Goodman2576Goodman25762021. g. 17. febr. 15:00

Spēlējot CONTROL ultimate uz PS5 ir radušās vairākas svarīgas atziņas:

  1. CONTROL ir labi pārdomāta un interesanta spēle no visiem aspektiem.
  2. RayTracing tiešām ļoti būtiski maina spēles vizuālo uztveri, vismaz šajā spēlē izskatās ļoti veiksmīgi realizēta šī tehnoloģija.
  3. 30FPS ar RT nav ne vainas, un neesmu gatavs ziedot RT radīto efektu, lai iegūtu 60FPS. Droši vien spēļu izstrādātājiem jāpiedāvā līdzīga alternatīva kā Miles Morales, kad RT paliek, bet tiek ziedoti citi labumi lai iegūtu 60FPS. Man sanāk, ka jaunām spēlēm vajadzētu būt 3 grafikas opcijām: a) RT ar 30FPS un max/mid uzstādījumi, b) 60FPS ar RT un mid/min uzstādījumi vai/un zemāka izšķirtspēja, c) 60FPS bez RT bet ar max/mid uzstādījumiem un zemāku izšķirtspēju. Hardcore action mīļotājiem noteikti 60FPS būs svarīgāki par vizuālo, lai iegūtu kārtējo Platīnu spēlējot kādā nightmare mode :))), bet tiem kam tuvāks ir pats stāsts un vizuālais noformējums, bez RT vairs nebūs tās izjūtas.
  4. Haptic Feedback ir patīkams bonuss un nemaz nav kaitinošs.

Es tieši vakar iesāku Control atkārtoti vakar. Super, ka uztaisīji tēmu. Es izvēlojos 60 fps mode, tā ir pasaka. Viss tik labi strādā, būs gan jāievērtē arī RT opcija. Es atceros to murgu, kas bija uz standarta PS4, labi, ka strādāja uz 20 fps ar baigām bremzēm. Hepatic Feedback patīkami strādā, pat īsti nemanu. Būs vēl papildinājumi jāizmēģina. :)

@Eking interesanti ka Rt mode visa pamatspēle darbojās bez jūtamiem fps kritumiem un tad vienā konkrētā vietā 1.DLC, kas ir par old house, es parotēju kameru un tāds framedrops pie pirmā checkpointa. Tur ir tāda klints, kur no augšas gaisma spīd, un rotējot kameru tur max 6-8 fps ir. Digitalfoundry neko tādu neatrada, bet es atradu :)))))))))))))))))... bet nu tā pagaidām ir vienīgā vieta, kur ir tik traks framedrops, tiesa gan tikko kamera nost no tās pozīcijas, tā viss stabili atkal strādā... ja atcerēšos mēģināšu video uztaisīt....

@Goodman2576 Lielisks atklājums, es tieši brīvdienās pieķēros Control, eju pamata spēli un līdz DLC vēl neesmu ticis. Būs jāizmēģina RT, vēl joprojām spēlēju uz 60 fps un priecājos, ka labi strādā Control. Ievērtēju arī foto režīmu.