SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Shadow Of Tomb Raider revisited on PS5

Goodman2576Goodman25762021. g. 23. janv. 13:49
Shadow Of Tomb Raider revisited on PS5

Shadow Of Tomb Raider revisited on PS5

Atskats uz pēdējo kapeņu izlaupītājas Laras Kroftas piedzīvojumu PS5 konsoles izpildījumā


Labdien visiem. Zinu ka šī spēle jau ir apskatīta un tīklā atrodami arī apskati par spēlēšanu uz PS5 konsoles, bet nolēmu padalīties iespaidos, jo spēli biju kaut kad iesācis uz PC, un tomēr pametis, taču PS5 mani iedvesmoja no jauna un padalīšos kāpēc. PS plus iesāka šo gadu ar lielisku piedāvājumu ManEater optimizēts priekš PS5, The Shadow of Tomb Raider un Greedfall. Loģiska izvēle bija iemēģināt pirmo, kas gan bija ok, bet lielu iespaidu uz mani neatstāja, Eking apskats pilnībā atbilst arī manam priekšstatam. Tā kā iepriekš Playstation baudīju PS4 Slim un paveca Samsung 40 collu zemākās sērijas FHD TV izpildījumā, tad lēciens uz PS5 un 9 sērijas 55 collu HDR TV protams ir ļoti iespaidīgs, tāpēc katras manas kolekcijas spēles atkārtota iemēģināšana dod jaunas emocijas.

Attēla apraksts

The Shadow of Tomb Raider ir viena no tām spēlēm kura pat bez īpašas optimizācijas sniedz ļoti patīkamas emocijas uz PS5. Varat izvēlēties divus režīmus tāpat kā uz PS4 PRO framerate vs resolution. Pirmajā gadījumā iegūsiet 60FPS 1080p izšķirtspējā, savukārt ja vēlaties izbaudīt 1800p izšķirtspēju un pietiek ar 30fps tad izvēlamies otro variantu. Es izvēlējos 30 kadrus un augstāku izšķirtspēju. Spēle vizuāli izskatās ļoti labi. Taču arī ar 60 kadriem un zemāku izšķirtspēju ļoti būtiskas izmaiņas attēla kvalitātē nav, pieļauju ka PS5 upscale arī pieliek savu plusu un TV kvalitātei arī ir nozīme. Tagad mazliet pārdomas par PC vs PS5. Kāpēc gan šo spēli pametu uz PC? Grafiski PC noteikti izskatījās labāk nekā PS4 slim, taču spēlēju ar peli un klaviatūru un tagad secinu ka šī spēle viennozīmīgi orientējas uz konsolēm un vadību ar gamepad. Un kā gan to varētu pārmest, ja galvenais konkurents Uncharted ir dzimis PS konsolei.

Attēla apraksts

Tha Shadow of Tomb Raider neatpaliek no Uncharted nevienā elementā. Spēles gaita ir labi sabalansēta starp piedzīvojumu un kaujas ainām. Stāsts protams ir mazliet banāls bet loģisks un aizraujošs. Mazliet vairāk prasītos kādi sarežģītāki mīklu elementi kapenēs, bet kopumā ļoti skaists un atmosfērisks piedzīvojums. Īsti par atvērtās pasaules spēli laikam nevar nosaukt, lai arī iespēja pablandīties atsevišķās lokācijās ir, un sānu misijas arī liek paskraidīt turpu šurpu atsevišķās lokācijās, bet protams nesalīdzināmi ar AC vai GTA vai WD vai ko tamlīdzīgu. Vēl viena laba lieta ir PS5 ātrais cietais disks, jo šajā spēlē jūs mirsiet samērā daudz atsevišķās vietās, bet ielādes ir ļoti ātras un līdz ar to šis fakts nekļūst kaitinošs.

Attēla apraksts

Ļoti gribētos sagaidīt kādu paziņojumu par to ka tiek izstrādāta nākošā stāsta daļa jau next-gen konsolēm, ar atbilstošiem uzlabojumiem un krāšņumiem, lai gan skaidrs ka ātrāk par 22.gadu diez vai varēsim sagaidīt jaunu piedzīvojumu, jo šogad jau plānota mobilā spēles versija Reloaded Uzreiz pēc pamatstāsta iziešanas iegādājos Definitive edition expansion setu, kas ietver sevī visus papildus DLC kas spēlei izdoti. Jau Dažas DLC kapenes esmu izgājis un vērtēju ļoti pozitīvi. Šis ir gadījums kad pāris gadus veca spēle joprojām ir ļoti baudāma, un ļoti gribētos lai arī dažas citas vecākas spēles nedaudz pielāgo PS5 iespējam vismaz noņemot kadru ierobežojumus, jo skaidrs ka 60fps jaunā konsole diezgan droši var noturēt vecākās spēlēs.

Paldies par ieskatu @Goodman2576. Esmu spēlējis Shadow Of Tomb Raider uz PS4, taču pēc Tava ieskata vēlētos vēlreiz atgriezties pēdējā daļā uz PS5. Esmu liels Tomb Raider (2013) fans, kādas 3x reizes uz dažādām platformām esmu izgājis to. Noteikti ievērtēšu atjaunināto versiju Shadow Of Tomb Raider uz PS5.

@Eking Es arī esmu izgājis visas TR 3D spēles, arī pašas pirmās. Brīnos ka neviens cits izdevējs īsti nav spējis ko līdzvērtīgu izveidot priekš PC, Uncharted jā, tas ir kārtīgs konkurents, kas lika sapurināties Eidos un pacelt savu spēļu līmeni augstāk, bet tas ir Playstation ekskluzīvs. Taču ļoti gribētos kādu cienījamu konkurenci arī uz PC un līdz ar to arī visām pārējām platformām. Jā ja neesi vēl vēl visus DLC izspēlējis tad noteikti arī ar tiem var atgriezties un izmēģināt vēlreiz Shadow sēriju. Turam īkšķus, lai šogad parādās info par jaunu spēli.

@Goodman2576 O, lieliski. DLC gan neesmu izspēlējis, tad noteikti iemēģināšu pamata spēli un papildinājumus Shadow Of Tomb Raider. Turam īkšķus par India Jones, tas varētu būt labs piedzīvojumu gabals. Es ceru, ka tas nebūs MS ekskluzīvs, bet pieejams uz visām populārām platformām ieskaitot PC un PS.