SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

2019. gada oktobra skaļākās spēles

DeiverisDeiverisgrupāStrike.lvStrike.lv2019. g. 29. sept. 23:17
2019. gada oktobra skaļākās spēles

2019. gada oktobra skaļākās spēles

No savdabīgām neatkarīgo izstrādātāju spēlēm līdz industrijas skaļākajiem zīmoliem, arī oktobrī jaunumi turpina krist kā rudenī lapas.


Septembris bija pārbagāts jauno spēļu ziņā – igauņu favorīts WRC 8, Microsoft dižpārdoklis Gears 5, vēl aizvien aizraujošā formula Borderlands 3, smuks “Zeldas” rimeiks un, protams, FIFA 20. Katrai aktuālajai platformai tika izdots kaut kas brīvo laiku un finanšu līdzekļus iznīcinošs. Oktobris šajā ziņā tikai nedaudz piebremzē, savus karstākos hitus liekot mēneša sākumā un beigās. Kā parasti, zemāk ir uzskaitītas nozīmīgākās jaunās spēles ar saujiņu portu un rimeiku. Ā, un šoreiz arī viens papildinājums!

1. oktobris

Destiny 2: Shadowkeep DLC (PC, PlayStation 4, Xbox One)

Šis ir īpašs Destiny 2 papildinājums. Līdz ar tā izdošanu tiek pārrautas saites ar agrāko izdevēju Activision.Destiny 2 Windows versija pāriet no pārdošanas platformā Battle.net uz Steam. No oktobra pirmās dienas pamata versiju sauc New Light un tā ir bezmaksas (precīzāk: free-to-play). Izstrādātājam Bungie tagad ir pilna radošā brīvība. Cerams, ka arī spēlētāji no tā būs ieguvēji.

3. oktobris

Neo Cab (iOS, macOS, PC, Switch)

Neo Cab jau ir pieejama nesen palaistajā pakalpojumā Apple Arcade. Par “emocionālu izdzīvošanas spēli” dēvētais darbs ieliek lietotāju taksistes, kura ir viens no pēdējiem cilvēkiem šajā amatā, ādā. Neo Cab notiek netālā nākotnē, kur pasauli ir pārņēmusi automatizācija. Spēles procesā ir jāizvēlas starp dažādiem klientiem un jākomunicē ar viņiem brauciena laikā. Ir jācenšas saglabāt savu garīgo veselību, uzklausot pasažieru stāstus, un jādabū labs novērtējums (zvaigznītēs, protams), lai nezaudētu darbu.

4. oktobris

Ghost Recon Breakpoint (PC, PS4, XO)

Ko jaunu lai pastāsta par Ghost Recon Wildlands turpinājumu, ja gan autors Eking ir dalījies iespaidos par tā slēgto bēta versiju, gan genotsiid īsi pastāstījis, ar ko tā ir atšķirīga? Hmm... Nesen parādījās spēles reklāmas video, kurā piedalās filmēti aktieri, tai skaitā reperis Lil Wayne.

8. oktobris

Concrete Genie (PS4, PlayStation VR)

Stāsts par skolā izsmietu zēnu, kurš aizbēg no skarbās realitātes, fiksējot savas iztēles augļus piezīmju grāmatiņā, kamēr izpēta savu dzimto mazpilsētu Densku. Reiz dzīvības pilno piejūras teritoriju nu ir pārņēmusi Tumsa. Kādu dienu puika atrod maģisku otu, kas spēj uz sienām izveidot meistardarbus un atgriezt dzīvību. Izstrādātāji kā vienu no iedvesmas avotiem min spēli Jet Set Radio, tā ka grafiti piekritējiem Concrete Genie varētu patikt.

John Wick Hex (macOS, PC)

Ja autors Homērs, kurš šad tad kaut ko rakstīja Strike.lv pirms lapas bojāejas, vēl te apgrozītos, gan jau viņš izveidotu apskatu, jo beidzot pastāv spēle ar oficiālu vīrieša iecienītās filmu sērijas John Wick licenci. Nē, Hex pēc žanra nav FPS vai TPS, bet gan gājienu stratēģijas stila darbs. Pārvietošanās notiek pa sešstūriem, kamēr kustības tiek plānotas tādā kā video redaktora laika joslas formātā. Atrašanās vieta spēles laukā nosaka, piemēram, varbūtību trāpīt un netikt ievainotam. Jārēķinās arī ar ierobežoto ložu skaitu aptverē (15) un faktu, ka Džons Viks vienmēr raida divus šāvienus katram ienaidniekam. Sižetiski Hex atrodas pirms pirmās filmas notikumiem.

Trine 4: The Nightmare Prince (PC, PS4, Switch, XO)

Sērija Trine, kas ir neatkarīgo izstrādātāju spēļu cienītāju mīlule, atgriežas ar 3. turpinājumu. Atšķirībā no iepriekšējās daļas, kas ir 3D platformers, The Nightmare Prince vairāk līdzinās pirmajām divām Trine – piedzīvojums t. s. 2,5D stilā. Ir pilnībā pārstrādāta cīņu sistēma, un pastāv saspēles iespēja līdz 4 cilvēkiem gan uz viena ekrāna, gan ar interneta starpniecību. Tajā pašā dienā veikalos parādīsies arī Trine: Ultimate Collection, kas ietver visas četras sērijas daļas kopā ar unikālu papildu saturu.

Yooka-Laylee and the Impossible Lair (PC, PS4, Switch, XO)

Klasiskā Nintendo 64 3D platformera Banjo-Kazooie iedvesmotais un Kickstarter finansētais darbs Yooka-Laylee iznāca... un neapgāza videospēļu pasauli kājām gaisā. Laikam saprotot, ka 90. gadu beigu stils vairs nav topā, izstrādātāji ir nolēmuši radīt un pavisam drīz izlaist mazāku “spinofu” 2,5D manierē, atgādinot slaveno sēriju Donkey Kong Country. Līmeņus savā starp gan savienos trīsdimensiju centrālā pasaule.

11. oktobris

GRID (PC, PS4, XO)

Vairāk vai mazāk visu par šī gada GRID pateicām ziņu rakstā maijā. Spēles sākotnēji paredzētā izdošana 13. septembrī – jeb vienā dienā ar Borderlands 3 – ir atlikta par 4 nedēļām. Neizplūstot daudz vārdos, galvenais jaunums ir ienaidnieka sistēma – pārāk daudz ietriecoties kādā citā braucējā, viņš kļūst par jūsu galveno pretinieku (atgādina Burnout: Revenge sistēmu).

15. oktobris

Lai gan mēneša vidū digitālajos veikalos parādīsies daži varbūt kādam interesanti indie brīnumi, galvenie jaunumi 15. oktobrī ir Overwatch: Legendary Editionun The Witcher 3 : Complete Edition, kas ir jau diezgan vecas spēles, taču pirmoreiz būs pieejamas lietošanai portatīvi, proti, tām būs Switch versija. Varbūt autoram genotsiid tas beidzot būs pietiekams iemesls iejusties Geralta ādā arī ārpus_Soulcalibur VI_. Runājot par “portiem” Nintendo konsolei, 29. oktobrī tā tiks arī pie Resident Evil 5 un 6. Nē, paldies!

18. oktobris

Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville (PC, PS4, XO)

Trešās personas skata šaujamspēle, kā kara lauks ir piemājas dārzs (un ne tikai), no izdevēja EA jau bija nopērkama un izmēģināma, kā ziņoja Eking. Iknedēļas atjauninājumi ir pievienojuši visādas kartes un režīmus. Cerams, ka šāda pieeja spēļu izdošanai nekļūs par standarta praksi.

Ring Fit Adventure (Switch)

Nintendo neparastais fitnesa aksesuārs Ring-Con kopā ar tā interesanto spēli, kas padara vingrošanu izklaidējošu, Ring Fit Adventure tomēr maksās nedaudz virs 80 eiro, spriežot pēc cenām retajos Latvijas veikalos, kas to piedāvā pasūtīt iepriekš. Vai komplektam izdosies atkārtot Wii Fit panākumus, redzēsim drīz pēc tā parādīšanās pārdošanā.

22. oktobris

WWE 2K20 (PC, PS4, XO)

Sieviete uz vāka – kas tā par nodevību!? Reslings taču ir par lieliem, sasvīdušiem vīriešiem! Līdzīgi kā basketbola simulators NBA 2K20 iekļauj sieviešu līgu WNBA, šī gada WWE spēle pievērš vairāk uzmanības daiļajam dzimumam. Pirmā sērijas daļa, ko pilnībā izstrādā Visual Concepts un kas piedāvā savā MyCareer lietot ne tikai večus. Progresīvi.

25. oktobris

Call of Duty: Modern Warfare (PC, PS4, XO)

Droši vien nozīmīgākā oktobra spēle pārdošanas apjomu ziņā. Tāpat kā GRID tā ir vēl viens darbs ar mulsinošu nosaukumu. Situāciju nedaudz glābj tas, ka 2007. gada FPS grāvēja nosaukumā vismaz bija četrinieks – Call of Duty 4: Modern Warfare. Eking jau izmēģināja šī gada COD testa versiju un bija apmierināts ar piedzīvoto. Interesanti, ka lietotāji uz dažādām platformām varēs spēlēt kopā. Nav aizmirsts arī par kampaņu, kam būšot “daudz satraucošu, ticamu emocionālo mirkļu”.

MediEvil (PS4)

Īsi pirms Halovīna (jā, tā to pareizi sauc latviski) parādīsies jauna interpretācija par pagājušā gadsimta PlayStation piedzīvojumu MediEvil. Tas ir jau otrais rimeiks. Protams, izskatās glītāk. Ir ieskaņots vairums tekstu, kā arī salabota oriģināla drausmīgā kamera. Priekšstatu par gaidāmo varat gūt, izlasot iespaidus par MediEvil izmēģinājuma versiju.

The Outer Worlds (PC, PS4, XO)

Pirmās personas skata RPG no studijas, kas radīja Fallout: New Vegas. Tas laikam izskaidro lielo sajūsmu, kas, šķiet, valda ap šo Obsidian Entertainment darbu internetā. Spēles kosmiskā tēma ir rezultāts alternatīviem vēstures notikumiem, kur 20. gs. sākumā Teodors Rūzvelts nekļuva par ASV prezidentu un megakorporācijas sāka kolonizēt un apstrādāt citas planētas. Īsi sakot, The Outer Worlds atgādina Bethesda produkciju. Skaidrāku priekšstatu varat gūt, noskatoties Giant Bomb veidoto iespaidu video.

31. oktobris

Luigi's Mansion 3 (Switch)

Ne pati populārākā no Nintendo sērijām, bet noteikti ar savu fanu loku. Īsumā: slavenā santehniķa Mario brālis Luidži staigā pa spooocīgām istabām un ar īpašu putekļu sūcēju uzveic lidojošos rēgus, tos ievelkot iekārtā. Šajā tiešajā turpinājumā 2013. gada Dark Moon galvenais varonis kopā ar saviem Sēņu karalistes draugiem dodas atvaļinājumā uz greznu viesnīcu, kas, protams, ir slazds. Sērijas 3. daļa piedāvās atvērtākus līmeņus un daudzspēlētāju režīmu līdz pat 8 cilvēkiem gan uz viena ekrāna, gan tiešsaistē.

Moons of Madness (PC, PS4, XO)

Turpinot ar baisām spēlēm, 31. oktobris nesīs arī Moons of Madness – kosmisku šausmeni ar skatu no pirmās personas. Marsa izpēte satiekas ar Lavkraftu – tā vismaz saka izstrādātāji. Viena no tām šausmu žanra pārstāvēm, kas rotaļājas ar halucinācijām, liekot vērotājam apšaubīt redzētā patiesumu. Viens no lapas IGN redaktoriem to raksturo kā izskata ziņā baisāko spēli, ko viņš ir jebkad redzējis. Jauki.


Kuras oktobra spēles jūs, lasītāji, interesē visvairāk?