MarcisbeeMarcisbeestr2023. g. 23. marts 09:58

Beidzot var normāli tikt pie PS5 konsolēm, vēl par agru skatīties uz nākošo paaudzi. Plus, jāsagaida pro/slim versija esošajai paaudzei.

DrejzLVDrejzLV2023. g. 23. marts 10:03labots 2023. g. 23. marts 10:06

@linards Man arī tā sķiet, spēles vēl nav PS5/XSX potenciālu pieredzējušas. Es vairs negribu nevienu spēli redzēt 30fps.

+man līdz galam nav skaidrs, ko jaunās konsoles varētu piedāvāt? 8K content nav vajadzīgs, tur labi ja >1% ir lietotāju, bet stabilu 60FPS/4K, vai pat 120FPS/4K ar Ray-tracing gan es gribētu redzēt.

@marcis @linards @drejzlv Nesen DigitalFoundry čaļi šo jautājumu iztirzāja savā iknedēļas šovā. Man likās ļoti spēcīgs arguments tam, ka drīzumā PS6 noteikti nevar notikt ir tas ka šobrīd RDNA3 arhitektūra nespēj piedāvāt nekādu fundamentālu uzlabojumu veiktspējā. Līdz ar to plāni par 27. un/vai 28. gadu šķiet saprātīgi, jo lai sasniegtu RayTracing kaut ar stabiliem 60fps nepieciešams krietni jaudīgāks GPU. 8K nav vairs tādas atšķirības pret 4K vizuāli redzamajā sadaļā kā bija 4K pret 1080p, savukārt nepieciešamā jauda pret teorētisko ieguvumu ir kolosāli lielāka, tas nebūs mainstream bet var būt kā opcija ar 30fps. Jāpieņem arī fakts ka spēles kas ir veidotas tikai ar domu par PS5 vēl ir tikai tapšanas stadijā, līdz ar to mums pat nav iespējams novērtēt konsoles pilno potenciālu (tās dažas kas ir iznākušas ļauj tikai nojaust konsoles patiesās iespējas). Ceru ka SpiderMan2 būs pirmais patiesi labais PS5 only paraugs šī gada beigās. Bet kas var notikt un notiks ir PS5 SLIM ar iespēju piepirkt Disc Drive. Tas būtu normāls solis lai atlikušajā konsoles dzīves ciklā tās ražošanas izmaksas būtu krietni zemākas un disc drive būtu iespēja piepirkt vēlāk līdzīgi kā otru gamepad un citus papildinājumus.

@goodman2576 par diskdzini būtu interesanta saruna. Manā paziņu lokā aizvien lielāka daļa pārslēgušies uz digitālo versiju. Jo subscription piedāvājumi (xbox game pass vai PS Plus) vairāku gadu griezumā ir daudz pievilcīgāki, nekā pirkt/pārdot vai mainīt fiziskus diskus.

Mīnuss tam visam protams ir AAA zīmola spēles, kuras, piemēram, subscription servisos neparādās vai parādās ar lielu nobīdi. Manuprāt, ja AAA spēles spēļu katalogos parādītos tik pat ātri vai, piemaksā nedaudz un tiec uzreiz klāt, nevis gaidi 6-12 mēnešus, fiziskos diskus varētu tiešām norakstīt.

@linards Es arī uzreiz izvēlējos pāriet uz digitālo versiju, jo neredzēju nekādu jēgu piemaksāt par versiju ar diskdzini. Tomēr ir pietiekami plaša publika kurai ir PS4 disku kolekcija un kam tīri fiziski vairāk patīk pirkt spēļu fiziskās versijas. Taču domāju, ka Sony izvēle šo atstāt kā papildus opciju nākošajā konsoles versijā skaidri norāda, ka strauji pieaug digitālo versiju izmantotāju skaits, tomēr jādod iespēja arī tai geimeru komūnai kas paliks uzticami hard copy variantam un risinājums ar pieslēdzamu atsevišķu disc drive šķiet ir optimāls gan no izmaksu viedokļa, gan konsoles slim dizaina iespējām. Vēl domāju, ka Sony neatliks nekas cits kā arvien jaudīgāk konkurēt ar XGP ik pa laikam tomēr paātrinot arī AAA spēļu piedāvāšanu PS Plus servisā. Šī gada PS Plus piedāvājums patiešām ir pārsteidzoši labs, ceru ka tā arī turpināsies.

Man kā spēļu entuziastam un kolekcionāram - svarīgi lai neatsakās no fiziskajām spēļu kopijām. Man patīk spēles fiziskā formātā - rast emocionālo saikni ar pašu spēli, to paņemt rokā, ielikt konsolē utt. - tas ir kā tējas cerimonija. Tieši tas pats kas ar grāmatām.