SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Apskats: Riders Republic

EkingEkinggrupāStrike.lvStrike.lv2021. g. 21. nov. 22:13
Apskats: Riders Republic

Apskats: Riders Republic

Kalnu un ekstrēmo sporta veidu smilšu kaste


Ievads

Riders Republic ir klasiska Ubisoft spēle ar milzīgu atvērto pasauli un neskaitāmām ekstrēmo sporta veidu aktivitātēm. Tā piedāvā kā galvenos sporta veidus riteņbraukšanu (pārsvarā lejā no kalna) un trikus ar riteni kategorijā Bike, slēpošanu vai snovošanu un trikus ar dēli vai slēpēm kategorijā Snow, kā arī lidošanu ar wingsuit vai turbo wingsuit (ar raķeti pie muguras) kategorijā Aerial. Riders Republic ir arī Explorer jeb izpētes režīms, kurā spēlētājs var brīvi pārvietoties pa atvērto pasauli ar savu izvēlēto inventāru. Spēlēšanai ir nepieciešams pastāvīgs interneta savienojums ar Ubisoft serveriem – always-online.

Atšķirībā no priekšgājējas Steep (2016) Riders Republic akcentē masīvo daudzspēlētāju režīmu, kas ļauj smilšu kastē spēlēties ar citiem ekstrēmā sporta entuziastiem. Taču tā nav spiesta lieta, jo Riders Republic tā saucamās atvērtās pasaules aktivitātes spēlētājs var arī izbaudīt vienatnē. Ubisoft ir tiešām pacenties, jo piecos dažādos sporta veidos tiek piedāvātas aptuveni 100 dažādas trases ar visādām grūtības pakāpēm, kur var izmantot savu iegūto ekipējumu. Šīs trases var spēlēt kopā līdz pat sešiem draugiem vai svešiniekiem, kas ir uzaicināti grupiņā.

Spēles galvenais mērķis, kā jau Ubisoft spēlēs, ir pašam sevi izklaidēt un krāt zvaigznītes, dažādas virtuālās valūtas, lai atvērtu jaunas trases un inventāru. Zvaigznītes var iegūt arī par triku izpildīšanu, dažādiem izaicinājumiem un noteiktām aktivitātēm. Jo vairāk zvaigznītes, jo labāk – attiecīgi var atslēgt papildu kontraktus un labāku inventāru. Man uz apskata tapšanas brīdi, pēc nospēlētām aptuveni 25 stundām, bija iekrātas 370 zvaigznītes, bet pēdējais iespējamais līmenis ir pie 8000 zvaigznītēm. Pēc sajūtām esmu tikai izbaudījis pamata saturu, ko var ilgstoši spēlēt un turpināt apgūt garākā laika posmā. Sezonālais saturs arī tiks regulāri izlaists.

Masīvais daudzspēlētāju režīms

Sākotnējās domas pirms spēle tika izdota bija, ka Riders Republic būs Fall Guys līdzinieks ar kārtējo karalisko cīņu, kurā uzvar tikai viens spēlētājs. Spēlētāji krīt un neveikli pārvietojas pa piedāvāto izaicinājumu trasi.

Taču realitātē tā ir daudz draudzīgāka spēle ar masīvo daudzspēlētāju režīmu, kas ļauj izaicinājumus veikt kopā ar 50-60 spēlētājiem vienlaikus. Masīvais daudzspēlētāju režīms norisinās tikai reizi 30 minūtēs, kuru laikā spēlētājam ir jāpaspēj ierasties noteiktā vietā, kad tiek parādīts ziņojums uz ekrāna par drīzu masu startu. Katrā masu spēlē ir trīs etapi, kur katrā ir jāizmato trīs četri sporta veidi, sākot no riteņbraukšanas no kalna, beidzot ar turboraķešu dzinēja izmantošanu uz muguras. Tāda spēle ilgst kopumā kādas četras līdz piecas minūtes, kurā visi finišējušie dalībnieki iegūst vietu miniturnīra tabulā, kā arī zvaigznītes atkarībā no iegūtās vietas.

Galvenais uzsvars ir likts uz izklaidi un netraucēta prieka gūšanu, lai jautri būtu visiem, ne tikai vinnētājiem. Ubisoft vēlējās panākt, lai šādi masu starti nebūtu pārāk bieži un spēlētājs netiktu pārslogots ar viena veida aktivitāti. Es tikai piedalījos aptuveni četros masu startos visā savā Riders Republic spēlēšanas laikā.

Spēlētāji var sevi izklaidēt arī citos veidos daudzspēlētāju režīmā. Ir pieejams režīms Trick Battle, kurā seši pret seši braukā ar sniega dēli vai slēpēm pa arēnu, taisot dažādus trikus, iekrāsojot arēnu savas komandas krāsās un pelnot punktus komandai. Tas ir līdzīgs savā veidā Battlefield piedāvātajam Capture the F lag, tikai zonas sadalītas mazākos fragmentos. Režīms ir tīri izklaidējošs un ļauj pelnīt nedēļas izaicinājumu punktus. Neskaitot Trick Battle, punktus var iegūt Free For All Race E vent, kurā var sacensties 12 spēlētāji dažādās trasēs. Savukārt frīstaila trikus var pildīt Suki’s trasēs. Papildus jau visam pieminētajam ir pieejamas septiņas nedēļas izaicinājuma trases, kuras nomainās ik pēc nedēļas. Tās var pildīt, iemaksājot noteiktu spēles naudas apmēru, balvā par izaicinājumu izpildīšanu iegūstot zvaigznītes, apģērbus vai inventāru.

Taču Ubisoft bez pašu veidotajām trasēm ļauj spēlētājiem uztaisīt savu saturu gluži kā tas bija Far Cry 5. Riders Republic spēlētāji rada savas trases un izaicinājumus dažādās kategorijās, kā triku, braukšanas un foto izaicinājumus.

Riders Republic līdzība ar citiem projektiem

Riders Republic ir viena no tipiskākajām Ubisoft spēlēm, kas piedāvā masīvu aktivitāšu un izklaides pasākumu kopumu. Tā ir orientēta uz jauniešu auditoriju – krāsaina pasaule, amizanti un sportiski spēlētāju apģērbi, ko arī var iegādāties par premium naudu. Spēle ir ļoti arkādiska, bet reizē izaicinoša. Spēlētājs var sevi izklaidēt un atpūtināt dažādos izpētes režīmos, taču tāpat piedāvājumā ir arī grūtākas trases, dažādas sarežģītas triku un sacensību trases.

Taču grūtības pakāpi spēlētājs var izvēlēties pats, sākot no standarta līdz pat eksperta līmenim, kas prasa patiešām labas iemaņas. Riders Republic turpina Steep iestrādes, tikai ar lielāku karti, vairāk pasākumiem un spēju pielāgot spēli savam prasmju līmenim, lai nesarūgtinātu ar pārlieku lielu grūtības pakāpi kā tas bija Steep. Riders Republic izmanto principu easy to learn hard to master. Tajā ir viegli apgūt pamata mehāniku, taču grūti to izpildīt augstākā līmenī.

Riders Republic spēlēju paralēli ar Forza Horizon 5 un Far Cry 6, pārliecinoties, cik tomēr šie projekti ir līdzīgi. Riders Republic ļoti atgādina Forza Horizon 5 ar savu krāsainību, neskaitāmajiem pasākumiem un ļoti daudz iespējām sevi izklaidēt visdažādākajos veidos. Taču atšķirībā no Microsoft autosacīkstēm tā nav tik satriecoši lieliska un nedod īpašo kvalitātes sajūtu. Līdzīgi kā “Forzā” var pielāgot savu inventāru, apģērbu, emocijas, kā arī spēlētāja izskatu. Tāpat arī ir iespējams attīt atpakaļ laiku jebkurā atvērtās pasaules vietā vai trasē, bet par to var saņemt punktu vai laika sodu atkarībā no situācijas.

Tāpat līdzīgi kā Forz a ir svarīgie izaicinājumi vai trases, kas ir pielāgotas konkrētam inventāra sponsoram, kā arī parasti šīs trases ir garākas un salīdzinoši grūtāk pieveicamas. Fināla daļā, kā jau “Forzā”, pieveicot konkrētu sporta veidu, parasti izejot gandrīz visas trases, seko īpašā sporta veida bosa trase. Tā ir izveidota salīdzinoši interesanti ar īpašu odziņu. Es personīgi pieveicu četras no piecām bosa trasēm. Sajūtu līmenī vadība ar turboraķeti ir neērta, kā arī tas nav īsti mans sporta veids, taču pārējās disciplīnas, lai arī arkādiskas un dažbrīd neatbilst nekādiem fizikas likumiem, piemēram, braukšana ar turboslēpēm pa asfalta ceļu, sagādāja baudu.

Ja salīdzinu Riders Republic ar pēdējo gadu projektiem kā Assassin’s Creed Valhalla,Watch Dogs: Legion, Immortals Fenyx Rising vai Far Cry 6 no Ubisoft, ko visas esmu spēlējis, tad katram no projektiem ir viena izteikta līdzība: atvērtās pasaules ir sevišķi milzīgas ar ļoti daudz dažādām aktivitātēm. Galvenais Ubisoft mērķis ir ievilkt spēlētāju savā pasaulē, lai tajā pavadītu neskaitāmas stundas.

Piemēram, lai iegūtu Far Cry 6 vai Riders Republic platīna trofeju, izpildot neskaitāmus atvērtās pasaules uzdevumus, no spēlētāja vajag aptuveni 50 stundas spēles laika. Protams, mana ideja paralēli spēlēt Far Cry 6, Forza Horizon 5 un Riders Republic nebija laba doma, jo katra no piedāvātajām atvērtajām pasaulēm prasa daudz uzmanības un laika.

Kopumā

Riders Republic ir pavisam neslikta ekstrēmo aktivitāšu sporta spēle, ko īsti neviens neprasīja. Ja patika Steep kā man, tad noteikti aizraus arī šis projekts. Ar Riders Republic ir tā, ka, ja pirmā stunda vai divas īsti nepatiks, tad arī īsti neaizraus pārējās. Spēle ir īpaši krāsaina, piedāvā skaistus kalnainus skatus dažādos gadalaikos ar visādām ekstrēmo sporta spēļu aktivitātēm un izaicinājumiem. Tā vairāk ir domāta jauniešiem, kas līdzīgi kā Forz a Horizon piedāvā jautru festivāla un izklaides atmosfēru. Sevišķi labi ir izveidotas snovborda aktivitātes, kas nedaudz atgādina SSX, taču ne tik veiksmīgi strādā turboraķetes sporta veids. Riders Republic atmosfēriski izskatās pietiekami labi. Tas ir klasisks Ubisoft atvērtās pasaules projekts.


Par apskata kodu paldies: Ubisoft
Žanrs: sports, racing
Spēlētāju skaits: 1–64
Platformas: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Windows, Stadia
Apskatītā versija: PS5
Izstrādātājs: Ubisoft Annecy
Izdevējs: Ubisoft
Izdošanas datums: 28.10.2021.