SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Apskats: MLB The Show 20

EkingEkinggrupāStrike.lvStrike.lv2020. g. 19. apr. 23:46
Apskats: MLB The Show 20

Apskats: MLB The Show 20

Kvalitatīvs beisbola simulators no Sony


MLB The Show 20 – beisbola simulācija, ko ir veidojusi SIE San Diego Studio un ekskluzīvi platformai PlayStation 4 izdevusi Sony. Tā ir jau piecpadsmitā sērijas MLB spēle. Informācijai: iepriekšējā daļa MLB The Show 19 tika piedāvāta PS Plus lietotājiem kā viena no “bezmaksas” spēlēm pagājušā gada oktobrī.

Beisbols ir komandu sporta spēle ar bumbu un vāli, kurā spēlētājiem ar atsevišķiem pārskrējieniem jāvirzās no bāzes uz bāzi, kamēr aizsardzībā esošā komanda ar vāli atsisto bumbu nav nogādājusi atpakaļ attiecīgajā bāzē.

MLB (Major League Baseball) ir spēcīgākā profesionālā beisbola līga pasaulē. MLB The Show 20 ir balstīta uz profesionālā beisbola organizācijas MLB komandām un tās noteikumiem. MLB ir vecākā un tradīcijām bagātākā sporta līga ASV un Kanādā. Tajā spēlē 30 komandas. MLB The Show 20 precīzi ataino šī brīža galvenās līgas spēlētājus ar precīziem vārdiem, viņu atbilstošajām pozīcijām un statistikas rādītājiem.

Pirmo reizi sērijas vēsturē ir iekļauti zemākās līgas spēlētāji, kas ir licenzēti MLB The Show 20. MLB ir ietverts arī režīms Diamond Dynasty, kurā ir līgas spēlētāji, kurus var iegūt, nopelnot kartītes un iegādājoties viņus par iekšējo spēles valūtu. Šo režīmu var salīdzināt ar Ultimate Team no izdevēja EA sērijas FIFA vai NBA 2K MyTeam. MLB punktus var iegādāties par naudu veikalā PlayStation Store. Navigācija Diamond Dynasty ir diezgan saraustīta, un ir grūti izprast visus tā apakšrežīmus. Personīgi patika, ka režīms piedāvā izspēlēt dažādu maču galotnes un fragmentus, kas simulē beisbola spēli.

Diamond Dynasty ir iekļauti dažādi spēļu tipi, izaicinājumi un arī veikala iespējas, lai nopirktu ekipējumu, kā nūjas, cimdus, ietērpus, un arī pašus spēlētājus, ieskaitot vēsturiskos vai leģendāros, piemēram, Beibu Rūtu (Babe Ruth). Režīmā ir iestrādāts arī izsoļu nams, kur var piedāvāt savus atribūtus par uzstādīto cenu, kā arī nopirkt spēlētājus vai aprīkojumu no citiem spēlētājiem. Lieki piezīmēt, ka Diamond Dynasty ir viens no populārākajiem režīmiem šajā beisbola simulācijā. Tajā var spēlēt arī lokāli vai tiešsaistē, kā arī nopelnīt dažādas beisbola kartītes. Protams, lietotājam no malas, kas nepazīs beisbola zvaigznes un līgas spēlētājus, kartītes maz ko izteiks. Atšķirībā no citām lielām sporta sērijām MLB The Show 20 nesatur azartspēļu elementus, jo godīgi par izsoles vai tirgus cenu varat pārdot vai iegādāties kartītes.

MLB The Show 20 ir daudz režīmu, piemēram, Custom Leagues, March to October, Franchise un Road to the Show, un dažādi mazāki, ieskaitot vēsturiskos režīmus. Custom Leagues var izveidot savu komandu. Road to the Show ir labs režīms iesācējiem, lai trenētos un attīstītu virtuālās beisbola iemaņas. Tajā trenējamies un spēlējam, sākot no amatiera līgas, ar mērķi sasniegt augstāko līgu. Šajā režīmā minētajam nolūkam var izveidot pilnīgi jaunu spēlētāju.

Franchise Mode var izveidot savu komandu un vadīt to kā galvenais ģenerālmenedžeris (GM). Tāpat ir iekļauts aktuālākais režīms March To October, kurā var piedzīvot pilnu sezonu ar savu izvēlēto komandu, sākot no regulārās sezonas, “play off”, pasaules sēriju un visu zvaigžņu spēli. Godīgi sakot, beisbola faniem ir neskaitāmi veidi, kā sportot jaunākajā sērijas MLB The Show daļā. Patīkami un nemazsvarīgi, ka spēle ļauj pārnest progresu un jau izveidoto komandu no MLB The Show 19. Tā ir liela problēma NBA 2K, EA NHL un FIFA spēlēs: katra gada izlaidumā viss ir jāsāk no jauna un arī īstā naudas kartītēs jāiegulda vēlreiz.

Man kā šīs beisbola sērijas iesācējam visvairāk interesēja tieši visparastākais vienspēlētāja režīms Play Now, lai izprastu beisbolu un tā noteikumus. MLB The Show 20 īsti neizskaidro iesācējiem pamata noteikumus ar domu, ka ar tiem spēlētājs jau ir pazīstams.

Galvenais beisbola uzdevums ir noskriet vairāk punktus nekā pretinieku komandai. Katra spēle ir sadalīta 9 maiņās jeb īningos. Katram no tiem ir 2 daļas – pirmajā (sākuma jeb augšdaļā) viena komanda (viesi) atsit, kamēr otra komanda aizsargājas, otrajā (beigu jeb apakšdaļā) komandas mainās vietām. Katrā maiņā komanda, kas atsit, mēģina ieskriet punktos, kamēr otra komanda mēģina taisīt “autus”. Vairāk par beisbola noteikumiem var lasīt šajā Vikipēdijas sadaļā.

MLB The Show 20 standarta spēlē korekti pieturas pie noteikumiem. Ir jāizspēlē pilnā beisbola spēle visās deviņās maiņās, tātad viena partija var ilgt aptuveni 40-50 minūtes. Savukārt citos režīmos ir iespējams arī izspēlēt vai simulēt kādu noteiktu mača daļu, kā arī mākslīgi samazināt spēles laiku.

MLB The Show 20 galvenokārt iepazīstina ar pašiem galvenajiem beisbola elementiem, kā bumbiņas mešana un atsišana ar nūju, ko var veikt ar atšķirīgām taustiņu kombinācijām, uzstādot dažādas grūtības pakāpes. Pēc noklusējuma tā ir dinamiska, kas paaugstina vai pazemina grūtību attiecīgi spēlētāja spējām.

Sērijas iesācējam labāk būtu uzstādīt vieglāko grūtības pakāpi, jo tieši bumbiņas mešanas paņēmiens ir diezgan komplicēts un prasa precizitāti tā izpildes laikā. Bumbiņu var iegriezt, mest stipri vai precīzi noteiktā atsitiena laukumā. Ir ļoti grūti panākt perfektu metienu adaptīvajā grūtības pakāpē – tas man spēles laikā izdevās tikai pāris reizes. Pavadot ar MLB The Show 20 vairākas stundas, sāku pamazām izprast metiena komplicētību – jāizvēlas viens no tā veidiem, jānotēmē metiena virziens un precīzā laikā jāraida bumbiņa.

Turpretī bumbiņas atsišanu ir krietni vieglāk izprast. To var izdarīt dažādos veidos. Vai zinājāt “straika” nozīmi beisbolā? Tas ir, kad atsitējs vēzē nūju pa bumbu, netrāpot pa to, vai kad atsitējs nevēzē nūju pa bumbu, kas iet “straika” zonā. Tāda, lūk, ir mūsu lapas nosaukuma saistība ar beisbolu! Mazāka uzmanība beisbolā ir pievērsta bumbiņas ķeršanai zonā pēc tās atsitiena. Ir virtuāli parādītas bāzes ar četriem PlayStation taustiņiem.

Grafiski MLB The Show 20 izskatās brīnišķīgi, it sevišķi spēlētāju sejas animācijas un to dinamiskais atveidojums kustībā. Var redzēt, ka SIE San Diego Studio mēģinājusi izspiest visu sulu no šīs paaudzes konsoles. Spēlē nemanīju grafiskās kļūdas vai kādas aizķeršanās, solīdi nostrādāta beisbola simulācija. Tās gaitā priecēja profesionāli ierunātie komentētāji, kas ļāva uztvert tā brīža situāciju. Pieminēšu, ka līdzīgi kā citos simulatoros ir jāattīsta sava komanda, “jāgraindo” iekšējā spēles valūta un jāuzlabo spēlētāja līmenis.

MLB The Show 20 ir detalizēta beisbola spēle ar dziļi iestrādātu beisbola simulāciju. Salīdzinot ar citām ierastajām sporta sērijām, tā prasa precizitāti un nesteidzīgu laika pavadīšanu pie ekrāna. Tā sagādās īpašu baudu ASV nacionālā sporta cienītājiem. Savukārt tādiem beisbola iesācējiem kā man iejušanās spēlē prasa kā minumus bumbiņas atsišanu ar nūju un mešanas paņēmiena apgūšanu labā līmenī.

Turpinot spēlēt un nesteidzīgi apgūt beisbola noteikumus, MLB The Show 20 arī sagādās prieku par precīzi izdarītiem sitieniem un bāzes sasniegšanu ar bumbiņas izsišanu ārpus laukuma vai Home Run. Vienīgā kaitinošā lieta kopumā likās diezgan samudžinātās izvēlnes, kas nav intuitīvas sērijas iesācējiem. Īsi sakot, MLB The Show 20 ir kvalitatīvs sporta simulators, kas sniedz autentisku beisbola pieredzi.

Nobeigumā vēlētos īpaši pateikties PlayStation Latvija par apskata koda nodrošināšanu.


Apskatītā versija: PlayStation 4 (versija 1.08)
Žanri: sports, beisbola simulācija
Režīmi: vienspēlētāja, daudzspēlētāju
Platforma: PlayStation 4
Izstrādātājs: SCEA San Diego Studios
Izdevējs: Sony Interactive Entertainment
Izdošanas datums: 2020. gada 17. marts
Spēles cena: 60 dolāri/euro