EdgarsdesignEdgarsdesigngrupāIRLIRL2022. g. 8. jūl. 16:31

Ko domājat par Valsts aizsardzības dienestu?

VAD_final_1.jpeg

Nav domu par to, ko nespēju izmainīt vai ietekmēt. Dzirdēju tikai to, ka sākot ar 2028. gadu būs obligātais dienests. Izskatās, ka man nespīd.

Man vairs nespīd kādu laiku :D Savulaik kad vēl bija obligātais - tad aizgāju augstskolā. Un tad bija tas brīdis kad atcēla.

Kompensācijas ikdienas izdevumiem līdz 400 EUR? Nomaksās dzīvokļa īri + komunālos un naudas vairs nav...

Tā kompensācija ir vienkārši briesmīga. Pirms vairāk kā gada biju vēl tajā vecuma robežā un darba alga pret šo ciparu ir jau tajā brīdī bija nepielīdzināma. Cik daudz vēl jaunieši ir tādā pozīcijā, kur aiziet uz gadu prom ir nenormāli zaudējumi...

Tākā šogad vēlēšanu gads, šaubos ka pieņems saiema šo visu.

Kompensācija normāla, jo dzīvošanu un ēdināšanu nodrošina valsts: kazarmas un valsts maize. Personīgi uzskatu, ka sen jau vajadzēja, esam maza valsts, OMD ir tikai norma pie mūsu skaitļiem. Ņemam par piemēru kaut vai kaimiņus, kur šis jau sen darbojas. Neviens mūs nesargās, ja paši to nedarīsim. Plus, šis reāli ir domāts dari kamēr esi jauns - students, bet ja gados, izvēlies zemessardzi kā alternatīvu. Viss iespējams un apvienojams ar pamatdarbu.

@linards Tā kompensācija der, ja jaunietim nav pašam savas dzīves vietas jau

Intereses pēc apskatījos kaimiņvalstu kompensāciju lielumus- ļoti līdzīgi. Es tikai par! 👍 Nav ko lupatoties un puņķoties 😃 tikai 11 mēn. un par OMD grūti šo nosaukt (Dienests 5 dienas nedēļā (Iespēja brīvdienas pavadīt mājās))

Piekrītu / Atbalstu - žēl, ka pats jau vairs neesmu šajā vecuma kategorijā. Jo, ja godīgi - ja kaut kas "sāktos" man ir maza sajēga kā, kur un ko man jādara.