SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Nedēļraksts 45/46

Goodman2576Goodman25762021. g. 18. nov. 23:12
Nedēļraksts 45/46

Nedēļraksts 45/46

Sveiciens visiem valsts svētku nedēļā !!! Raksta attēls - Brigitas Ektermanes zīmējums "Dzīvības zīme"


Attēla apraksts Šo nedēļrakstu, protams, sākšu ar iespaidiem par ilgi gaidīto Forza Horizon 5. Esmu sajūsmā! Šis ir tas gadījums, kad labi veidota spēle, kāda neapšaubāmi bija ceturtā FH, tikusi padarīta vēl labāka. Meksikas ainavas izskatās kolosāli, automašīnas ir maksimāli detalizēti veidotas, saglabāts viegls braukšanas stils, dinamiskas sacensības un milzīga atvērtā pasaule. Tas viss kopā sniedz patīkamu braukšanas piedzīvojuma pieredzi. Spēli izmēģināju gan uz PC, gan XBOX SX, un jāsaka, ka spēle ir tīri labi optimizēta un GTX 1080 joprojām tiek galā atzīstami. Taču nekas nevar salīdzināties ar to, kā izskatās apkārtne un auto modeļi uz lielā ekrāna XBOX SX izpildījumā, stabilos 60fps. Spēlē staru izsekošana ir realizēta tikai brīžos, kad aplūkojat auto modeli Forzavista režīmā, tomēr globālais apgaismojums ir pietiekami efektīvs braukšanas procesā. Kopumā šī noteikti ir pagaidām skaistākā atvērtās pasaules autosacīkšu spēle.

Attēla apraksts

Halo Infinite gaidot nolēmu piebeigt Master Chief Collection, un proti atsāku Halo 3 ODST un turpinot izgāju arī 4. daļu, kura grafiski izskatās pat ļoti cienījami esošajā versijā. Manuprāt, Halo, bez sava unikālā stāsta, lieliski tiek galā arī ar spēles pasaules mērogošanu. Te ir klasiska FPS, ar iespēju izmantot dažāda izmēra kaujas transportlīdzekļus, tais skaitā lidojošu, arī pavizināties jau ar ko lielāku, par pelikāniem saukto iznīcinātāju, un tai pašā laikā arī līmeņu/būvju struktūru izmēri mēdz būt grandiozi milzīgi. Tagad vēl jāizdzen cauri spēles 5. daļa uz XBOX SX pirms sagaidīt Halo Infinite vienspēlētāja režīma stāstu.

Attēla apraksts

Pamēģināju arī Halo Infinite multiplayer, kas jau ir pieejams, un tas vieš cerības, ka spēle kopumā būs gana laba, neskatoties uz pirmatnējām bažām par tās grafisko izpildījumu. Tā kā es neesmu MP cilvēks un tā nepārtrauktā miršana un respawnošanās vienā un tajā pašā lokācijā vienkārši besī līdz kaulam, tad komentāru par šo sadaļu nebūs. Tieši tāpat, arī nespēju kvalitatīvi novērtēt Battlfield 2042, ko pamēģināju, izmantojot EA Play Pro servisu. Tas šķita diezgan jēls produkts, tomēr juniors, kurš stipri draudzējas ar MP, un šobrīd ir iegrimis šajā spēlē, saka, ka esot ļoti laba. Domāju, ka vēlāk pamēģināšu SOLO režīmu, kurā nav citu spēlētāju, bet ir tikai boti, kas varētu man atvieglot spēles procesu un ļautu izprast vai izstrādātāju minētās fīčas tiešām ir tik revolucionārās (gribas palidot tornado 😊 ). Es uzskatu, ka vienspēlētāja režīma neesamība ir spēles mīnuss. Lai dzīvo COD 😊.

Attēla apraksts

Vēl viena atgriešanās šajās nedēļās notika pie MARVEL Avengers spēles, gan tādēļ, ka strike.lv bija Marvels Guardians of Galaxy apskats, zem kura izvērtās maza diskusija par Avengers spēli, gan tāpēc, ka atklāju iespēju to izmēģināt arī uz PC XGP ietvarā. Te nu jāsaka, ka PC versijā gtx 1080 vairs nav spējīgs nodrošināt baudāmus spēlēs fps, īpaši straujo kaujas ainu un sprādzienu momentos, taču iespējams arī, ka optimizācija pieklibo. Man kļuva skaidrs, ka turpināšu spēlēt tikai uz XBOX SX, kur 60fps nav problēma. Joprojām uzskatu, ka spēlei nav ne vainas un nesaprotu, kāpēc tik ļoti tā bija jānoliek apskatniekiem, droši vien nesaprotu tāpēc, ka neplānoju iedziļināties MP virzienā 😊.

Attēla apraksts

Turpināju spēlēt jau iepriekšējā nedēļrakstā pieminēto Mafia definitive edition uz PS5. Joprojām gūstu patīkamas emocijas no, manuprāt, viena no izcilākajiem veco spēļu rimeikiem. Žēl tikai par 30 fps, taču kaut kā tas šajā spēlē laikam nav galvenais 😊. Tā kā Everspace 2 saņēma kārtējo atjauninājumu, kurš pievienoja jaunu planētu sistēmu un piedzīvojumus tajā, protams, bija jāiemēģina. Interesanti, ka aktieri vēl pilnībā nav paspējuši ieskaņot visus dialogus un neieskaņotos aizvieto AI veidota balss atbilstoši konkrētajam tēlam, kura starp citu diezgan labi tiek galā ar pienākumiem 😊. Pašu spēli vēl neizdevās kārtīgi iemēģināt, jo, vēl netiekot līdz, jaunajai planētu sistēmai, pēdējā lokācijā vairākas reizes pie viena liela un obligāta sprādziena spēle uzkarās. Nolēmu nogaidīt līdz kādam plāksterim un tad paturpināt.

Attēla apraksts

Vēl pieminēšu, ka Assassin`s Creed Valhalla iznāca kārtējais bezmaksas DLC ar Oskoreia festivālu un Kritušo kapenēm (Tombs of the Fallen). Ja pirmais ir kārtējais rituālais festivāls, kurā jāizpilda dažas skaidrojošas misijas un pēc tam tās ir iespējams atkārtot, lai uzlabotu rezultātu un nopelnītu vairāk festivāla monētas, kuras iemainīt pret kosmētikas elementiem, tad otrais ir stipri vienkāršots Tomb Raiders AC universā, kurš iesākumam piedāvā četras kapenes un lielu mistēriju, kuru iespējams varēs atrisināt vēl pēc kāda laika (DLC), kad pievienosies pārējās kapenes. Katrā ziņa Ubiki turpina piedāvāt arvien jaunu saturu, kas kopumā priecē, un uztur dzīvu manu interesi par spēli. Man joprojām ir aktuālas vairākas Hoard kartes dārgumu meklēšanai.

Attēla apraksts

Kas plānots turpmāk un par ko varētu papļāpāt vēl pēc pāris nedēļām? Noteikti vēl paspēlēšu Age of Empires 4, kas ir RTS klasikas atgriešanas jaunā kvalitātē. Būs kas sakāms par HALO 5, kā arī vēl vairāk iespaidu no Forza Horizon 5 un jāpabeidz Mafia DE.

  1. novembrī XGP piedāvās Evil Genius 2: World domination, kura noteikti jāpamēģina. Ir plāns beidzot iekustināt Far Cry 6. Protams ir vēl daudz labu un neizspēlētu spēļu, bet nu redzēsim, kā būs ar laikiem un kādas negaidītas iespējas vēl parādīsies 😊. Ir plāns vēl padalīties ar domām par to, kādam vajadzētu izskatīties manam nākošajam PC. Domās strādāju pie esošās kastes upgreida, kas faktiski nozīmē vismaz CPU, MB un RAM maiņu 😊. Te nu būs noteikti vieta komentāriem un ieteikumiem, bet par to nākamreiz.

Attēla apraksts

Visiem jaukus svētkus un tiekamies jau decembrī ! Saules mūžu Latvijai !!!

Attēla apraksts

Es arī aktīvi spēlēju FH5 un vēl sāku MFS kas izrādās tīri patīkami spēlējas arī ar pulti. Kaut kad vēlāk tikšu pie nopietnākām spēļmantiņām un tad varēšu tā kārtīgi palidināties.

Par PC komponenšu izvēli vienmēr ir interesanti diskutēt. Dod tik šurp :)

@Marex.K mani gan kaut kā MFS tomēr nespēja aizraut :))).
Par dzelžiem būs būs iespēja padiskutēt :)