SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Apskats: NHL 22

EkingEkinggrupāStrike.lvStrike.lv2021. g. 29. okt. 11:59
Apskats: NHL 22

Apskats: NHL 22

Jaunākā hokeja spēle no EA Sports


Ievads

Beidzot Strike ir iespēja apskatīt Latvijā tik populāro videospēļu sēriju NHL. Ja Anglijā iecienīta ir sporta sērija FIFA, ASV – Madden NFL, tad Latvijā tāds statuss ir tieši NHL.

NHL 22 ir hokeja simulācijas spēle, ko izstrādājusi EA Vancouver un publicējusi EA Sports. Tā ir jau trīsdesmit pirmā spēle savā sērijā! NHL 22 tika izdota Xbox un PlayStation platformām šī gada 15. oktobrī. NHL 22 izmanto jauno dziņa Fr o s t bite versiju. Iepriekšējais ar nosaukumu Ignite tika lietots pēdējos septiņus gadus, un to var uzskatīt par pietiekami novecojušu.

NHL 22 ir izdota uz iepriekšējās un tagadējās paaudzes Play S tation un Xbox konsoļu platformām. Apskatīju PlayStation 5 versiju.

NHL 22 pirmie iespaidi

Ar NHL sporta spēlēm man ir visai nosacītas attiecības – spēlēju reizi piecos gados. Esmu izmēģinājis NHL 2012 uz Xbox 360, kā arī NHL 16 uz PlayS t ation 4. NHL 22 izskatās pavisam citādi – ne tā, kā iepriekš atceros NHL spēles –, taču jaunākā hokeja simulācija pārsteidza mani labā nozīmē.

Es fanoju par klubu Blue Jackets, vārtsargu Elvi Merzļikinu, kā arī sekoju mūsu latviešu hokejistu gaitām NHL. Mūsu spēlētāju reitingi NHL 22: Merzļikins – 85, Balcers – 79, Bļugers – 81 un Girgensons – 79.

Attiecīgi NHL 22 spēlēju grūtības pakāpē Semi-Pro, lai reizē iepazītu NHL un vēlāk jau to paceltu, uzlabojoties savām hokeja prasmēm. Kā galveno klubu režīmā HUT (Hockey Ultimate Team) izvēlējos Blue Jackets. Taču kā šī gada jauno NHL klubu var izvēlēties The Seattle Kraken komandu.

Sērija NHL ik gadu piedzīvo mazus tehniskus un vizuālus uzlabojumus. Taču, pirmo reizi ieslēdzot NHL 22, man bija tāds wow efekts – izskatās un spēlējas patiešām lieliski uz PlayS t ation 5. Frostbite nodrošina vizuālos uzlabojumus, kas savukārt uzlabo spēles reālismu. Sejas animācijas, spēlētāju modeļu atainojums un gaismas efekti izskatās lieliski. Tā sauktajā mikro līmenī spēlētāju pārvietošanās pa ledu, nelielas darbības ar nūju un kustības fizika ir pietiekami dzīvas.

NHL 22 nesagādā īpašas grūtības ar spēlētāju vadību un dažādu režīmu iepazīšanu. Piemēram, basketbola sērija NBA 2K prasa no spēlētāja jau diezgan precīzas un augstas vadības prasmes. Tādā ziņā NHL 22 iepazīšanās fāze ir daudz draudzīgāka un vieglāka.

NHL 22 ir piemērota tādiem iesācējiem kā es, taču sērija ir arī diezgan populāra profesionālu spēlētāju vidū, kuriem jau ir uztrenētas virtuālās hokeja iemaņas. Man radās sajūta, ka tieši šāda hokeja spēle man ir pietrūkusi, ko vēlētos ik pa laikam uzspēlēt nepiespiestā atmosfērā vai dažreiz uzspēlēt kādu hokeja maču ar draugiem.

Galvenie NHL 22 uzlabojumi

NHL 22 kā viens no galvenajiem uzlabojumiem ir X-Factor spējas. Tiek piedāvāti divi X-Factor spēju līmeņi: mainīgās zonu spējas un zvaigžņu spējas. Katram līgas spēlētājam ir viena pamata zonas spēja un X-Factor zvaigžņu spēja, kas ir nemainīga. Attiecīgi spēlētāju prasmes var tikt pastiprinātas, kombinējot zonas un X- Factor zvaigžņu spējas. Šī sistēma palīdz izcelt unikālās spēlētāju prasmes, it sevišķi līgas zvaigznēm. X-Factor zvaigžņu spējas ir paredzētas līgas elites spēlētājiem, kas savā veidā atšķir viņus no pārējiem NHL spēlētājiem.

X-Factor spējas var viegli pārbaudīt savas komandas uzstādījumos, taču spēles gaitā ir parādīta bronzas ikoniņa virs spēlētāja, kad kāda no prasmēm ir aktīva. Tādām līgas zvaigznēm kā Sidnijam Krosbijam (Sidney Crosby) vai Aleksandram Ovečkinam (Alexander Ovechkin) attiecīgi būs parādīta sudraba zvaigznīte virs to galvas. Piemēram, Krosbijs spēj izmantot savu bekhenda metienu, kas viņu īpaši izceļ starp citiem līgas spēlētājiem.

Kopumā ir divdesmit deviņas dažādas X-Factor spējas. Tās ir sadalītas sešās kategorijās: metiena, slidošanas, piespēles, hokeja IQ, aizsardzības un vārtu gūšanas spējās. Man kā parastam NHL iesācēja līmeņa spēlētājam šāds prasmju sadalījums ļauj vieglāk orientēties dažādu spēlētāju klasēs un ērti vizuāli uztvert jaunās izmaiņas.

Savukārt jaunās spējas ir cieši saistītas ar dzini Frostbite, kas diezgan precīzi ataino reālās kustības un hokejistu darbības ar nūju. Spēlējot dažādas līgas spēles, sajutu, kā tehniski atšķiras spēlētāji atkarībā no spējām un to līmeņiem. Taču visi NHL spēlētāji uz laukuma rīkojas diezgan precīzi, tuvojoties tā saucamajām tehniski perfektajām spēlēm, kurās praktiski nav noraidījumu, kaušanās un spēles rit diezgan augstā tempā. Savukārt dzinis brīnišķīgi demonstrē spilgtāko momentu atkārtojumus, kuros var redzēt hokejistu kustību dinamiku uz ledus un viņu emociju atainojumu. Manuprāt, NHL 22 jaunie uzlabojumi ir pietiekami nozīmīgi.

NHL 22 režīmi

NHL 22 piedāvā pietiekami daudz dažādus spēļu veidus gan vienspēlētāja, gan daudzspēlētāju vidē. Ir piedāvāti tādi režīmi kā Pro, Franchise Mode, World of CHEL, One Now, NHL HUT un citi.

NHL HUT ir viens no nozīmīgākajiem režīmiem, kurā līdzīgi kā FIFA var veidot savu sapņu komandu un ar pārsteigumu mehānikas palīdzību (lootbox) atvērt spēlētāju vai citas attīstības kartītes. Mani aizrāva HUT režīmā Rush, kurā var lietot dažādus stila elementus, pelnot spēles valūtu. Arī HUT Squad Battles, kur dažādas komandas spēlē savā starpā, kā arī HUT Challanges, kurā var pildīt dažāda līmeņa piedāvātos izaicinājumus. Režīms NHL HUT ir diezgan daudzveidīgs un piedāvā dažādus labus apakšrežīmus. Taču jābūt uzmanīgam ar pārlieku lielu azartu un jaunu kartīšu pirkšanu, it sevišķi par reālo naudu.

Tāpat arī viens no NHL 22 galvenajiem ir karjeras jeb Pro režīms, kurā spēlētājs sāk veidot NHL karjeru no koledžas līmeņa, piedaloties draftā un uzsākot savas gaitas kādā no NHL klubiem. Karjeras režīmā tiek piedāvātas dažādas iespējas sevi pilnveidot, piedaloties spēlēs un dažādās sezonas aktivitātēs. Tas ir pietiekami labi izveidots no spēlētāju tehniskā attīstības viedokļa, taču vēlētos, lai dialogi būtu ierunāti un spēlētāja mijiedarbība ar kluba vadību, komandas biedriem un žurnālistiem būtu nedaudz dzīvāka un ne tik kokaina. Taču citādi Pro sezonas simulācija un pakāpeniskā spēlētāja attīstība ir izveidota labā līmenī.

Personīgi man vēl patika režīms NHL Playoff, kurā var izspēlēt izslēgšanas sezonas spēles. Aizrāva arī One Now, kurā 3 spēlētāji īsā laika posmā cīnās par vairāk iemestiem vārtiem kādā no atvērtā tipa brīvdabas stadioniem. NHL 22 visumā sniedz plašu un daudzveidīgu režīmu klāstu.

Kopumā

NHL 22 piedāvā diezgan daudz jaunumus, kā vizuālos uzlabojumus, pateicoties dzinim Frostbite, un jaunās X-Factor spējas.

Jaunākā sērijas NHL daļa iepazīstina ar jaunām spēles animācijām, piemēram, metieniem, piespēlēm un metienu blokiem. Hokeja simulācijā īpaša uzmanība ir pievērsta spēlētāju darbībām ar nūju un hokejistu dažādu spēju attīstībai. NHL 22 piedāvā autentisku un visumā baudāmu hokeja simulāciju. Personīgi man patīk NHL 22 un turpināšu to regulāri spēlēt, uzlabojot savas virtuālās hokeja prasmes.

Nobeigumā vēlētos īpaši pateikties PlayStation Latvija par NHL 22 apskata koda nodrošināšanu.


Par apskata kodu paldies: PlayStation Latvija
Žanrs: sports, NHL hokejs
Spēlētāju skaits: vienspēlētāja, daudzspēlētāju
Platformas: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One un Xbox Series X|S
Izstrādātāji: EA Vancouver
Izdevējs: EA Sports
Izdošanas datums: 15.10.2021.

Nopirku 2018 versiju, pēc tam katra lielā spēle tika atklāta kā maziņš updeits. Domāju pirkt vai nepirkt 2022, looks cool bet vārbūt jāpagaida vel pāris gadi :D