SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

M.2 SSD diska instalācija konsolē PS5

EkingEkinggrupāStrike.lvStrike.lv2021. g. 24. sept. 19:35
M.2 SSD diska instalācija konsolē PS5

M.2 SSD diska instalācija konsolē PS5

Foto stāsts – M.2 SSD uzstādīšana PS5


Ievads

Īsumā ar attēliem nodemonstrēšu M.2 SSD instalācijukonsolē PlayStation 5.

Nesen Sony izlaida atjauninājumu, kas ļauj ievietot M.2 SSD. Pirms SSD diska instalācijas ir nepieciešams uzstādīt PS5 svaigāko atjauninājumu.

M.2 SSD krātuvi var izmantot, lai lejupielādētu, kopētu un palaistu PS5 un PS4 spēles, kā arī multivides lietotnes. Tas ļauj palielināt jūsu konsolē datu saglabāšanai pieejamo vietu.

Ir svarīgi, lai PS5 krātuves paplašināšanai izmantotu tikai Sony atbalstītus M.2 SSD, un tie izpildītu šādas prasības:

Interface

PCI-Express Gen4x4 supported M.2 NVMe SSD (Key M)

Storage

250 GB - 4 TB

Supported sizes

2230, 2242, 2260, 2280, 22110

Size including heat-dissipation mechanism

Width: up to 25 mm
Length: 30/40/60/80/110 mm
Thickness: up to 11.25 mm (up to 8.0 mm from above the board, up to 2.45 mm from below the board)

Sequential read speed

5,500MB/s or faster is recommended

Socket type

Socket 3 (Key M)

Lai izmantotu M.2 SSD konsolē PS5, nepieciešama efektīva siltuma izkliedēšana ar dzesēšanas radiatoru. Tādējādi M.2 SSD nepieciešams iegādāties ar jau esošu dzesētāju (heatstink) vai papildus iegādāties dzesētāju jau esošajam M.2 SSD. Es izvēlējos iegādāties M.2 SSD un dzesētāju atsevišķi Vācijas Amazon:

  • WD_BLACK SN850 1TB NVMe Internal Gaming SSD - 7000MB/Sec; M.2 2280, 3D NAND

  • ICY BOX M.2 cooler with 10 mm height for M.2 SSD (2280) – biezāks dzesētājs nekā specifikācijā norādīts

Kopā pirkums izmaksāja 177,20 eiro ar visu piegādi līdz Latvijai. Izvēlējos _SSD_ar atsevišķu dzesētāju, jo WD BLACK SN850 (heatstink versija) izmaksātu ap 240 eiro.

Kā pievienot M.2 SSD disku konsolei PS5

Pirms instalācijas nepieciešams:

  • labi apgaismota istaba ar galdu, kur strādāt;
  • skrūvgriezis ar krustiņa galviņu #1.

Vispirms nepieciešams atslēgt konsoli no barošanas avota, atvienojot vadus. Novietojiet _PS5_tā, lai PS logotips būtu vērsts uz leju un barošanas poga – ar skatu no Jums. Noņemam viegli plastmasas vāku, velkot no labās uz kreiso pusi, viegli piespiežot konsoles vāku lejā.

Tālāk jau atskrūvēju PS5 SSD vāciņu, kā arī attiecīgi skrūvi labajā slota pusē pie skaitļa 110. Vēlāk šo skrūvīti ir nepieciešamas pēc M.2 SSD ievietošanas kontaktā pieskrūvēt pie skaitļa 60 vai atkarībā no SSD atmiņas moduļa garuma.

No sava WD BLACK SN850 SSD nolīmēju uzlīmi. Tad attiecīgi pielīmēju termopastas uzlīmi uz _SSD_mikroshēmām un savienoju ar dzesētāju.

Nofiksēju ar gumijiņām _M.2 SSD_un dzesētāju, kas nāca komplektā ar ICY BOX M.2 cooler.

Savienoju M.2 SSD mikroshēmu ar PS5 slotu un pieskrūvēju skrūvīti labajā malā.

Pieskrūvēju PS5 SSD vāciņu un uzlieku konsoles vāku. Tad pieslēdzu konsolei vadus un ieslēdzu PS5.

M.2 SSD izmantošana PS5

Pirmo reizi ieslēdzot PS5, vajag noformatēt_M.2 SSD_ disku. Tālāk jau pēc sirds patikas var izmantot gan _PS5_iekšējo atmiņu, gan M.2 SSD disku. Paspēlējos ar diska ātrumiem un kopēšanu, piemēram, 120 GB kopēšana no konsoles iekšējās atmiņas uz M.2 SSD disku aizņēma ap minūti un 20 sekundēm.

Tālāk jau var uzstādīt Settings > Storage > Installation Location savu spēļu primāro instalācijas vietu.

Lai pārbaudītu krātuves vietu un pārvietotu vai dzēstu datus savā M.2 SSD diskā, ir nepieciešams doties uz Settings > Storage > M.2 SSD Storage.

Dažas atziņas

Dzesētāju ICY BOX M.2 cooler es nopirku nedaudz par biezu (10mm). Tādējādi nevarēju pilnībā aizskrūvēt SSD vāciņu konsolē. Tātad nepieciešams izvēlēties dzesētāju ar _Sony_prasībām atbilstošiem parametriem un ieteikumiem.

Ja pērkat SSD disku WD BLACK SN850, tad saglabājiet uzlīmi. Tā būs nepieciešama garantijas vajadzības gadījumā.

Kopumā M.2 SSD instalācija nav sarežģīta, taču nepieciešams izbrīvēt nedaudz laika un vietas.

Es izmantoju šo pamācību, ko iesaku arī Jums kā labu demonstrāciju:

Paldies par pieredzi. Man precīzi tāda pat izvēle, pagaidām karājas Amazones whislistā. SSD šobrīd arī jau temporarily out of stock. Noteikti pēc kāda laiciņa pasūtīšu, šķiet vislabākā izvēle PS5 lietotājiem.

Laikam svarīgāk būtu sniegt nezinošajiem ieskatu, kādi M.2 būtu jāizvēlas priekš PS5, jo tas nav tik pašsaprotami kā ieiet veikalā un nopirkt pirmo uz plaukta. Galvenais būtu nepirkt SATA interfeisa M.2, jo to fiziski nav iespējams ievietot PS5, kas atbalsta tikai PCIe interfeisa M.2. Otra atšķirība, protams, ir ātrumā, ko piedāvā abi veidu M.2. Pati instalācija ir elementāra, pat vienkāršāka par ierindas HDD instalāciju, ņemot vērā, ka nav jāpievieno arī enerģijas kabelis, turklāt nav jābūt gluži izveicīgam, lai to ievietotu PS5, jo tur ievietotājam nav jācīnās ar GPU un CPU dzesi, starp kuriem ir jācenšas iebāzt savu resno roku, neizmetot SOC ar skrūvīti no rokas.