Goodman2576Goodman25762. jūn. 11:04

Labs raksts, vajadzētu izveidot forumā diskusiju par datorspēlēm kā mākslas formu. Pietrūkst šāda līmeņa sarunu. Varu arī secināt, ka strike.lv kā viedokļu platforma ir ļoti nepieciešama Latvijas sabiedrībā. Datorspēles ir daļa no kultūras, taču ne visi kultūras produkti ir māksla, tāpat kā ne viss, kas prasa radošu piepūli, ir māksla. Protams, arī datorspēlēm ir mākslas potenciāls, ja tās kļūst par iztei...Vai datorspēles ir mākslas forma? Diskusija par definīcijām un aizspriedumiemDatorspēles ir daļa no kultūras, taču ne visi kultūras produkti ir māksla, tāpat kā ne viss, kas prasa radošu piepūli, ir māksla. Protams, arī datorspēlēm ir mākslas potenciāls, ja tās kļūst par iztei...www.lsm.lv

Piekrītu! Datorspēles ir tik pat māksla, ja ne vairāk kā filmas. Ļoti žēl, ka LV valsts atbalsts ir niecīgs šim.

Bet atgriežoties pie pašas sarunas, kad tiek runāts par mākslu datorspēlēs, man prātā uzreiz nāk #the-last-of-us-remastered.

DJkikisaDJkikisa3. jūn. 14:14labots 3. jūn. 15:49

Man jau vairāk sāk likties, ka mūsdienās spēles sāk vairāk palikt savu politisko uzskatu uzspiedošām lietām. Why Modern Video Games Are Getting Worse

@djkikisa Nu tieši tāpēc mākslai tuvāk vienmēr būs indie spēles, kuras nav atkarīgas no naudas maisiem. Taču ir arī patīkami izņēmumi starp AAA spēlēm.

Es datorspēles arī par sava veida mākslu uzskatu, kuru radīšanai dažbrīd ir nepieciešami ievērojami vairāk gan resursu gan darba. Galvenais lai spēle būtu radīta ar tīru sirdsapziņu un tīru ideju :) Ne velti es būtu tik ļoti nodevies šīs digitālās mākslas kolekcionēšanā :).