SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

XBOX Game Pass for PC

Goodman2576Goodman25762021. g. 10. febr. 13:25
XBOX Game Pass for PC

XBOX Game Pass for PC

Turpinu pagājušā gadā iesākto rakstu sēriju par spēļu abonēšanas servisiem, to plusiem un mīnusiem no lietotāja skatu punkta. Šoreiz par Microsoft piedāvājumu PC lietotāja acīm.


Visiem sveiciens. Pienākusi kārta aplūkot Microsoft piedāvāto Game Pass servisu, kurš XBOX spēļu konsoles faniem pieejams jau sen, taču nu jau vairāk kā gadu arī PC lietotāji ar OS Windows 10 ieguvuši iespēju lietot šo servisu. No pirmā mēneša pieteicos servisam. Kā toreiz tā tagad jauniem lietotājiem tiek piedāvāts pirmais mēnesis par 1$, eiro, vai mārciņu atkarībā no reģiona. Tā nu sanāca ka pirmssākumos izdevās saorganizēties tikai kā US lietotājam, jo citādi nevarēja norēķināties un pietrūka pacietības gaidīt. Tā nu 5 USD ekvivalents eiro katru mēnesi tiek no mana konta novilkts par šī servisa izmantošanu. Kā jau arī pārējie spēļu abonēšanas servisi, Microsoft piedāvā savu studiju spēles no pirmās to izdošanas dienas, kā arī citu izdevēju jaunākas un senākas vai mazāk iespaidīgas spēles un protams kaudzi ar indie dažāda līmeņa grāvējiem. Serviss PC lietotājiem no Xbox lietotājiem atšķiras ar pieejamo spēļu katalogu, jeb PC lietotājiem tiek ne visas spēles, tomēr pēdējā laikā piedāvājums ir krietni izlīdzinājies. Šodien Microsoft serviss ir labākais pēc value for money vērtējuma. Respektīvi tas spēļu skaits ko iegūstat vien par 5 USD vai Eur mēnesī ir krietni plašāks par Ubisoft vai EA iespēto, kā arī nu jau nepavisam neatpaliek no Sony kataloga, izņemot protams Sony lielākos ekskluzīvus (Lai gan nu jau visas Yakuza daļas, izņemot 6. un 7., arī ir pieejamas servisā). Tātad tagad nedaudz par aplikāciju un pašām spēlēm.

Attēla apraksts

Vispirms jāsaka, ka aplikācija joprojām skaitās beta versijā un uzlabojumi ar zināmu regularitāti parādās. Lai arī sākotnēji aplikācija bija diezgan robusta bez liekas papildu informācijas, funkcionalitāte bija stabila. Ar laiku nedaudz palielinot iespējas un papildinot informāciju par spēlēm un atjaunināšanos, sākās arī nelieli traucējumi darbībā. Viena problēma bija un ir laika joslas iestatīšana atsevišķām spēlēm. Interneta dzīlēs atradu skaidrojumu, ka Microsoft ASV serveri nespēj sinhronizēties ja nav ASV laiks uz datora, tāpēc dažas spēles vienkārši nevar palaist. Tā joprojām dzīvoju ar ASV laiku, un īpaši gan tas netraucē :). Kopumā man aplikācija patīk, liekas gana ērta. Visas jaunākās pievienotās spēles uzreiz parādās pirmajā joslā. Vēlētos lai Microsoft uzlabo instalēto spēļu menedžēšanu kreisajā palīgjoslā, jo šobrīd nav skaidrs pēc kāda principa spēles tiek sakārtotas virzienā no augšas uz leju. Man ir aizdomas ka katru reizi tā ir kaut kāda nejaušība :), bet gribētu iespēju manuāli sakārtot secībā pēc paša spēlētāja prioritātes. Ja runājam par spēlēm, tad protams GEARS 5 bija pirmais grāvējs kuram tiku klāt ar šī servisa palīdzību. Saprotams, ka Microsoft iespējas ļauj pārsteigt spēlētājus ar dažādām jaunām spēlēm, kuras tiek iekļautas servisā, dažas arī pamet servisu ik pa laikam. Otra spēle kuru ļoti gribējās izmēģināt bija Crakcdown 3 (neiedziļināšos gan pašu spēļu kvalitātē). Protams HALO Master Chief Collection arī ir fantastisks ieguvums, kā arī protams slavenais FORZA Motorsport 7 sacīkšu simulators ir nemazāk vērtīgs. Īsāk sakot pirmā apetīte bija uz XBOX ekskluzīviem, kuri tagad bija pieejami arī PC Windows lietotājam.

Attēla apraksts

XBOX game pass turpināja un turpina pārsteigt gan ar trešo studiju jaunāku un ne tik jaunu grāvēju iesaisti servisā, gan labākajiem indie jaunumiem. Protams jārēķinās, ka kopējās spēļu masas palielināšanai, līdzi nāk arī dažādas viduvējības un ne tik veiksmīgi projekti, vai arī konkrēti man ne tik interesantas spēles. Tomēr fakts, ka kopējais spēļu skaits šobrīd pārsniedz jau 100 un regulāri turpina pieaugt, arī ietverot EA Play standarta servisā pieejamās spēles bez papildus maksas, šo servisu viennozīmīgi padara par visinteresantāko. Piemērs par pēdējiem ieguvumiem servisā: Control, the Medium, Falconeer, Yakuza remastered collection u.c. Tā kā Microsoft piedāvā arī XBOX Game Pass Ultimate, kuras ietvarā jūs varat apvienot savu PC un XBOX spēļu pieredzi vienotā servisā un vēl straumēt spēles arī uz mobilajām ierīcēm, tad agrāk vai vēlāk noteikti tikšu pie XBOX one X konsoles, lai atsevišķas spēles baudītu arī uz lielā ekrāna izmantojot vienotu servisu.

Attēla apraksts

Tieši šo servisu, nevis dzelžus, es uztveru kā būtiskāko uzbrukumu SONY spēļu platformai, jo manuprāt PS Plus un PS Now serviss būtu jāapvieno un jāpadara izmaksu ziņā pieejamāks, tas kas vēl pagaidām padara SONY manās acīs ekskluzīvāku ir tieši īpašā kvalitāte un inovatīva pieeja konsoles uzbūves risinājumiem (kaut vai jaunais kontrolieris un 3D skaņas iespējas) kā arī neapšaubāmi augstākās kvalitātes ekskluzīvo spēļu esamība. Microsoft pagaidām atpaliek, ja dzelži paši par sevi ir jaudīgāki tad inovāciju konsolē pietrūkst, taču pēdējie miljardu ieguldījumi dažādās spēļu ražošanas studijās ar laiku dažas priekšrocības var izlīdzināt. Katrā ziņā no labas konkurences iegūst tieši patērētājs - šajā gadījumā geimeri. Zinu, ka spēļu servisu popularitāte nedaudz noniecina katras konkrētas spēles vērtību. Īpaši tiem geimeriem-kolekcionāriem, kuriem ir svarīga spēles kārba plauktā un fiziska diska sajūta plaukstā. Kā arī vienmēr ir dilemma vai iegādāties svaigu spēli uzreiz vai nedaudz pagaidīt ar cerību, ka tā parādīsies kādā no spēļu abonēšanas servisiem. Nezinu kā Jūs, bet es esmu iemācījies ar to sadzīvot. Esmu digitālā formāta piekritējs un apzinos, ka agrāk vai vēlāk jebkura top spēle nonāks kādā no servisiem, tāpēc abonēju tos visus :). Ja iepriekšējos sērijas rakstos izklāstīju kā manuprāt atmaksājās katra servisa abonēšanas maksa gada laikā, tad šoreiz ar to nav vērts nodarboties, jo gada maksa pret to kas šobrīd parādās XBOX Game Pass katalogā ir nesamērīga zema. Jūsu ieguvums abonējot servisu ir milzīgs un neviens cits serviss te nestāv klāt uz šodienu. Es uzskatu, ka abonējot šo servisu esmu ietaupījis kaudzi naudas un ieguvis lieliskas emocijas un pārsteigumus. Visiem iesaku !!!!.

Attēla apraksts

Klau, tā spēļu straumēšana no konsoles uz telefonu reāli strādā pie mums?

@Goodman2576 Liels paldies par noslēdzošo rakstu sērijā, lielisks ieskats! @Marex.K Man strādāja straumēšana no konsoles uz telefonu, tikai manā gadījumā man iebremzēja dēļ zemiem interneta ātrumiem, kad testēju.