēlēt prieku. Oliver's Adventures in the Fairyland spēlēju uz PlayStation 4.

Izdošanas datums: 2019. gada 11. decembris
Izstrādātājs: Victory Road
Žanrs: Action, Platformer, 2D
Režīmi: Vienspēlētāja
Platformas: PC, PlayStation 4, Xbox One, Switch