SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Nedēļraksts 51

Goodman2576Goodman25762021. g. 25. dec. 21:08
Nedēļraksts 51

Nedēļraksts 51

Sveiciens Ziemassvētku laikā! Gaišus, jautrus un spēļpilnus Jums šo svētkus 😊.


Ceru, ka katram no mums dāvanu maisā atradās vieta arī kādai spēlei. Lai arī pats sev neesmu neko no spēļu pasaules uzdāvinājis, dēls nekautrējas sev uzdāvinātos naudas līdzekļus pārvērst dažādās spēlēs. Kā vienu no tām izvēlējās arī RE: Village. Spēlēju demo uz PS5 un tīri labi patika, tagad būs iespēja salīdzināt ar PC versiju, bet par to noteikti nākamajā nedēļrakstā.

Attēla apraksts

Manu uzmanību lielā mērā šonedēļ piesaistīja Assassins Creed jaunais cross-game DLC. Godīgi sakot nebiju domājis, ka vēl pievērsīšos AC Odyssey, bet ja jau jauns DLC, tad tomēr bija jāatgriežas. Nācās piešauties kaujas vadībai, kas, manuprāt, tomēr ir mazliet izaicinošāka nekā Valhallā. Vēl jo vairāk daļu spēles jaunā stāsta nākas iztikt bez savām superspējām. Darbība notiek atsevišķa lokācijā – Korfu salā. Tā kā pats esmu bijis uz šīs salas, tad bija interesanti arī no ģeogrāfiski – ģeoloģiskās pozīcijas. Kā jau ierasts ar pašu notiekošu stāstā nespoilošu, bet viss ir tradicionāli un dažās stundas garais papildinājums atgādina faktu, kāpēc Valhallas jaunajā misijā ir iespējams satikt Kasandru. Lai gan ir dīvaini, ja visu Odyssey daļu spēlēju ar Alexiosu pēkšņi Valhallā satikties ar Kasandru.. 😊. Varēja jau tomēr dot izvēles iespēju, bet lai nu paliek. Arī Valhallas jaunā epizode, ir gana interesanta un arī pārnes jūs jaunā lokācija – Skye salā Skotijas Ziemeļrietumu pusē. Šī misija mūs iesilda pirms martā gaidāmā lielā DLC, kur tiek solītas 35 stundas spēles laika mītiskajās skandināvu dievu pasaulēs. Tāpat turpinās arī Yule festivāls ar savām atsevišķajām misijām tiem, kuriem tas ir pieejams. Diemžēl man tāpat kā pagājušogad ir glitch kas neiestartē Yule festivālu, gaidām plāksteri janvāra sākumā.

Attēla apraksts

Vēl ir sajūta, ka cross game DLC ir spēlētāju morāla sagatavošana nākamgad plānotajai MMO AC pasaulē, kur, iespējams, būs pieejami visi AC universa līdz šim sastaptie galvenie varoņi, un/vai arī būs iespēja ar kādu no tiem ceļot pa pārējiem laikmetiem un pildīt misijas kopā. Odyssey noslēguma misijā Alexios piemin došanos uz Ēģipti, kas man uz brīdi ļāva pafantazēt par jaunu DLC Origins spēlei, kurā Bayeka vietā, jau darbojas Alexios attiecīgajā laikmetā Ēģiptē, bet laikam jau tā nenotiks, jo pēc noslēguma titriem īsā cutscēnā Alexios atrodas Aleksandrijas bibliotēkā un noslēpj Herodota rakstu tīstokli, bet dodas prom.
Šonedēļ turpināju ik pa laikam vizināties pa virtuālās Meksikas plašumiems Forza Horizon 5 spēlē. Cenšos izpildīt sezonālos uzdevumus, lai tiktu pie kādas papildu balvas, tāpat arī atlikušās festivālu un stāstiņu misijas. Kopumā viss joprojām ir superfun, bet tomēr multiplayers ir samērā gļukains brīžiem. Te dažu pretinieku auto vizuāli nemaz nekustās, bet finišā izrādās ir ātrāki par jums, te jūs trases startā nokrītat no kādu 10m augstuma un līdz ar to jau paliekat iedzinējos, te atsevišķas MP sacensības nemaz nav pieejamas un rāda kādu sistēmas kļūdu. Taču pārējais ir nemainīgi krāsains un plūstošs.

Attēla apraksts

Pagājušā nedēļā aizmirsu pieminēt Godfall Challenger edition iemēģināšanu. Saņemot to Playstation plus abonementā sajūtas bija divējādas, jo pierasts tomēr saņemt pilnvērtīgu spēli, bet šī ir Endgame versija, kas piedāvā atsevišķas SP un MP misijas, kas jau ir pēc SP pamatstāsta un būtībā ir nebeidzama misiju atkārtojumu sērija. Es gan vairāk iemēģināju PC versiju, ko EPIC Games laipni piedāvāja, kā savu bezmaksas spēli (kas ir vēl jo ironiskāk, kad tikko esi saņēmis to no Sony maksas servisā). Tas priekšstats, kas rodas paspēlējot šo Endgame versiju ir ļoti spožs, apzeltīts šķaideklis, kas samērā ātri apnīk. Tā kā esmu SP piekritējs, tad bez stāsta un progresa tajā man palika pavisam neinteresanti pēc kāda laiciņa. Tomēr grafiski spēle tiešām ir labā līmenī, lai arī par pilnvērtīgu next-gen es to tomēr nesauktu. Ļoti ceru, ka arī pamatspēles režīms, kādreiz tiks piedāvāts PS plus servisā vai kā savādāk, jo tērēties uz šo tomēr ne īpaši gribas.

Attēla apraksts

Starp citu, Epic games šogad svētku laikā atkal dāvina brīnišķīgas spēles bez maksas, kuras mainās katru dienu un ir iespējams pievienot savai bibliotēkai, tā kā sekojam līdzi. Vēl varu pieminēt, ka pateicoties @genotseed esmu ticis pie God Of War PC versijas testēšanas, bet neko sīkāk stāstīt pagaidām nedrīkstu. Gatavošu pilnvērtīgu review, ko drīkstēs publicēt tikai pēc 12. janvāra. Vēl noteikti jāpiemin The Witcher seriāla 2. sezona, kuras skatīšanās procesā joprojām atrodos, un man jāsaka, ka pagaidām patīk labāk par pirmo sezonu. Lūdzu padalieties komentāros, kādas spēles jums šogad Ziemassvētku vecītis atnesis? Apsveicu arī ar veiksmīgu James Webb teleskopa palaišanu un uz tikšanos pēc nedēļas.

Attēla apraksts

Paldies par iknedēļās rakstu. Ziemassvētku vecītis atnesis sekojošas spēles vai nopirku uz izpārdošanu:

  • FF7R EPISODE INTERmission (Yuffie DLC, maksāja ap 15 eiro). Paņēmu, jo beidzot Sony izdomāja iedot PS Plus abonementiem PS5 atjaunināto FF7R versiju, kas ļauj arī spēlēt arī Yuffie DLC.
  • Trine: Ultimate Collection. Maksāja 8 eiro, sen jau gribēju izmēģināt ceturto daļu un pie reizes uzspēlēt arī iepriekšējās Trine daļas.
  • DARK SOULS II: Scholar of the First Sin (nevarēja nepaņemt pa 4 eiro)

Savukārt Ziemassvētku laikā spēlēju savu iemīļoto Ghost of Thushima, ko ik pa laikam ieslēdzu un papriecājos par lielisko atmosfēru un cīņām. Savukārt aiz neko darīt paspēlēju Among US ar dēlu, kā arī nesen sāku spēlēt Hades uz Xbox. Hades zināju, ka ir ļoti labs, bet ne tik labs kā varēju iedomāties. Viennozīmīgi lielisks pārsteigums un ļoti laba spēle, kas ievilks uz daudzām stundām.