SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Series X pirmie iespaidi

EkingEkinggrupāStrike.lvStrike.lv2020. g. 19. nov. 19:54
Series X pirmie iespaidi

Series X pirmie iespaidi

Pirmie iespaidi par Xbox One Series X


Viens no Strike cīņu biedriem JLopatko jau saņēmis Xbox One Series X konsoli un dalās ar pirmajiem iespaidiem par to. Zemāk viņa pārdomas, kā arī pirmie iespaidi par Series X konsoli. Varam novēlēt, lai labi spēlējās jaunās paaudzes Xbox konsole!

Xbox One Series X konsoles iegūšanas lielais mirklis

Pats konsoli pasūtīju jau pirmajās minūtēs kopš officiālā pre-order launch day no Microsoft Polijas kantora, taču laika gaitā čatojoties ar Microsoft support team tā arī netiku līdz skaidrībai vai konsoli viņi man spēs piegādāt. Viens supporta pārstavis teica, ka bez problēmām, otrs, ka COVID-19 (kur tad bez tā) ierobežojumu dēļ uz Latviju sūtījumu piegādāt nevarēs.
Par laimi, vietējais interneta kantoris 1a.lv spēja piedāvāt iepriekšpārdošanu šīm konsolēm par 50 Eur dārgāk nekā tas sanāktu ņemot no Microsoft kopā ar piegādi, tāpēc tik līdz 1a mājaslapā parādījās iespēja - konsoli pasūtīju pie viņiem. Sākumā gan viss tik gludi negāja, jo konsoli gaidīju jau 10.novembrī, taču dažādu apstākļu dēļ saņemt varēju sākot ar 17.novembra vakaru, kas man diemžēl neizdevās, tāpēc konsolei braucu pakaļ vakar.
Arī saņemšanas dienā viss tik gludi negāja, jo aizbraucot uz Ksenukai, kas ir tagadējais 1a preces saņemšanas punkts atdūros pie uzraksta uz ieejas durvīm - "Veikals svētku dienās slēgts"... pie sevis jau nolamāju visus, ko vien var nolamāt, taču preci saņemt tomēr varēja paējot nedaudz tālāk uz info stendu.

Konsoles atpakošana un uzstādīšana

Laimīgs aizlidoju mājās un uzreiz taisīju vaļā un uzstādīju konsoli. Uzstādīšana nu nevarēja būt vēēēēl vienkāršāka. Xbox ieslēdzoties palūdza ieiet Xbox mobīlajā aplikācijā un ievadīt kodu. To izdarot, pilnībā uzreiz mans konts ar visiem iepriekšējiem saliktajiem uzstādījumiem un opciju izvietojumu tika pārvietots uz jauno konsoli. Sākās spēļu lādēšana... Pirmais, ko uzreiz ievēroju ir lejuplādes ātrums. Lietoju Tet optiku 500Mbps paku un uz vecās konsoles vairāk par 150mbps lejuplādē neredzēju. Uz Series X uzreiz - 350-400mbps download un Apex Legends (57GB) nolādējās mazāk kā 10 minūtēs.

Series X pirmie iespaidi

Beidzot varu arī teikt, ka uz jaunās konsoles Xbox Dashboard ir ne tikai lietojams, bet liekas ļoti "responsive" un strādā izcili. Ja salīdzina ar veco konsoli, kurai dashboard tiešām strādāja lēni pat rakstot ziņu kādam draugam, tad šeit bez jebkādas aizķeršanās viss strādā ļoti ātri un gludi (nedod dievs tā nebūtu!).

Ķeroties pie paša spēļu procesa, loading time un grafikas.
Vakar paspēju uzspēlēt divas spēles - NHL 21 un Apex Legends un abās spēlēs biju pārsteigts. Visvairāk protams par NHL. Spēlei pat nav nekāds update iznācis, lai kaut kādā veidā optimizētu spēli priekš jaunās konsoles, bet jau pirmajā iemetienā ievēroju, ka vizuāli spēle izskatās DAAAAAUUUUDZ LABĀK, un ņemiet vērā - es to spēlēju uz 1080P monitora 24 collu monitora. Pats spēles process likās krietni gludāks, bet tas noteikti izskaidrojams ar Microsoft jaunās pults input-delay samazināšanu, jo pults darbojās tiešām lieliski.
Ieslēdzot Apex Legends varēju palikt ar muti vaļā. Tas cik ātri šī spēle ielādējās jau lika smaidīt, bet kā tā izskatījās - WOW. Esmu Apex spēlējis uz maxed out iestatījumiem uz datora un teikšu godīgi - uz Xbox tā izskatās labāk. Nezinu ar ko tas ir skaidrojams, bet spēle izskatās fantastiski un tāpat tuvu nav "next-gen" spēles statusam. Viss protams ļoti gludi, bez jebkādām aizķeršanām, par nevienu FPS dropu pat var nedomāt.

Pati pults - Nemaini to, kas ir izcils, vai ne? Pults jūtami savādāk turas plaukstās, taču ļoti ērta. Matēts materiāls palīdz plaukstām neslīdēt it nemaz pat NHL spēles papildlaikā, kad ar veco pulti varēja just nelielu diskomfortu. Jauno Share pogu var uzstādīt pēc savām vēlmēm. Viegli uzspiežot konsole uztaisa screenshot, bet, ja nedaudz patur - tad nofilmē pēdējās 15/30/45/60 sekundes no spēles (var mainīt iestatījumos pēc savām vēlmēm).
Pati konsole strādā nenormāli klusi... godīgi sakot pat liku klāt roku konsoles augšpusē, lai saprastu vai ventilators vispār griežas, bet tas gan iespējams tādēļ, ka īsti "next-gen" spēles vēl nav sanācis ieslēgt, kas Xboxu varētu patrenkāt biš spēcīgāk.

Īsumā tas arī pagaidām viss, ko varu pateikt par jauno konsoli pēc pirmā lietošanas vakara. Tuvākajā laikā iegādāšos jauno AC un tad jau varēšu ko vairāk uzrakstīt tieši par next-gen spēļu spēlēšanu uz Xbox Series X.

Diezgan neveikls raksts sanācis. Pirmkārt, nekur nemanu atsauci uz Konsoles.lv forumu (http://konsoles.lv/forums/viewtopic.php?f=70&t=22103)

Otrkārt, vai pats JLopatko ir piekritis, ka viss viņa teiktas tiks kopēts un pārveidots kā raksts?

Saprotu, ka radās vēlme veidot materiālu, bet ne šādi.

@Skhen Man JLapatko nosūtīja rakstu, lai publicētu to Strike. Rakstu viņam neizdevās publicēt lietotāja žurnālos, jo tas nesaglabājas. Atļauju ir devis pats autors. Par publikāciju man autors neminēja, ka tas arī ievietotots arī konsoles forumā. Foto ir viņa orģināli, ko uzņēmis pats autors. Vai tad paša lietotāja iespaidu dalīšanās ar viņa piekrišanu ir kas pārkāpts? Nedomāju, ka vajadzētu vēl papildus konsoles īpašnieka piekrišana!

@Skhen Paldies, ka uztraucies par mana teksta izmantošanu. Reālā situācija ir, ka izmantoju abas komūnas (gan Strike, gan konsoles). Neredzēju jēgu katrai komūnai rakstīt savu tekstu, tāpēc abās izmantoju vienu un to pašu.

@Eking Nav runa par piekrišanu, bet gan par ētiskiem apsvērumiem. Un ir jāatsaucas uz pirmavotu, ja tiek citēts, kopēts teksts.

@Skhen Teksts nav kopēts no konsoles.lv foruma. Patiesībā es tekstu sākumā rakstīju priekš Strike.lv, bet mājaslapas gļuka dēļ nevarēju to publicēt, tāpēc nosūtīju EKingam tekstu ar bildēm ēpastā. Pēc tam iegāju konsoles forumā un ieliku to arī tur, lai lietotāji arī tur var palasīt manus iespaidus. Kur problēma? Kādi ētiski apsvērumi tavuprāt šeit tiek pārkāpti ? Es nedrīkstu to, ko publicēju konsoles forumā publicēt kaut kur citur, vai kas par sāpi ? Pēc taviem komentāriem man vairs negribēsies neko konsolēs likt, jo sāc uzskatīt ne savus tekstus par saviem. Ja tu tā turpināsi, Tu nogalināsi forumu, Oskar.

"Apex Legends (57GB) nolādējās mazāk kā 10 minūtēs." Nopietni - nolādējās ? Sīkumi, bet ne tad ja pretendē uz raksta autora statusu.

Labi, lai paliek sīkumi - es arī gribu padalīties ar savu pieredzi. Savu konsoli es dabūju mazliet ātrāk, jo 18.datumā biju 2. rindā :D Iespējams, ka satikāmies, jo ejot ārā 2 jaunieši mani apsveica ar pirkumu un arī devās pēc savas konsoles ^^

Pieslēgšanas un konfigurācijas process samērā vienkāršs, seko instrukcijai. Pirms konsoles iegādes daudz lasīju un interesējos, par to kā tad būs ar atbalstu, spēļu iegādi u.t.t. Varu pateikt uzreiz to, ka lokācijas izvēlei paņēmu Vāciju, tīri praktisku iemeslu dēļ , lai visa valūta veikalā būtu eiro. Strādā bez problēmām. Maksājuma karti pievienoju, bez problēmām, neparasti, ka tur gan Latvija bija sarakstā. Līdz šim jau esmu veicis dažus pirkumus - nekādu problēmu.

Vēl vienu atbildi ko esmu ieguvis, par local co-op , spēles kas atbalsta vismaz 2 spēlētājus var spēlēt bez xbox live, kaut gan birka pie spēles ir xbox live local co-op.

Kas nepatīk, ka vajadzīgi vēl trešo pušu konti, priekš Assassin Creed nācās slēgt klāt ubisoft kontu, kaut gan pēc instalācijas spēli var spēlēti offline, tas pats vakar bija ar Need for speed, kad bija jātaisa EA konts.

Mazliet tracina lēnā lejupielāde un instalācija, bet to plānoju izlabot ar citu rūteri.

Runājot par pulti, ieteiktu uzreiz atslēgt vibrāciju jau konsoles iestatījumos, jo daudzās spēlēs tādas opcijas nemaz nav. tas ka vibrē visa pults vēl ir OK, bet kad vibrē sānu pogas, tas ir dīvaini.