SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

2019. gada novembra skaļākās spēles

DeiverisDeiverisgrupāStrike.lvStrike.lv2019. g. 7. nov. 23:35
2019. gada novembra skaļākās spēles

2019. gada novembra skaļākās spēles

Labāk vēlu nekā nekad? Death Stranding un viss pārējais ievērojamākais novembrī.


Kā jums patīk laiks ārā? Drausmīgs, vai ne? Saules aktivitātei samazinoties, domājams, gadu gaitā kļūs tikai aukstāks un slapjāks. Ir īstais laiks sākt rūdīties. Vai arī var sēdēt mājās un izniekot ierobežotās dzīves stundas ar videospēlēm. Izvēle ir jūsu ziņā. Zemāk piedāvājam mēneša ievērojamākos jaunos darbus, ar ko lēnām pašiznīcināties.

(Augstāk rakstītais ir D vitamīna un "drīz" solītā Death Stranding preses koda trūkuma negatīvā izpausme.)

8. novembris

Death Stranding (PS4)

Sērijas Metal Gear Solid radītāja pirmais neatkarīgais darbs pēc Konami pamešanas. Kritiķi – izņemot tos, kuri atrodas Latvijā – jau sen ir uzrakstījuši savus apskatus un dalījušies domās. Daži dievina Death Stranding, kamēr citi to ienīst. Viedokļi par Kojima Productions veikumu ir neierasti dažādi.

Īsi sakot, produkts ieliek spēlētāju kurjera ādā, kurš piegādā sūtījumus, lēnām šķērsojot sarežģītu reljefu, veidojot tiltus un cenšoties neiet bojā, tādējādi savienojot cilvēkus pēc pasaules sabrukuma. Eking ir pasūtījis Death Stranding iepriekš un plāno dalīties savos iespaidos par to. PC versija ir gaidāma nākamgad.

Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020 (Switch)

Ja daudzmaz bieži pastaigājaties Rīgas ielās, gan jau šur tur esat pamanījuši Nintendo Switch reklāmas. Viena no stenda trīs pusēm pievērš uzmanību arī sporta spēlei ar zināmajiem tēliem Mario un Soniku. Neskatoties uz gadskaitli nosaukumā, Nintendo versija par olimpiskajām sacensībām netiek izdota katru gadu. Īsi sakot, runa ir par minispēļu kolekciju ar sporta tēmu, ko vislabāk baudīt kopā ar draugiem. Tiek piedāvāts arī sižeta režīms vienam cilvēkam, bet tas nav elements, kas ir izpelnījies vispārēju kritiķu atzinību.

Need for Speed Heat (PS4, Windows, Xbox One)

Pēc 2017. gada mikromaksājumiem pilnās daļas Payback, ko genotsiid nosauca par mēslu, sērija Need for Speed atgriežas ar ko šķietami sakarīgāku, kas notiek Maiami. Spēles process nav īpaši mainījies – ātri brauc ar skaļām automašīnām, veicot bīstamus manevrus un cīnoties par pirmo vietu –, bet šoreiz ir odziņa – dienas un nakts sacīkstes.

Nē, nevis dinamisks diennakts laiks, bet gan divas atšķirīgas spēles puses. Dienā piedalāmies sankcionētās sacensībās, bet naktī – nelegālās ielu cīņās, ko ļoti agresīvi noskaņoti policisti cenšas izjaukt. Pirmās atsauksmes jau ir lasāmas internetā, taču Eking sniegs savējās kaut kad drīzā nākotnē.

14. novembris

Age of Empires 2: Definitive Edition (Windows)

Vēl viens remāsters reāllaika stratēģijas žanra klasikai Age of Empires 2, šoreiz ar īstu 4K atbalstu. Kamēr 2013. gada HD Edition saglabāja visu kā oriģinālā, pievienojot vien platekrāna iespēju un glītākus 2D varoņus, Definitive Edition ir pilnveidots mākslīgais intelekts – tas vairs nekrāpjas, lai uzvarētu. Ir arī visādi mazāki uzlabojumi, kas padara dzīvi vieglāku.

15. novembris

Pokémon Sword un Shield (Switch) – November 15

Vai gribat īstu pokemonu daļu, jo Let's Go šķita pārāk notrulināta? Lūdzu, jums Sword un Shield! Jau ziņojām par abām daļām, kad tās tika pirmoreiz atklātas pasaulei. Kopš tā laika entuziasms Strike biedru vidū ir noplacis, un neesam sekojuši līdzi jaunumiem, kaut gan pārējā pasaule ir gatava pat skatīties tiešraidi, kurā gandrīz nekas nenotiek, lai tikai uzzinātu kādu jaunu niansi. Traki. Neapšaubāmi arī Sword un Shield būs kārtējie kvalitatīvie Nintendo produkti.

Star Wars Jedi: Fallen Order (PS4, Windows, XO)

Dark Souls, bet ar džedajiem un gaismas zobeniem. Vai kaut kas tamlīdzīgs. Vadoties no cilvēku teiktā internetā, šķiet, ka pārējā pasaule nevar sagaidīt jaunāko EA spēli. Interesanti, ka Origin Access abonentiem šoreiz nebūs iespējams sākt bojāt savus nervus dažas dienas pirms oficiālā izdošanas datuma. Vēl interesantāk – Jedi: Fallen Order atzīmē izdevēja atgriešanos veikalā Steam ar jauniem produktiem.

19. novembris

Shenmue 3 (PS4, Windows)

Iespējams, novembra visilgāk gaidītā spēle, turpinājums diviem no, šķiet, visvairāk apspriestajiem uzņēmuma Sega pēdējās konsoles Dreamcast darbiem. Galvenais varonis Rjo vēl aizvien meklē sava tēva slepkavu, taču šoreiz Ķīnā. Atkal sagaidiet daudz staigāšanas apkārt, runāšanas ar cilvēkiem un Austrumu cīņas mākslas. Interesanti, ka spēles režisors atzīst, ka Shenmue III nav paredzēts kā sērijas noslēgums. Tas laikam nozīmē, ka Rjo tā arī neuzzinās patiesību.

22. novembris

Sniper: Ghost Warrior Contracts (PS4, Windows, XO)

genotsiid piezīme: Te ir sajaukta Sniper: Ghost Warrior ar Sniper Elite. Kļūda parāda manu neslēpto vienaldzību pret abām sērijām. Paldies, DJkikisa, par vērību! Man vajag beidzot izgulēties...

Tā tur viduvējā tālšāvēja spēļu sērija, kas palēninājumā parāda, kā lode izšķaida, piemēram, ienaidnieka kareivja galvaskausu vai Hitlera sēkliniekus, atgriežas. Šoreiz atvērtās pasaules vietā (kā redzēts Sniper: Ghost Warrior 3) ir misijas un kontrakti. Sadistiem gan jau patiks.


Droši vien novembra sarakstā varējām iekļaut arī Blacksad: Under the Skin un Planet Zoo, un kādu neatkarīgo izstrādātāju darbu, bet droši vien galvenie jaunumi tekstā ir apskatīti. Kas jūs, Strike biedri, šomēnes interesē visvairāk?