SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Iespaidi: Resident Evil 8 demo

EkingEkinggrupāStrike.lvStrike.lv2021. g. 22. janv. 12:43
Iespaidi: Resident Evil 8 demo

Iespaidi: Resident Evil 8 demo

Iespaidi par Maiden


Sērija Resident Evil ir pazīstama ar saviem pārsteigumiem. Nesen Capcom izlaida Resident Evil 8 (RE8) demo versiju Maiden ekskluzīvi nākamās paaudzes konsolei PlayStation 5, kas kļuva pieejama Resident Evil Village prezentācijas laikā. Padalīšos ar pirmajiem iespaidiem par RE8 demo. Pēc Capcom teiktā, RE8 nebūs daudz cīņu, tā vietā būs pieejamas spokainas vides, piemēram, pils.

Demo sniedz nelielu ieskatu par vidi, interjeru un kopējo noskaņu. Demo versijas garums ir aptuveni 20-25 minūtes. Tas ir īss stāsts, kas dod mājienus par Resident Evil Village, un tajā ir sastopamas atsauces uz sērijas iepriekšējām daļām.

RE8 demo versija atbalsta staru izsekošanas tehnoloģiju un 3D audio. Grafiski tā izskatās lieliski. RE Engine darbojas labi, tuvumā gan ir redzamas zemas kvalitātes tekstūras.

Demonstrācija ir līdzīga 2014. gada demo versijai P.T., kur spēlētājs iet lineāru ceļu un mijiedarbojas ar dažādiem objektiem. Tomēr RE8 demonstrācijā uzmanība tiek pievērsta vizuālajam noformējumam, skaņai un varoņa saskarei ar objektiem. Vizuāli RE demo izskatās lieliski, bet žēl, ka tik īsa. Tajā ir staru izsekošana tehnoloģija un dinamiskais apgaismojums. Maiden ir demonstrēts pils interjers, attēli pievienoti zemāk.

Demo versiju testēju ar 3D audio austiņām. 3D audio skaņa padara pieredzi nedaudz baisāku ar čīkstošām durvīm un stindzinošāku skaņu. Paraugdemonstrācijā nav neviena zombija, taču tajā ir biedējoša apkārtne.

Pēc Capcom vārdiem, Resident Evil Village būs daudz kolekcionējamo priekšmetu, kas mudinās izpētīt ciema tumšākās vietas. Spēle tiks izlaista uz PlayStation 4, PlayStation 5, PC, Xbox One un Xbox X Series 2021. gada 7. maijā. RE8 Demo versija ir pieejama tikai PS5.

Opā, nezināju, ka spēlei ir staru izsekošanas tehnoloģija (Ray Tracing). To kaut kā izteikti nemanīju, pat HDR izteikti neizjutu.

Vienubrīd man jau šķita, ka ir līdzības ar P.T. demo, kad ir jāiet atkal atpakaļ un kaut kas mainās. Pats labprāt gribētu iemēģināt 3D audio. Pieļauju, ka tas sniedz krietni reālistiskākas skaņas.

Hey Shken, prieks Tevi dzirdēt! Man arī likās liels brīnums par staru izsekošanas tehnoloģiju (Ray Tracing), taču dinamiskais apgaismojums izskatās gana skaisti. Es arī īsti neizjutu HDR.

Man arī RE8 Demo atgādināja P.T. demo. Par to 3D audio ir tā, ka nevajag speciālas 3D audio austiņas. Tā 3D audio tehnoloģija ir dzirdama arī iebūvētos TV skaļruņos, audio sistēmās vai telpiskās skaņu sistēmās.

@Eking Interesanti, to gan nezināju. Skatos, ka Demon' Souls arī ir 3D audio. RE8 demo pie skaņām to neatradu. Tas ir kaut kā jāieslēdz atsevišķi? Cik noprotu, lai to pilntiesīgu izbaudītu, vajag speciālu PlayStation Pulse 3D headset austiņas.

@Skhen Jā, Demon' Souls arī ir 3D audio. Pamēģini paskraidīt un ieklausīties lietus lāsēs, tālās skaņās. Es cik lasīju apskatus, tad Demon' Souls ir izveidots vislabākais audio ar tālām un telpiskām skaņām . Reti, kurš piemin šo faktu par izcilo skaņas dizainu Demon' Souls. Lai izbaudītu 3D audio, pietiek arī parastās austiņas, kaut vai no telefona. PS5 to apstrādā speciāls dzinis Tempest un veido tā saukto 3D skaņu. Kā pārliecināties, ka tev ir iespējots 3D audio atbalsts. Tad pieslēdz austiņas un ieej PS5 uzstādījumos Settings > Sound > Audio Output and pārliecinies, vai ir ieslēgts uzstādījums Enable 3D Audio. Tāpat vari noregulēt 3D profilu attiecīgos uzstādījumos Adjust 3D Audio Profile. Tā spēlē, ja tā atbalsta 3D pēc noklusējuma jau jābūt 3D audio, ja nav nepieciešams uzstādīt atsevišķi to.

@Eking Super, Eking, paldies par 3D audio skaidrojumu :). Ļoti vērtīgi, pamēģināšu savas telefona austiņas pievienot un paklausīties.

Jā, Demon's Souls ir sasodīti laba skaņa, kuru uzreiz pamanīju. Šķiet, labākā, ko pēdējā laikā esmu dzirdējis. Arī apskatā izcēlu šo fenomenu.

@Skhen Es arī ļoti meklēju to Ray-Tracing, bet kā var noprast no Digital Foundry padziļinātā testa, tad šī tehnoloģija tiek lietota daļēji, HDR gan ir labi pamanāms, bet ja ir ar ko salīdzināt :). Kopumā man ļoti patika, lai arī neesmu RE seriāla liels fans. šeit DF apskats