SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Īsumā par WRC 10

EkingEkinggrupāStrike.lvStrike.lv2021. g. 7. sept. 20:23
Īsumā par WRC 10

Īsumā par WRC 10

Jubilejas rallija izdevums


Īsumā par WRC 10

WRC 10 ir vēl viens stabils ieraksts ilgstošajā sērijā. Nu jau pēc skaita desmitā spēle tajā. Kā ierasts, jauna daļa iznāk katra septembra sākumā.

Īpaši WRC faniem, pateicoties rallija 50 gadu jubilejai, ir izveidots jauns spēles režīms. Sacīkstes ir tikpat labas kā iepriekš. Ja jautāsiet man, tad lielas atšķirības no WRC 9 nav redzamas. Kā man kāds pazīstams spēļu biedrs teica: WRC 10 patiesībā ir WRC 9.1 versija ar nelieliem uzlabojumiem.

Ralliju esmu nospēlējis vairāk nekā 10 stundas, iemēģinot dažādus režīmus, kā sezonas režīmu, karjeras režīmu, izaicinājumus, klubu režīmu un dažādus mazsvarīgākos spēles paveidus.

Patika

WRC 10 ir obligāta spēle rallija cienītājiem, ja nav mēģinātas nesen iznākušās WRC spēles. Karjeras režīms ir tikpat aizraujošs kā WRC 9. Visumā mani aizrauj jaunākā rallija WRC daļa un dažbrīd bija grūti no tās atrauties.

WRC 10 piedāvā lielisku paketi rallija faniem. Tajā ir ļoti skaista grafika, diezgan autentiskas un reāliem rallija posmiem atbilstošas trases. Vien to vērts ir Igaunijas rallija posms, kas nedaudz atgādina Latvijas ceļus. Rallija auto vadāmība ir ļoti laba, to var brīvi pielāgot savām spējām. Tāpat arī tiek piedāvātas dažādas grūtības pakāpes dažādiem spēlētāju prasmju līmeņiem.

WRC 10 spēlēju uz PlayStation 5, kas atbalsta DualSense haptisko atgriezenisko saiti, vibrācijas un dažādus skaņas efektus. DualSense fīčas pastiprina kopējās emocijas un ļauj sajust saikni ar ekrānā redzamo.

Nepatika

Spēli pavada problēmas saistībā ar dažādiem tiešsaistes režīmiem. Serveri pastāvīgi nav pieejami, tāpat arī diezgan bieži – klubu režīms. WRC 10 pirmajās iznākšanas dienās ir pamaz spēlētāju, lai varētu kopīgi izbraukt kādu rallija trasi.

Nepatika, ka bieži vien izvēlnes un lietotāja saskarne nav intuitīva, ir jāpiedomā pie korektām izvēlnēm.

Tāpat arī saskāros ar pāris tehniskām problēmām, ka spēle patvaļīgi uzkaras vai tiek ziņots, ka pēc gonkas nav iespējams datus sinhronizēt ar WRC serveriem. Šur un tur ir mazi grafiskie gliči. Šīs mazās problēmas bojā kopējo iespaidu par spēli.

Kopumā

WRC 10 pēc būtības ir identiska WRC 9 – līdzīgas tehniskās problēmas. Karjeras režīmā pavisam ir desmit posmi. WRC 10 man atgādināja sēriju DIRT un Forza Horizon spēles. Kopējos iespaidus par rallija spēli bojā dažādas mazas tehniskās problēmas. Ja nav spēlēta devītā daļa, tad noteikti vērts iemēģināt jaunāko spēli.

Vienīgais būtiskais papildinājums, ko sniedz WRC 10, ir 50 gadu jubilejas režīms, kas godina dažas no ikoniskākajām rallija sacīkstēm. Tajā varēsiet izbraukt ar Lancia Delta,Toyota Celica un Audi Quattro ar tā laika slavenākajiem pilotiem. WRC 10 paliek uzticīga savām saknēm un kopumā piedāvā labu pasaules rallija čempionāta emulāciju.

WRC 10 tika izlaista uz PS5, PS4, Xbox Series, Xbox One, Nintendo Switch un PC šī gada 2. septembrī.

Viss pa vecam ar WRC. Interesē, ko izstrādātāji būs sadarījuši ar jauno Test Drive, ko it kā izdos šomēnes. Aizdomīgs ir spēles procesa video trūkums.