SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Iespaidi par jaunāko Xbox lietotni

EkingEkinggrupāStrike.lvStrike.lv2020. g. 20. okt. 22:45
Iespaidi par jaunāko Xbox lietotni

Iespaidi par jaunāko Xbox lietotni

Ievērtējam jaunāko Xbox lietotni


Jaunākā Xbox lietotne

Tikko tika izlaista jaunākā Xbox lietotne, kas ir saderīga ar iOS 10 (un jaunākām versijām) un Android 6.0 vai vēlāku. Izmēģināju jaunāko Xbox Android lietotnes versiju 2009.1016.2010.

Xbox

It's official. The new Xbox App is ready for download. You can tell it's official because we are tweeting about it: https://xbx.lv/3o6k5Vv

2:00 AM · Oct 20, 2020·Twitter Web Ap

Tātad es turpinu izmēģināt dažādas Xbox piedāvātās iespējas. Šoreiz testēju Xbox lietotni savā telefonā Samsung Galaxy S8. Par tās jaunajām iespējām sarakstījos ar spēļu biedru DrejzLV, kas atzīmēja ērto attālināto spēļu ielādes funkciju un vienkāršo dalīšanos ar spēles procesa video. Attēlus un video var aplūkot vienkopus lietotnē, kā arī nepieciešamībās gadījumā nosūtīt sociālajos tīklos, piemēram, Instagram, Snapchat, WhatsApp u. c.

Jaunā Xbox lietotne nodrošina savienojumu tālrunī vai planšetdatorā. Tajā ir viegli kopīgot spēļu procesa video un ekrānuzņēmumus. Tāpat tur ir ērti tērzēt un saņemt paziņojumus. Jaunākajā Xbox lietotnes versijā ir arī iespējams attālināti spēlēt straumēto saturu no savas Xbox One konsoles.

Tātad, lai notestētu Xbox konsoles straumēšanu, vispirms jāuzstāda jaunākā Xbox lietotne telefonā vai planšetē (Android 6.0 vai iOS 10 ar Bluetooth atbalstu), ir jābūt Xbox konsolei, jābūt pieejamam Xbox kontrolierim ar Bluetooth atbalstu, kā arī MS profilam un, protams, stabilam internetam – 5 GHz Wifi vai datu pieslēgums ar 10 Mb/s ātrumu vai augstāk. Par straumēšanu uz Apple ierīcēm nemācēšu galvot, bet, cik zinu, tās neatbalsta šādu iespēju.

Savienojuma izveidošana un testēšana

Vispirms Xbox lietotnei ir jāuzstāda savienojums ar konsoli, jānotestē straumēšanas ātrumi, savukārt konsole ziņos, vai varēs spēlēt Wifi tīkla ietvaros vai ar mobilā interneta starpniecību. Straumēšanu uz mobilo ierīci izmēģināju tikai Wifi tīkla ietvaros.

Xbox konsolei ir jābūt uzstādītai jaunākajai kontroliera versijai, ko var viegli izdarīt ar pults atjauninājuma palīdzību. Xbox konsoles uzstādījumos ir jābūt atzīmētam ķeksītim, lai tā atbalsta straumēšanu. Tas darbojas ar Xbox One spēlēm, taču ne Xbox 360 un vecāku Xbox spēļu gadījumā.

Es veicu nelielus testus ar WRC 8 un Forza Horizon 4 Wifi tīklā ar ieslēgtu Xbox One konsoli. Pieslēgšanās strādā stabili no mana Samsung Galaxy S8. Pieslēgšanās un atslēgšanās process pie savas Xbox One darbojas stabili, ir viegli pārvaldīt lietotni. Savukārt, veicot dažādus testa izbraucienus, ir jūtamas aiztures, jo pieņemu, ka mājas tīkls, atrodoties laukos, nav paredzēts šāda veida straumēšanai. Noteikti notestēšu ar stabilāku interneta ātrumu. Taču kopumā ir pozitīvi iespaidi, ka straumēšana strādā un ir iespēja beidzot legālā veidā notestēt šādu iespēju Latvijā.

Viens no galvenajiem jaunumiem Xbox lietotnes svaigākajā versijā – iespēja viegli pārvaldīt konsoles saturu attālināti. Var atrast spēles, tās uzinstalēt attālināti no sava telefona vai planšetes. Vienīgais mīnuss, ka Xbox lietotnē ir iespējams uzstādīt pat spēles, kas nav iegādātas vai licenzētas savā profilā. Pēc tādu startēšanas tiks piedāvāts tās iegādāties. Taču visumā ērta funkcija, kas ļauj attālināti pārvaldīt savu saturu konsolē.

Kopumā

Rezumējot: Xbox lietotnes uzlabojumi ir viens solis tuvāk xCloud straumēšanai. Prieks, ka Microsoft atbalsta šo programmu arī mūsu reģionā un ir parūpējušies par aktuālākajām iespējām, kā dalīšanos ar spēles procesa video un ekrānuzņēmumiem, vieglu konsoles satura pārvaldīšanu, attālinātu spēļu instalāciju un straumēšanu. Xbox lietotnes un atjauninājumu uzstādīšana ir skaidra un viegla, savienojuma izveidošana ar Xbox konsoli ir intuitīva.

Savienojuma izveidošana un testēšana - Eking, vaina nav tavā lauku internetā. Pats mājās ar 1000Gbps savienojumu nevarēju izveidot jēdzīgu savienojumu, lai uzspēlētu, tāpat arī citi cilvēki sūdzās par šo pašu problēmu internetā. Vēl šķita jocīgi, tiklīdz sāc lietot remote play, uz TV ekrāna downgreidojās grafika no 4K HDR kontenta un kad atslēdz remote play tā “neatjaunojas” un nepieciešams iet spēles settingos un ieslēgt HDR atpakaļ :@

Kopumā aplikācija ērta pārvaldīt Xbox attālināti, bet pie remote play gan jāpiestrādā.

@DrejzLV Paldies par detalizēto un izsmeļošo komentāru, skaidrs par interneta savienojumu un plūdeno spēlēšanu. Dēls gan bija starā, kad iedevu Forzu paspēlēt ar pulti pie telefona, iedeva savu planšeti, lai tik instalējot viņam ar šo Xbox lietotni. Skaidrs par to HDR pārslēgšanu gaitu turp un atpakaļ. Taču kopumā tā ir ērta aplikācija, lai pārvaldītu Xbox attālināti. Papildus atklāju, ka konsoli var arī ieslēgt un izslēgt ar Xbox lietotnes palīdzību. Tā kā konsolei nav jābūt obligāti ieslēgtai, kas ir zināms plus. :)