SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Apskats: Kingdom Hearts III Re Mind

EkingEkinggrupāStrike.lvStrike.lv2020. g. 14. febr. 15:56
Apskats: Kingdom Hearts III Re Mind

Apskats: Kingdom Hearts III Re Mind

Nesen izdotā Kingdom Hearts III papildinājuma apskats.


Ievads

Kingdom Hearts III Re Mind ir papildinājums pamata spēlei Kingdom Hearts III (KH3). Tas ir pirmais lielais lejupielādējamais KH3 papildinājums. Papildinājums tika izlaists 2020. gada 23. janvārī platformai PlayStation 4, bet mēnesi vēlāk jeb 25. februārī tas iznāks arī Xbox One. KH3 pamata spēli izgāju pirms gada. Es mēģināju atsaukt atmiņā notikumus pēc vesela gada. KH3 apskats bija mans pirmais lielais Strike apskats. KH3 ir ģimeniska piedzīvojumu spēle. Aplūkosim jaunāko izdoto papildinājumu ar nosaukumu Kingdom Hearts III Re Mind.

Īsumā par papildinājuma Re Mind saturu

Lai piekļūtu papildinājuma saturam, ir jābūt pieejamam saglabāšanās failam jau no pabeigtas pamata spēles. Ja ir pieejams saglabāšanas fails, bet vēl nav iziets KH3, tad diemžēl nebūs iespējams piekļūt papildinājuma saturam. Lai uzsāktu spēli, ir nepieciešama arī KH3 diska vai digitālā versija. Spēli nepieciešams atjaunināt uz pēdējo pieejamo versiju (pašreiz pieejama 1.09). Pieminēšu, ka papildnājums maksā pusi no AAA spēles cenas jeb 30 euro/$. Par šo naudu var iegūt Re Mind DLC, kas ietver saturu pēc pamata spēles notikumiem ar jauniem stāsta pavērsieniem.

Papildinājuma sižets risinās divās vietās – Keyblade Graveyard un Scala ad Caelum, kas oriģināli izmantots jau KH3. Re Mind var spēlēt ar tādiem Kingdom Hearts varoņiem kā Sora, Riku, Aqua un Roxas.

Galvenie ļaundari ir Xehanort un Organisation XIII. Izejot papildinājuma stāstu, ir pieejama nodaļa Limitcut ar trīspadsmit bosiem. Savukārt pieveicot šos bosus, tiek atslēgta Secret Episode, kurā ir iespējams cīnīties ar bosu zināmu kā Yozora.

Tāpat spēlētājiem ir pieejama apsveikuma funkcija, kas ļauj visdažādākajos veidos uzņemt fotoattēlus. Tos var atainot, izmantojot slīdrādes funkciju ar dažādiem pārejas efektiem un fona mūziku. Ir pieejama izvēlnes sadaļa Premium, kas ļauj uzstādīt dažādus grūtības līmeņus, uzsākot jaunu spēli. Ja ir vēlme spēlēt no jauna pamata KH3, tad var izvēlēties vieglāku grūtības pakāpi vai arī tieši grūtāku ar papildu izaicinājumiem.

Re Mind saturs ietver Kingdom Hearts dziesmu atskaņojumu ar simfoniskā orķestra izpildījumu, kurā tik demonstrētas ainas no KH3 notikumiem. Papildinājuma saturs ir domāts kvēlākajiem Kingdom Hearts faniem, kas īpaši gaidījuši jelkādu KH3 papildu saturu.

Re Mind spēlēšana

Personīgi man bija grūti iesākt spēlēt KH3 papildinājumu, kas ir iznācis veselu gadu pēc pamata spēles. Atsaucu atmiņā sižeta notikumus, cīņas sistēmas specifiku un varoņu vadību, kā arī resursu pārvaldību. Papildinājuma sižetu Jums neiztirzāšu visos sīkumos, jo, iespējams, kāds vēl nav pat spēlējis pamata spēli.

Sākotnēji notikumi rit mierīgā atmosfērā, tiekam iepazīstināti ar pēcspēles notikumiem aptuveni pirmajās 30 minūtēs. Baudu Final Fantasy un Disney varoņu stāstu ar īpaši skaisto Kingdom Hearts šarmu. Pēc tam seko galvenā varoņa, pie kura vadības ir grūti pierast, Soras cīņa pret minibosu. Bosam ir daudz dzīvības stabiņu, kas mūsu varoni nežēlo. Ir jāpiešaujas vadībai, kā arī jāspēj pārvaldīt savas spējas, jāpapildina dzīvības eliksīri. Tā vien šķiet, ka tā vairs nav draudzīgā KH3, bet spēle ar izteiktām bosu cīņām. Fani prasīja, lai KH3 papildinājums tiek padarīts grūtāks. Lūdzu, te Jums no ģimeniskas piedzīvojumu spēles hardcore izaicinājums! Tādi, protams, ir pirmie iespaidi par Re Mind.

Protams, nav tik traki kā aprakstīts, pēc pirmajām 3-4 neveiksmīgajām cīņām sāku saprast vadību, bosa darbības šablonu. Es sapratu, kā var papildināt dzīvību, kādas maģijas un spējas nepieciešams izmantot. Kad svarīgās detaļās ir saprastas, tad būtībā spēle aiziet kā pa diedziņu un var turpināt spēlēt stāsta daļu bez problēmām. Pēc pirmā bosa seko nākamā bosu cīņa jūras krastā. Tā jau ir nedaudz grūtāka, bet pieveicu ar pirmo reizi. Būtībā papildinājumā sastopamās vietas ir izmantotas no pamata spēles, taču sižeta ainas ir veidotas unikālas.

Sižeta izklāsts satur daudzas šādas scēnas. Garās sižeta scēnas mijas ar bosu cīņām vietā Keyblade Graveyard. Nepierasti, ka pat intensīvas cīņas var tikt pārtrauktas ar divām līdz trim iestarpinātām scēnām līdz pat 5 minūtēm garumā katra. Tāpat, ritot intensīvai cīņai, pēkšņi tās karstumā izlec kārtējā scēna. Pēc tam atkal cīnos, atkal scēna ar sīkāku sižeta iztirzājumu, kas nedaudz traucē izbaudīt cīņu vai – tieši pretēji – rada tādu kā papildinājuma neviendabīguma sajūtu. Tā šī formula tiek izmantota pirmajā daļā jeb aptuveni divu stundu garumā.

Otrās daļas stāsta nogrieznī, atrodoties Scala ad Caelum, bija jau interesantāk spēlēt. Darbība risinās ar nelielām cīņām pret mobiem. Tāpat kartē bija atsvaidzinoša mīkla ar planētu elementiem. Varu droši teikt, ka pēdējās stundas papildinājuma saturs ir izveidots oriģināls ar neaizmirstamiem momentiem. Tas var sagādāt īpašu prieku Kingdom Hearts faniem. Pēdējā stunda izglāba papildinājuma saturu, nodaļas iespiedās labi atmiņā un bija oriģināli izveidotas. Fināla epizodes radīja piepildījuma sajūtu. Saturu varēja izbaudīt ar prieku un cīņas nesagādāja īpašas grūtības.

Kopumā

Kopumā vērtējot satura papildinājumu Re Mind, tas ir domāts īstiem Kingdom Hearts faniem, taču ne parastiem spēlētājiem no malas, kas nav pazīstami ar sēriju. Satura papildinājumu var vērtēt neviennozīmīgi, jo pirmajās stundās ir grūti pierast pie Soras un citu varoņu vadības. Arī daudzie un garie scēnu iestarpinājumi cīņu laikā ir diezgan kaitinoši. Personīgi mani aizrāva pēdējā papildinājuma stunda. Tajā bija pārdomātas sižeta scēnas un jauni oriģināli spēles elementi. Noslēgums radīja pabeigtības sajūtu.

Re Mind satura baudīšanu var papildināt ar vēl divām grūtu bosu cīņu sadaļām. Lai tās pieveiktu, ir jābūt labām cīņas iemaņām, kā arī atbilstošam varoņa līmenim. Re Mind sižetiskais saturs ilgst ap 4 stundām, ko var pagarināt ar nodaļām Limitcut un Secret. Jaunākais saturs Re Mind veidolā ir domāts sērijas Kingdom Hearts patiesiem cienītājiem, pārējie spēlētāji var arī droši to izlaist.

Liels paldies par Kingdom Hearts III Re Mind apskata kodu https://www.gamestar.ee/

Apskatītā versija: PlayStation 4
Žanrs: action role-playing
Režīms: vienspēlētāja
Platformas: PlayStation 4, Xbox One
Izstrādātājs: Square Enix
Izdevējs: Square Enix
Iznākšanas datums: 23.01.2020. (PlayStation 4), 25.02.2020. (Xbox One)