SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Kā Microsoft vēlējās pacelt Xbox Live Gold cenrādi

EkingEkinggrupāStrike.lvStrike.lv2021. g. 23. janv. 14:53
Kā Microsoft vēlējās pacelt Xbox Live Gold cenrādi

Kā Microsoft vēlējās pacelt Xbox Live Gold cenrādi

MS mēģinājums celt Xbox Live Gold cenas


Ja kāds palaidis garām, tad nesen Microsoft vēlējās pacelt Xbox Live Gold (turpmāk Xbox Gold) cenrādi divas reizes šī gada 22. janvārī. Par gada Gold abonementu būtu jāmaksā $ 120; kā pētīju, UK reģionam būtu jāmaksā 86 mārciņas par 12 mēnešiem. Acīmredzot Microsoft vēlas, lai lietotāji masveidā pāriet no Xbox Gold uz Xbox Ultimate abonēšanu.

Microsoft updates Xbox Live Gold Pricing: •6-months - $59.99 •3-months - $29.99 •1-month - $10.99

Plānus Microsoft pamainīja un 12 stundas pēc pirmā paziņojuma nāca klajā, ka tomēr necels Xbox Gold cenas divas reizes. Kā man patīk šī frāze... We messed up today and you were right to let us know.

Microsoft atjauninātā ziņā rezumē, ka Xbox Gold cenas nemainīsies, kā arī Free-to-Play projektus, kā Apex Legends, varēs spēlēt bez abonementa Xbox Gold. Tālāk var iepazīties ar Microsoft atjaunināto paziņojumu.

No Changes to Xbox Live Gold Pricing, Free-to-Play Games to be Unlocked

[UPDATED on 1/22/2021 at 8:52 PM PT]

We messed up today and you were right to let us know. Connecting and playing with friends is a vital part of gaming and we failed to meet the expectations of players who count on it every day. As a result, we have decided not to change Xbox Live Gold pricing.

We’re turning this moment into an opportunity to bring Xbox Live more in line with how we see the player at the center of their experience. For free-to-play games, you will no longer need an Xbox Live Gold membership to play those games on Xbox. We are working hard to deliver this change as soon as possible in the coming months.

If you are an Xbox Live Gold member already, you stay at your current price for renewal. New and existing members can continue to enjoy Xbox Live Gold for the same prices they pay today. In the US, $9.99 for 1-month, $24.99 for 3-months, $39.99 for 6-months and $59.99 for retail 12-months.

Viena laba ziņa, ka Xbox Gold varēs migrēt uz Xbox Ultimate attiecībā 1:1. Ja vēlaties uzlabot savu Gold uz Xbox Game Pass Ultimate, tad Xbox Gold tiks pārveidots par Ultimate (līdz pat 36 mēnešiem). Piemēram, ja lietotājam ir 11 mēneši Xbox Live Gold, tad to var atjaunināt uz Xbox Game Pass Ultimate un šie 11 mēneši bez papildu maksas tiek pārveidoti par 11 mēnešiem Ultimate.

Ko jūs domājat par Microsoft mēģinājumu celt Xbox Gold cenas? Vai Microsoft ieklausījās lietotājos, mēģinot celt Xbox Gold cenas? Starp citu, abonements Xbox Gold svin 18 gadu jubileju. Zemāk arī atklātas Xbox Gold februāra spēles. Jaukas svinības sanāca Microsoftam!

Microsoft ar Xbox Live Gold un Xbox 360 izdošanu bija pirmie, kuri sāka pieprasīt samaksu par iespēju spēlēt tiešsaistē. Vēlāk sekoja Sony ar PS4 un pēdējie – Nintendo ar Switch. Kā vari iedomāties, ļoti siltas jūtas man pret abonementu nav.

Cenu kāpums ir neizbēgams, it īpaši tad, kad vairs nav alternatīvu. Šķiet, spēļu un citu mediju milžiem nav lielāka slapjā sapnīša par visa pārvēršanu pakalpojumos, atņemot lietotājam kontroli pār saviem pirkumiem. Iekasēt ikmēneša maksu ir viens no pēdējā laika veiksmīgākajiem biznesa modeļiem.

Lēnām tuvojamies 2030. gadam, kad viss (ko grib, lai patērē) būšot pogas spiediena attālumā, nevienam vairs nekas nepiederēšot un visi būšot laimīgi vienlīdzīgā sociālismā. Bet laikam es, ļaunais kapitālists un dzimumu vienlīdzības noliedzējs, par daudz esmu salasījies antiutopiju :D

@genotsiid Tas, ko aprakstīji, īsti nav īpašumtiesību izzušana, ko kļūdaini piedēvē sociālismam, jo īpašumtiesības tomēr tiek saglabātas no vienas puses. No otras puses Tu maksā kādam, lai kaut ko izmantotu - tas ir tīrs kapitālisms. Lai varētu maksāt, Tev ir jāpieder maksāšanas līdzeklim - tas arī ir kapitālisms. Kaut kas līdzīgs nomai vai īrei. Ja tas būtu "sociālisms" jeb, kā, visticamāk, domāji, komunisms, tad nebūtu ne vienas, ne otras puses. Būtu tikai neaprobežota pieeja pakalpojumam, kura sniedzējs spētu Tev sniegt pakalpojumu arī bez maksas ievākšanas. Īpatnēji, ka komentāra augšgalā noraidi veiksmīgu infrastruktūras monetarizāciju, kas ir kapitālisms, lai gan beigās norādi, ka esi kapitālists. Ņemot vērā minēto, īsti nevar saprast, vai ar dzimumu "vienlīdzību" domāji tik tiešām "vienlīdzību" vai tomēr "līdztiesību". Nav īsti tā, ka viens vai otrs šajā diskusijā varētu ieviest jebkādas izmaiņas. Vienkārši interesē.

@methylphosphonofluoridate Ja vēlies dziļu diskusiju par ekonomiskajām sistēmām utt., diemžēl šobrīd nevarēšu tevi izklaidēt.

Man kā patērētājam nepatīk, ka Xbox Live Gold iepazīstināja maksu par pakalpojumiem, kas iepriekš un tā laika konkurentiem (šobrīd vēl aizvien PC tirgū) bija par velti. Ar "kapitālismu" saprotu ekonomisko sistēmu, kur valda brīvā tirgus jeb pieprasījuma un piedāvājuma princips, īpašums un firmas pieder indivīdiem. Man tas šķiet labākais pieejamais modelis. Atzīstu, ka nav ideāls.

Neesmu tik smalki pētījis šo tematu, bet vai Xbox lietotāji izteica vēlmi maksāt par agrāk bez maksas pieejamo? Protams, ar Gold tika iepazīstinātas jaunas iespējas, un Live uzturēšana Microsoft rada izdevumus, kurus kādam ir jāsedz, bet, cik saprotu, spēļu izdevēji serverus atbalsta par saviem līdzekļiem. Iespējams, maldos. Kā jau minēju, ir uzskatāmi piemēri, ka par tiešsaistes iespējām patērētājs var arī nemaksāt.