SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Apskats: Marvel's Avengers

EkingEkinggrupāStrike.lvStrike.lv2020. g. 6. sept. 19:31
Apskats: Marvel's Avengers

Apskats: Marvel's Avengers

Atgādina Destiny


Ievads

Marvel's Avengers (turpmāk Avengers) ir piedzīvojumu spēle no trešās personas skatu punkta. Tā sniedz oriģinālu kinematogrāfisku pieredzi vienspēlētaja stāstā, kā arī misijas ir iespējams spēlēt kopā ar draugiem vai svešiniekiem. Avengers stāsta gaitā var pielāgot supervaroņu spējas un kosmētiskos priekšmetus, kā arī ir iespējams izvēlēties ekipējumu atbilstoši esošajam līmenim. Avengers ir jūtama arī kā spēle serviss, kas ar laiku apaugs ar papildu saturu – pakāpeniski tiks pievienoti jauni varoņi, kā Spider-Man, kas būs pieejams tikai nākamā gada janvārī ekskluzīvi PlayStation.

Kamala A-dienas atklāšanas svētkos

Ievada notikumi risinās A-dienā, kad svētku laikā kapteinis Amerika, Dzelzs vīrs, Tors, Melnā atraitne un Halks atklāj augsto tehnoloģiju centru Sanfrancisko, taču atklāšanas laikā eksperimentālā enerģija sagrauj pusi pilsētas. Par nelaimi, tiek vainota Atriebēju komanda, kas tiek drīz izformēta. Pēc pieciem gadiem pusaudze Kamala no Ņūdžersijas, kas arī pieredzēja nelaimīgos notikumus Sanfrancisko, atklāj sazvērestību un mēģina atkal apvienot Atriebēju komandu, lai tie varētu apturēt slepeno ļaundaru organizāciju AIM (Advanced Idea Mechanics). Kamala jeb Ms. Marvela ir spēles galvenais vienojošais tēls, kas caurvij stāstu, kā arī apvieno Atriebēju komandu. Stāstu sīkāk neizklāstīšu, lai neatklātu pārāk daudz sižeta detaļu, kas izjauktu pārsteiguma brīžus.

Galvenās atšķirības no Avengers bēta versijas

Apskatīju Marvel's Avengers Deluxe versiju uz standarta PlayStation 4 konsoles. Spēlēju to vidējās grūtības pakāpē, ko var brīvi mainīt. Deluxe versiju bija iespējams darbināt jau trīs dienas pirms standarta versijas izlaišanas datuma, kā arī iegūt pāris varoņu vārda plates. Man personīgi nebija skaidri kosmētiskie ieguvumi ekskluzīvā rāmīša veidolā katram supervaronim.

Ja spēlējāt Marvel's Avengers bēta testu, tad esat pazīstami ar sākuma notikumiem. Vienīgā atšķirība no gala versijas – tajā nebija atainota atklāšanas scēna, kas man bija pārsteigums un sagādāja pozitīvas emocijas. Jūtams, ka Avengers fokusējas uz tā saukto fanu servisu. Taču viss nav tik vienkārši: spēle ir pārbāzta ar neskaitāmām līmeņa celšanas iespējām, spēju koku attīstības veidiem, kosmētikas un apģērba prasmju uzlabošanas iespējām, kolekcionējamiem priekšmetiem, frakcijas izaicinājumiem utt. Tam visam pa virsu ir jāvāc neskaitāmi resursi dažādās kategorijās, tādēļ īpaši nepievērsu uzmanību kastīšu atvēršanai un resursu vākšanai, spēlējot stāsta daļu. Jāpiemin, ka apskata tapšanas laikā PlayStation veikalā bija izlaista virtuālā valūta. Marvel's Avengers Heroic Credits Pack 500 vienības maksāja 3,99 mārciņas Apvienotās Karalistes PlayStation reģionā. Par šādu naudas apjomu var nopirkt kādu leģendāro kosmētisko lietu (to var arī nopelnīt, ilgstoši spēlējot Avengers).

Dzelzs vīrs Sanfrancisko notikumos

Galvenā atšķirība no bēta testa ir tāda, ka galaprodukts ir uzlabots tik, cik to vien var izdarīt aptuveni nedēļu pirms spēles oficiālās iznākšanas. Gala versija strādā stabilāk, un kadru skaits ir jūtams ap 30 kadriem sekundē. Tas ir uzlabots, salīdzinot ar Avengers bēta testu. Spēlējot Avengers pirmajās septembra dienās, tika izlaists atjauninājums 1.04, kas pēc iepriekšējā uzlikšanas bija aptuveni 8 GB liels, tad jau pēc pāris dienām iznāca vēl viens ielāps (1.05) aptuveni 470 MB lielumā. Avengers aizņem aptuveni 58 GB vietas uz diska.

Nata ienaidnieka slepenajā bāzē

Avengers bēta testa laikā man reiba galva no pārmērīgiem efektiem, taču gala versijā, spēlējot uz 4K TV, varēju jau netraucēti to baudīt un neizjutu galvassāpes. Atzīmēšu, ka izslēdzu HDR kontrasta spilgtumu, jo Avengers bieži mirgoja un pārslēdzās no standarta attēla režīma uz HDR un atpakaļ. Tāpat, uzliekot atjauninājumu 1.04 un pēc tam jau 1.05, Avengers katru minūti ziņoja, ka neesmu tīklā un nevaru spēlēt stāsta daļu, kamēr nav uzstādīta aktuālā versija.

Tāpat spēlē bieži parādījās melns ekrāns uz pāris sekundes daļām, pagaidām nav skaidrs iemesls. Šādu efektu nebiju novērojis citās spēlēs uz savas PlayStation 4 konsoles. Taču kopumā jāatzīmē, ka grafikas ziņā Avengers ir labi nostrādāta ar košām krāsām un mūsdienīgu grafisko noformējumu. Avengers nebremzē, pat ekrānā esot daudz dažādiem vides graušanas efektiem, kā sprādzieniem, un esot vienlaikus daudziem pretiniekiem. Manuprāt, skats ir pārpildīts ar pārlieku daudziem elementiem, kas bieži traucē izbaudīt pašu stāstu. Avengers varoņu sejas nav līdzīgas oriģinālajām sērijas "Atriebēji" filmām, taču kopumā var uzskatīt, ka ir izdevušās.

Avengers līdzība ar Destiny

Avengers tik ļoti mēģina atdarināt Destiny – vienu no labākajiem šūteriem savā apakšžanrā. Avengers misijas var brīvi izvēlēties no tā saucamā kara galda (War Table). Uzdevumu startējot, tiek parādīts ekrāns ar supervaroni un mākslīgā intelekta palīgiem, kas nolaidīsies konkrētajā misijas zonā. Katram no tēliem ir superspēja līdzīgi kā Destiny, ko var aktivizēt ar taustiņiem R1+L1.

Halks ar Ms. Marvelu pie kara galda ar misiju uzdevumiem

Katrai misijai ir norādīts ieteicamais spēka līmenis. Ja apjoms ir par mazu, tas tiek attēlots ar sarkanu skaitļa zīmi, ja par lielu – ar zaļu. Tagadējais spēka apjoms netiek mākslīgi pacelts vai pazemināts līdz nepieciešamajam. Diemžēl pat izlaišanas dienā bija grūtības atrast spēlētājus. Iebūvētā sabiedroto meklēšana īsti labi nestrādā: man izdevās tikai vienu reizi sastapt nejaušu cilvēku. Tāpat ir dīvains progresijas veids – ja viens no spēlētājiem nevar izpildīt misijas uzdevumu, tiek piedāvāts pārstartēties no pēdējā saglabāšanās punkta vai turpināt spēlēt bez nejaušā biedra. Tātad daudzspēlētāju režīmu nesanāca novērtēt, jo nevarēju atrast spēlētājus un match-making īsti labi nestrādāja. Toties izdevās iziet dažādas stāsta misijas un piedāvātos režīmus ar mākslīgā intelekta pavadoņiem, kas diezgan korekti uzvedās uzdevumu izpildes gaitā.

Halks darbībā

Dažādu tipu War Zone misijas var ilgt no piecām minūtēm līdz pat pāris stundām. Stāsta daļas misijas, kas atzīmētas ar Avengers zīmīti, visbiežāk ir kinematogrāfiskas – ar iestrādātām sižeta ainām – un pieprasa no spēlētāja spiest noteiktus taustiņus, lai viņš piedalītos procesā. Ir pieejami dažādi misiju veidi, kā treniņu istabas Harm Roms, Drop Zone, kas ir īsas misijas ar vienu uzdevumu un ilgst ap piecām minūtēm, ikoniskās misijas, kas ir domātas, lai spēlētu ar noteiktu supervaroni, frakcijas misijas, kas attīsta konkrētas frakcijas stāstu, kā arī Hive misijas, kas ir līdzīgas meklēšanas misijām. Papildus ir vēl tādi misiju veidi kā Vault, Mega Hive, Villain Sector un AIM Secret Lab.

Ļaundaris Tony Masters, arī pazīstams kā Taskmaster

Taču būtībā visas misijas ir variācijas ar dažādiem pamatelementiem: vai nu ir jānoturas noteiktā sektorā noteiktu laiku, vai nu jāiznīcina dažādas A, B, C struktūras, vai arī vienlaikus jānotur vairāki punkti vai jāaizsargā cilvēki. Misiju tipi ir vienveidīgi, kā arī daudzas kartes būs jāspēlē vairākas reizes, parasti jau vismaz divas katra. Būtībā Avengers ir pogu spaidīšanas spēle, lai varētu nosist laiku. Intensīvi un bieži jāizmanto vieglā uzbrukuma taustiņš kvadrātiņa veidā vai smagais sitiens ar trīsstūrīti.

Supervaroņi un to attīstības iespējas

Runājot par pašiem varoņiem, tie ir izveidoti unikāli, katrs no tiem uzvedas pavisam citādāk un katram piemīt kāda īpaša spēja. Spēcīgākajam un masīvākajam būtu jābūt Halkam pēc spēka un sitienu stipruma, kā jau tankam, taču tā nav – viņš ir vienlīdz stiprs ar Toru un Dzelzs vīru. Pēdējais ir lieliski izveidots, viegli vadāms un atgādina Anthem lidojošos dzelzs cilvēkus, taču šeit ir krietni labāk kustināms, kā arī apgādāts ar raķetēm vai lāzera staru. Tors, kā jau pērkona dievs, sit zibeņus, kā arī spēcīgi sviež savu āmuru. Kamala ir dīvainākais spēles tēls, kas ar garām rokām lidina apkārt vai mētā pretiniekus. Savukārt nindzjas tips ir Nataša jeb Melnā atraitne, kas ir vājākais, taču izveicīgākais supertēls šajā kompānijā.

Melnās atraitnes ekipējums ar dažādiem līmeņu parametriem

Tāpat katram supervaronim ir plašs spēju koks, ko var attīstīt, ilgstoši pavadot laiku ar Avengers, jau pēc pamata vienspēlētāja kampaņas iziešanas. Piemēram, man sižeta iziešana aizņēma ap kādām 8 stundām, un papildus ap kādām 3–4 stundām pētīju dažādus pārbaudījumus un misijas. Taču pēc stāsta pabeigšanas var pavadīt neskaitāmas stundas, graindojot un uzlabojot savus varoņus un to spēka līmeņus, nemaz nerunājot par varoņa spēju koku atklāšanu, unikālu un konkrētu prasmju attīstīšanu, kā arī aizsargspēju pilnveidošanu, dažādu ekipējuma detaļu uzlabošanu, sākot no standarta līdz pat leģendārajam ekipējumam. Papildus ir pieejami neskaitāmi resursu veidi, kas ļauj progresēt varonim, uzlabojot viņa līmeni un supervaroņa spēku. Visbeidzot Avengers ir izvietotas neskaitāmas lādītes, resursi un kolekcionējamie priekšmeti.

Drīzumā gaidāmie Avengers papildinājumi

Spēle kā serviss mēģina ievilkt lietotāju uz neskaitāmām stundām, lai tajā atgrieztos un pastāvīgi iesaistītos. Personīgi, pieveicot stāsta daļu, īsti vairs neprasījās atgriezties Avengers un turpināt iegūt ekipējumu un kosmētiskos priekšmetus. Apskata ceļvedī izstrādāji norāda, ka spēle kā serviss augs un tiks piedāvātas jaunas misijas, pievienoti varoņi, ļaundari, reģioni un vēl daudzi uzlabojumi, kas tiks piedāvāti bez papildu maksas, pēc Crystal Dynamic s solījuma. Avengers tiks uzturēta vismaz pāris gadus un atbalstīta uz nākamās paaudzes konsolēm. Kā pirmais papildu varonis tiks pievienots Vanagacs jeb Hawkeye, kā arī pēc pāris nedēļām tiks atklāta misija Tycoon. Savukārt oktobrī pievienos jaunu operāciju “Taking AIM” un jaunu mistisku supervaroni ar vēl nezināmu ļaundari.

Dzelzs vīrs klasiskā sarkanā ietērpā, ko var brīvi nomainīt uz citu tīkamu tērpu

Kopumā

Avengers var uzskatīt par trešās personas piedzīvojumu un vienlaikus servisos balstītu spēli, kas mēģina līdzināties tādiem grandiem kā Destiny. Taču, manuprāt, Avengers tas īsti labi neizdodas. Runājot par stāstu, tas spēj pārsteigt ar jaukām scēnām, piemēram, spēles ievadā un beigu daļā. Tajā pašā laikā spēle mēdz būt garlaicīga un vienveidīga. Tomēr pēc garlaicīgiem līmeņiem atkal seko sirdi sildošas ainas. Galvenā varone Kamala ir trāpīgi izvēlēta, lai apvienotu atriebēju kompāniju.

No Avengers negaidiet Spider-Man cienīgu stāstu vai sevišķus atmiņā paliekošus ļaundarus kā Tanosu (Thanos) no Marvel filmas Atriebēji: Noslēgums (Avengers: Endgame). Spēle man vairāk atgādina Marvel filmu Atriebēji: Ultrona laikmets (Avengers: Age of Ultron), kurā supervaroņi apvieno spēkus pret pieveicamu ļaundari.

Spēles Avengers stāstam netraucē iestrādātie resursu vākšanas mehānismi. Crystal Dynamic s salīdzinoši veiksmīgi mēģina sniegt Marvel fanu servisu. Man Avengers sagādāja patīkamus brīžus un izbaudīju piedāvāto stāstu, spēlējot to kopā ar ģimeni.

Svarīgi pieminēt, ka, jau pabeidzot apskata veidošanu, notestēju vienu Vault misiju ar atjauninājumu 1.05, izgāju misijas vidusdaļā ar spēles izvēlnes palīdzību. Turpmāk vairs neizdevās ielādēt vienspēlētāja vai daudzspēlētāju režīmu, jo Avengers tupināja bezgalīgi lādēties arī pēc neskaitāmiem restarta mēģinājumiem. Square Enix ir informēts par šādu kļūdu un, visticamāk, drīzumā izlaidīs kļūdu labojumu.

Nobeigumā vēlētos īpaši pateikties Gamestar par apskata koda nodrošināšanu.


Izdošanas datums: 2020. gada 4. septembris
Apskatītā versija: PlayStation 4 (versijas 1.03-1.05)
Izstrādātājs: Crystal Dynamics
Izdevējs: Square Enix
Žanrs: Action-adventure
Režīms: vienspēlētāja, daudzspēlētāju
Platformas: Windows, PlayStation 4, Xbox One, Stadia (gaidāma arī uz Xbox Series X un PlayStation 5)

Prātā nāk tikai viens lamuvārds - Anthem :D

Papildināšu, ka izdevās atrisināt bezgalīgās ielādes ekrāna problēmu, pieslēdzoties drauga sesijai, tādējādi atslēdzās pieeja misiju izvēlei. Iepriekšējā saglabāšanās faila ielāde nepalīdzēja. :D

Paldies par Apskatu Eking! Pats pašlaik saskaros ar problēmu pēc story iziešanas, ka nespēju atrast normālu spēletāju skaitu, lai pievienotos multiplayer, ja Anthem tas bija raiti, tad šeit parasti izdodās atrast 1 tikai komandas biedru, vai arī gaidīt queue 5min+, maz ticams, ka neviens šo spēli nespēlē, tā kā man izskatās vairāk pēc kāda issue. Vēl papildus tam, lai noformētu komandu spēlētājiem jābūt ~ līdzīgam Power levelam kā man, man ir gadījies, kad pievienojās kaut kāds overpowered čalis, un spēli nevar uzsākt dēļ tā, ka man nav gana spēcīga hero. Tā kā izskatās, ka tajā galā arī nav sabalansēts matchmaking.. bet pa lielam, spēle šķiet ļoti repetitive, un kaut kas pietrūkst, lai mani kā spēlētāju paķertu un rastos vēlme grindod līdz nelabumam.