SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Redzes lāzerkorekcija

EdgarsdesignEdgarsdesign2022. g. 9. aug. 19:47
Redzes lāzerkorekcija

Redzes lāzerkorekcija

Nu jau ir pagājis vairāk kā mēnesis kopš uztaisīju Redzes lāzerkorekcijas operāciju. Viss sākās ar konsultācijas pieteikšanu internetā, pēc kā saņēmu zvanu no klīnikas un pieteicos uz konsultāciju 21 Jun. Kā man mājaslapa saka priekšā konsultācijas pakā ietilpa sādas pārbaudes - Anamnēze, redzes asums, binokulārās redzes funkcijas, biomikroskopija, acs iekšējā spiediena noteikšana, autorefraktometrija, radzenes topogrāfija, radzenes pahimetrija, fundus apskate, konsultācija par lāzerkorekcijas operāciju. Pēc konsultācijas nav ieteicams sēsties pie stūres, pārbaudes laikā acīs iepilināja kādus pilienus kas paplašināja zīlītes, kā rezultātā acis palika ļoti jūtīgas pret saules gaismu un asaroja. Acis gandrīz iztecēja ejot pa ielu 'joke' 😅 Pēc konsultācijas un visu pārbaužu veikšanas saņēmu zaļo gaismu operācijai un pierakstījos uz 6 Jul.

Operācijas diena

Lai arī diena pirms operācijas neparko neliecināja kad rīt būs tā diena, tomēr 6 Jul rītā un braucot uz klīniku bija jūtams mazliet satraukums. 🐒 Aizbraucot uz klīniku (precīzāk mani aizveda, jo operācijas dienā, kā arī nākošajā dienā kad tiek ņemtas laukā lēcas arī nav ieteicams sēsties pie stūres) reģistratūrā atdevu līgumus un negatīvu Covid-19 testu, uzreiz tika saplānotas nākošās vizītes - pēc operācijas dienas vizīte lai izņemtu kontaktlēcas; nedēļu pēc operācijas vizīte; divas nedēļas pēc operācijas vizīte. Kad viss reģistratūrā tika sakārtots tiku pavadīts uz kabinetu kur iepazīstināja mani ar diviem acu pilieniem, kas turpmākās septiņas dienas būs jālieto, katrs no tiem 5x dienā. Dabuju arī nomierinošo tabletīti! Iepazinies ar acu pilieniem un apēdis tabletīti 😛 vēlreiz tika veiktas dažas acu pārbaudes pēc kurām tiku pavadīts uz istabiņu ar gultām, kurā māsiņa ja pareizi atceros iepilinaja katrā acī piecus dažādus pilienus (Bez manis istabiņā vēl bija 3 cilveki, kas arī taisīja operāciju).

Pēc kādām varbūt +/- 10min kad bija iedarbojušies pilieni, pēc manis atnāca māsiņa un aizveda uz operācijas telpu, kur apgūlos gultā un virs galvas spīdēja lāzeris. Operācijā acs plakstiņi tiek nofiksēti un viss kas ir jādara operācijas laikā jāskatas sarkanajā lāzera punktiņā virs galvas. Vispirms vienu tad otru, sāka ar labo aci nofiksēja plakstiņus, izskaloja aci, atvēra radzeni kā grāmatu, izskaloja zem radzenes, iešāva ar lāzeri, īsu brīdi satumsa (visu pārējo operācijas laiku redzi un saproti, bet saistībā uz aci neko nejūti), aiztaisīja radzeni, ielika acī kontaklēcu- 'Done'. Lielos soļos +/- tā es redzēju operāciju, kas ilga apmēram 5min abām acīm kopā. Pēc operācijas māsiņa mani aizveda atpakaļ uz istabiņu kur es atpūtinaju acis 10-20min. Kad biju nedaudz atpūties pēc manis atnāca acu ārsts, kas veica acu parbaudi zem mikroskopa un pēc šīs pārbaudes es varēju doties mājās un turpināt ikdienas dzīvi. Japiemin ka operācijas dienā es klīnikā atrados ~2h un pēc operācijas jālieto saulesbrilles, kā arī operācijas dienā jāizvairas no tuvuma darba slodzes (datora, telefona, televizora, grāmatu lasīšanas).

Rezultātā

Pirms operācijas mans redzes asums bija -1.5 / -1.25 (es slikti redzēju tālumā), tagad mana redze ir 100%. Pēc operācijas ne reizi nejutu kārdinājumu aiztikt acis (acis nedrīkst aiztikt mēnesi). Kopumā esmu ļoti apmierināts ar operācijas rezultātu, jo varu saskatīt priekšā braucošo mašīnu numurus un vadītāju sejas 🙂, varu saskatīt skatlogu un citus uzrakstus no attāluma nepieejot tiem soļa attālumā... Tagad gaidu divu mēnešu vizīti pēc operācijas.


❗Tas ir mans stāsts. Gan rezultāts, gan atveseļošanās process ir individuāls.

Apsveicu! Nav pilnīgi nekāda diskomforta no tā? Man kā ērgļa redzes īpašniekam grūti iztēloties to izmaiņu, ka pēkšņi vari ieraudzīt tālumā to, ko iepriekš nevarēji 😄

@marcis Pēc operācijas saistībā uz pašsajūtu , tik cik pilieni nokaitina, jo sanāk ik pēc 1-1.5h pilināt acīs, lidojot ik pēc 30min. Diskomforts bija pirms operācijas, kad nemitīgi jāsasprindzina acis lai kaut ko salasītu tālumā. 😅

@edgars Cik lielas grūtības bija atturēties no ekrāna izmantošanas?

@marcis Pirksti niezēja, tāpēc vienkārši lielāko dienas daļu nogulēju 😅

Man arī tālumam jālieto brilles, nav gan vēl tik traki ir tikai -0,5 un -0,7, bet nu skaidrs, ka labāk nepaliks. Ja nav noslēpums cik lieli ir kopējie izdevumi šādam pasākumam?

@goodman2576 Par abām acīm 1390, cenā iekļauts: pēcoperācijas medikamentu komplekts, pirmā gada laikā neierobežots skaits redzes kontroles vizīšu pie optometrista, katrā nākamajā kalendārajā gadā bezmaksas ikgadējā redzes kontrole pie optometrista

Kura bija tā klīnika uz kuru devies?