SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

WarioWare: Get It Together! apskats

genotsiidgenotsiidgrupāStrike.lvStrike.lv2021. g. 22. sept. 11:02
WarioWare: Get It Together! apskats

WarioWare: Get It Together! apskats

Trakās mikrospēles atgriežas.


Sērija WarioWare jau kopš 2003. gada mūs priecē ar savdabīgu stilu, jancīgu humoru un t. s. mikrospēlēm – dažās sekundēs izpildāmiem visdažādākajiem uzdevumiem. Ņemot vērā, ka katra Nintendo sistēma, sākot ar GameBoy Advance, ir tikusi pie savas daļas, bija savādi redzēt WarioWare trūkumu konsolei Switch. Šī gada E3 izziņotā Get It Together! (turpmāk – GIT) nu ir pabijusi arī Strike eksperta rokās un ir gatava atzinumam.

Kārtējo reizi mēģinot ātri tikt pie lielas naudas, mūžam alkatīgais Vario kopā ar draugiem cenšas izstrādāt savu videospēli. Diemžēl portatīvā konsole, uz kā tā instalēta, vairs neslēdzas iekšā un, dusmās mesta pret zemi, iesūc sevī visus varoņus. Vario un pārējie WarioWare Inc. darbinieki tiek ieslodzīti spēlē, kā iekšpusē atklāj, ka tā ir pilna ar tehniskām kļūdām. Katram ir jāsalabo savi līmeņi, uzveicot kukaiņus tajos.

Kā jau WarioWare ierasts, arī GIT ir savs gimmick jeb unikāls elements, kas saistīts ar konsoli. Piemēram, Touched! izcēla Nintendo DS pieskārienekrānu, kamēr Smooth Moves – Wii kustību vadību. Switch gadījumā, protams, tiek pasniegtas plašākas daudzspēlētāju iespējās. Piemēram, ir atslēdzami bonusi, kur atsevišķos vajadzīgi vismaz 2 cilvēki. Tomēr tā nav galvenā atšķirība salīdzinājumā ar iepriekšējām WarioWare.

Par vienu soli vairāk

Uzdevums: hipnotizēt fonā redzamo būtni, ar varoni šūpojot pulksteni

GIT klasiskajā formulā ievieto maināmus varoņus. Tagad ekrānā kontrolējam tēlus, lai izpildītu mikrospēļu prasības. Turklāt parasti ir jāizveido komanda no 20 varoņiem, ko pakāpeniski atslēdzam. Šī sistēma spēles procesu padara gan daudzveidīgāku, gan sarežģītāku. Mikrospēles GIT diži neatšķiras no iepriekšējās WarioWare redzētajām, taču ir mainījies veids, kā mijiedarbojamies ar priekšmetiem līmeņos.

Tēlus varam uzskatīt par sava veida kursoru. Vēl aizvien spaidām vienu pogu (A) apvienojumā ar virzienu (kreisā analogā svira), bet viss notiek caur ekrānā redzamo varoni. Āķis ir tajā, ka katrs kustas citādi, piemēram, viens planē gaisā un uzbrūk tuvcīņā, cits skrien un lec, kamēr trešais pastāvīgi slīd pa labi un kreisi, bet uzbrukt var tikai augšup.

Izstrādātāju centieni radīt ko oriģinālu ir apsveicami, tāpat arī jaunās iespējas katram individualizēt savu spēles stilu, tomēr vispragmatiskāk ir komandā ņemt tēlus ar intuitīvāko vadību. Piemēram, sieviete, kura pārvietojas teleportējoties, vai meitene, kura pastāvīgi lēkā, tikai sarežģī dzīvi, kad dažās sekundēs ir jāsaprot, ko līmenis prasa izdarīt, un bez grūtībām tas jāizpilda. Diemžēl stāsta režīms piespiež atsevišķās vietās izvēlēties konkrētus tēlus, lai ar tiem iepazīstinātu gan sižetiski, gan vadības ziņā.

Savdabīgs humors

Visādi citādi Story ir ļoti labs režīms, ja jums nav iebildumu pret tualetes humoru un vispārēju japāņu absurdu. Sižeta ainas, ko sastāda videoklipi un pašam lasāmas teksta kastes, ir patīkami īsas, neliekot ilgi gaidīt starp spēlēšanas sekcijām. Gandrīz katrā stāsta nodaļā atslēdzam jaunu varoni, kuram ir līmeņi ar unikālu tēmu, piemēram, daba, sports vai Nintendo spēles. Līdz ar to GIT mikrospēles ir ļoti daudzveidīgas.

Maza spēle ilgam laikam

Kā ierasts, uzdevumi ir pilnīgs “randoms”. Vienā brīdī skalojam nost skūšanās putas, šļakstot ūdeni uz sejas, nākamajā – šķirojam saldumus, nobīdot tos pareizajā traukā, bet vēlāk – turam futbola bumbu gaisā, neļaujot tai piezemēties. WarioWare prot pārsteigt un vienmēr liek būt gatavam dažās sekundēs atrisināt jebkuru spēles izmesto problēmu. Ir vairāk nekā simt dažādu mikrospēļu, turklāt piedāvājumā ir daudz grafisko stilu, it kā pie vizuālās puses būtu strādājis liels apjoms atšķirīgu dizaineru. GIT kopumā atstāj ļoti kvalitatīva produkta iespaidu.

Par daudzveidību nevar sūdzēties arī pēc pāris stundās izejamā sižeta pabeigšanas, kad galvenajā izvēlnē tiek atslēgtas jaunas sadaļas. Stāsta režīmā ir iespēja tikai ar daļu varoņu spēlēt divatā. Savukārt sadaļa Variety Pack piedāvā trīs garākas minispēles, kur tiecamies pēc augstākā rezultāta, un septiņus ballīšu režīmus, piemēram, kaut ko volejbolam līdzīgu, kas lielākoties pieprasa vismaz 2 spēlētājus.

Papildu režīmi, kad ar divarpus stundās pabeidzamo stāstu ir par maz

Turklāt GIT nedaudz ilgāk piedāvā uzkavēties ar varoņu pielāgošanas iespējām, iekšējās valūtas tērēšanu visādiem priekšmetiem, ko dāvināt tēliem, un Wario Cup. Pēdējais ir režīms ar tiešsaistes funkcionalitāti, kas piedāvā iknedēļas izaicinājumus. Savus laikus var salīdzināt ar spēlētājiem no visas pasaules. GIT ir samērā neliela spēle. Viss šis papildu saturs vairāk vai mazāk ir mēģinājums piedāvāt tās pircējam pēc iespējas vairāk darāmā, lai attaisnotu iegādes cenu. Galvenais tomēr ir daudzās mikrospēles, kas ir ļoti labas.

Kopumā

WarioWare: Get It Together! ir kārtējā veiksmīgā mikrospēļu kolekcija, kas piedāvā sērijai raksturīgo aizraujošo procesu, humoru un daudzveidību. Lai gan teorētiski laba izmaiņa, uzdevumu izpilde, pašam vadot varoņus, lieki sarežģī spēlēšanu. Par laimi, tikai atsevišķi tēli bojā iespaidu, var arī izveidot komandu bez viņiem. Satura nav daudz, toties tas ir ļoti kvalitatīvs.

Par apskata kodu paldies: Bergsala AB Žanrs: action
Spēlētāju skaits: 1–4
Platformas: Switch
Izstrādātāj i : Nintendo EPD, Intelligent Systems
Izdevējs: Nintendo
Izdošanas datums: 10.09.2021.