SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

2019. gada decembra skaļākās spēles

DeiverisDeiverisgrupāStrike.lvStrike.lv2019. g. 3. dec. 22:39
2019. gada decembra skaļākās spēles

2019. gada decembra skaļākās spēles

Gads tuvojas beigām, taču saujiņa interesantu spēļu vēl paspēs iznākt.


Kāpēc Strike.lv tik reti parādās jauni raksti? Tāpēc, ka dzīvē ir citas prioritātes. Ja vēlaties pastāvīgu svaigu saturu par videospēlēm latviešu valodā, iesakām doties uz lapu SideQuest.lv. Patiesībā gada beigās nav arī nekā daudz, par ko rakstīt. Piemēram, šodien ir zīmola PlayStation 25 gadu jubileja. Vai notikumam ir vērts veltīt rakstu? Varbūt, bet decembra ievērojamākie jaunumi pašlaik šķiet svarīgāki.

Lai gan novembris neizcēlās ar kuplu skaitu svaigu spēļu, tas piedāvāja dažus skaļus nosaukumus. Piemēram, autors Eking jau rakstīja par autosacīkstēm NFS Heat, kamēr genotsiid vēl aizvien cenšas pārkāpt pāri stāvajam kalnam vārdā Death Stranding. Turpretī decembris, kā jau paredzams, mums sniedz visai maz jaunu spēļu. Tā kā visi gaida nākamo konsoļu paaudzi, kas veikalos varētu parādīties pēc aptuveni gada, domājams, ka janvāris nebūs īpaši bagātāks. Jebkurā gadījumā zemāk ir obligātais saraksts.

3. decembris

Arise: A Simple Story (PC, PlayStation 4, Xbox One)

Šķiet, gandrīz visas jaunās decembra spēles (un vairāki “porti”) tiek izdotas mēneša pirmajā otrdienā. Alfabētiskā secībā sākam ar Arise – 3 stundu piedzīvojumu, kas vēsta par nesen mirušu vīrieti. Spēlētājs iejūtas viņa lomā un gūst informāciju caur krāsainām atmiņām, kas atrodamas pasaulē. Šis ir viens no tiem mākslinieciskajiem 3D platformeriem (šķiet, zināmākais piemērs – Rime), kas pasniedz stāstu, nelietojot vārdus. Spēles procesa galvenā unikālā lieta ir iespēja manipulēt ar laiku, lai pārvarētu šķēršļus. Apskati pagaidām ir ļoti pozitīvi.

Life is Strange 2 - Episode 5 (PC, PS4, XO)

Beidzot abu meksikāņu izcelsmes brāļu ceļojums saņem noslēgumu. Laikam. Cerams. Life is Strange 2 pirmā sērija dienasgaismu ieraudzīja pirms vairāk nekā gada, visai pasaulei pasakot “baltādainais cilvēks ir slikts”. Lai gan pievērst uzmanību ASV muļķīgajam prezidentam un viņam līdzīgajiem vēl aizvien ir modē, t. s. epizodiskās spēles gan vairs “nerullē”.

Pēc sākotnējās sērijas pabeigšanas genotsiid izteica domu, ka varētu turpināt Life is Strange 2, kad parādīsies visi stāsta fragmenti. Beidzot tas ir noticis, turklāt veikalos ir pieejama arī fiziskā versija. Savādi, bet darba pirmās sērijas notikumi ir svaigi saglabājušies autora atmiņā – to var teikt tikai par reto videospēļu stāstu.

Phoenix Point (Windows, macOS)

Precīzi zinām, ko sagaidīt, izlasot, ka Phoenix Point ir radījis pirmās X-COM autors. Runa, protams, ir par gājienu stratēģijas spēli. Tēma, protams, ir citplanētiešu invāzija netālā nākotnē. Pats interesantākais? Lavkrafta romānu iedvesmotie briesmoņi, lietojot mutācijas, prot pielāgoties stratēģijām, ko spēlētājs pret tiem izmanto, kamēr vairāki cilvēku grupējumi cīnās par ierobežotajiem resursiem pēcapokaliptiskā pasaulē, kas katrai kampaņai tiek ģenerēta automātiski. Šķiet, apskati vēl nekur nav publicēti, bet izskatās saistoši žanra piekritējiem.

5. decembris

Darksiders Genesis (Stadia, Windows)

Kopš Xbox 360 laikiem zināmās sērijas Darksiders 4. daļa, kas nevis turpina iepriekš izdoto spēļu notikumus, bet gan tos ievada. Proti, Genesis ir t. s. “prīkvels”, tomēr tas iepazīstina mūs ar ceturto apokalipses jātnieku, kurš sadarbojas ar savu brāli. Spēlētājs var jebkurā laikā izvēlēties, kuru lietot. Vienam ir zobens, bet otram – pistoles. Genesis ir arī “spinofs”, jo šoreiz ar žanram ARPG tipiskajām lietām nodarbojamies, lūkojoties ar skatu no augšas. Loģiski, ka ir iekļauts arī Co-Op, kur divi cilvēki katrs vada savu varoni.

10. decembris

MechWarrior 5: Mercenaries (Windows 10)

Cīņas ar milzīgiem robotiem. Sērijas pirmā vienspēlētāja daļa kopš 2002. gada. Ar 21. gs. to iepazīstina raytracing, DLSS atbalsts un atrašanās tikai Epic Games Store. Spēle varētu interesēt tiem, kuri grib reālistiskākas “meku” cīņas par tām, ko redzējām Switch ekskluzīvajā Daemon X Machina.

17. decembris

Wattam (PC, PS4)

Vienatā vai kopā ar draugu spēlējams darbs, kur mērķis ir sadraudzēties ar visiem priekšmetiem pasaulē, sākot no kokiem un beidzot ar tualetes podiem. Metodes jaunu attiecību veidošanai arī ir dažnedažādas – no sadošanās rokās līdz sarežģītāku problēmu atrisināšanai. Savdabīgo spēli ir radījis neviens cits kā Katamari Damacy autors. Viss skaidrs.


Kā redzams, decembris ir ļoti pieticīgs jauno spēļu ziņā. Saraksts būtu divreiz garāks, ja ieskaitītu PC un Switch versijas sen zināmiem produktiem, kā Halo: The Master Chief Collection, Detroit: Become Human un Alien: Isolation. Vai jūs kaut kas no augstāk minētā interesē vai turpināsiet mēģināt pabeigt agrāk izdotas spēles?