SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Ko spēlējam rudenī ?!

Goodman2576Goodman25762021. g. 25. sept. 18:49
Ko spēlējam rudenī ?!

Ko spēlējam rudenī ?!

Rudens sezona ir klāt, parasti tā atnes ne tikai lietaināku un vēsāku laiku, bet arī daudz jaunumus spēļu pasaulē, kā arī gaidāmas daudz jaunu spēļu relīzes. Bet ko mēs spēlējam šobrīd un ko plānojam spēlēt, kamēr gaidām?


Mazliet padalīšos ar saviem iespaidiem un ceru, ka komentāros arī Jūs pastāstīsiet kādas spēles šobrīd aktīvi spēlēja, kas varbūt nolikts plauktiņā un par ko pavisam aizmirsts, kā arī protams, kuru spēli visvairāk gaidāt šajā rudenī.

Rudens kā ierasts iezīmējas ar aktīvāku skolas/darba periodu, kā arī lietaināku un vēsāku laiku, un tad kaut kā parādās mazliet vairāk iespēju paspēlēt spēles. Līdz ar to esmu veiksmīgi pabeidzis dažas ilgi spēlētas spēles un gatavs ķerties klāt plauktiņā noliktajām spēlēm.

Attēla apraksts

Vispirms minēšu AC Valhalla, kuras pēdējais DLC par Parīzes blokādi mani atgrieza vikingu sāgā. Jāsaka, ka spēle joprojām ir gan vizuāli baudāma, gan interesanta, bet skaidrs, ka pavadot tajā kopumā nedaudz virs 195 stundām, tā tomēr ātrāk apnīk. Protams vēl paliek makšķerēšanas uzdevumi un treniņmisijas Hugrheimā, var atkārtoti doties upju reidos un pildīt Parīzes opozīcijas misijas vai mēģināt savākt opālus slepkavību misijās. Taču pēc būtības tā ir neskaitāmi vienādu iterāciju izpildīšana un man šķiet nedaudz bezjēdzīga, jo vienīgais ko var iegūt ir kāds jauns ierocis vai bruņas. Līdz ar to līdz nākamajiem paplašinājumiem lieku spēli mierā. Šeit pat kādā strike.lv komentārā vai rakstā, vēl gaidot AC pēdējās triloģijas pirmo Ēģiptes daļu, minēju, ka šī tēma ir tik pateicīga, ka spēles par dažādiem laikmetiem var ražot bezgalīgi. Šķiet Ubisoft to beidzot ir sapratuši :) un nākamā, jaunās paaudzes spēle AC Infinity, kuru gan diez vai redzēsim ātrāk kā 2023.gadā, paredzēs iespēju no vienota huba (pieņemu ka Abstergo bāzes) apmeklēt visdažādākos laikmetus un iemiesoties šo dažādo laikmetu slepkavu brālības vai templiešu varoņos. Taču kamēr gaidām 2023.gadu Ubisoft sola ik pa laikam atbalstīt fanus un izlaist kādu jaunu piedzīvojumu Valhallas sāgā. Šobrīd jau pavisam reāla šķiet nākošā DLC darbība mītiskajā sadaļā un proti Muspelheimā jeb uguns valstībā. Tāpat visticamāk nākamgad atgriezīsies visi festivāli, kas bija laikā terminēti pasākumi un jāatdzīst, ka pirmais YULE festivāls man nogļučīja un es tā arī nemaz nedabūju to uzspēlēt. Tā kā šī pat ir apsveicama ideja. Šeit daži prātuļojumi no ScreenRant par AC Valhalla nākotni 2020.gadā.

Attēla apraksts

Vēl viena spēle, kurai lieku punktu ir Days Gone PC versija. Pamata stāsts izspēlēts, visas blakus misijas izpildītas. Atliek vien Hordu iznīcināšana. Kas ir zināms hardcore horror elements šai spēlei, taču arī būtībā atkārtojums vienam un tam pašam uzdevumam. Kopumā es tā arī nesaprotu, kāpēc spēle kaut kur pazuda citu fonā, jo patiesībā tā ir kvalitatīva un interesanta. Šobrīd jau skaidri zināms ka BEND studija strādā pie pavisam jauna projekta un Days Gone turpinājums nekad nepiepildīsies. Teikšu, ka man nebūtu tik svarīgi sagaidīt tieši šīs spēles turpinājumu, bet gan jaunu un ne mazāk kvalitatīvu BEND studios produktu. Lai viņiem izdodas mūs atkal pārsteigt un saņemt jau sen pelnīto slavas daļu :).

Attēla apraksts

Dirt5, trases izspēlētas un spēle nogrimst nebūtībā, jautrs, krāsains, bet viduvējs produkts. Varam tikai cerēt, ka Codemasters pāriešana EA īpašumā ļaus mums iegūt vismaz vēl vienu kārtīgu konkurentu GT un Forza spēlēm, un nesačakarēs pietiekami kvalitatīvās rallija sērijas :). Par NFS es paklusēšu, tur ir nepieciešama revolūcija, lai atdzīvinātu sēriju un ņemot vērā Forza Horizon 5 drīzo parādīšanos, NFS visticamāk prātīgāk būtu vismaz gadu nerādīties publikā :))))))

Attēla apraksts

Tagad pārslēgšos uz Death Stranding PC versiju, kā arī beidzot saņemšos The Last Of Us 2 spēlēšanai uz PS5. Pateicoties strike.lv loterijai ieguvu atmosfērisko Life is Strange: True Colors uz XBOX-SX, kuru arī noteikti izspēlēšu. Joprojām neesmu kārtīgi iesācis CyberPunk 2077, ir pat doma atlikt tā spēlēšanu kamēr tieku pie jaunākiem PC dzelžiem, tātad ne mazāk kā uz gadu :). Vēl pa druskai noteikti uzspēlēšu HUMANKIND, kas man ļoti atgādina vēsturi un pirmās iespējas vispār kaut ko uzspēlēt uz datora. Šiem civilizācijas turn-based simulātoriem jeb stratēģijām ir kāds noteikt šarms, kas liek atkal un atkal pievērsties kārtējai spēlei un spiest end-turn pogu neskaitāmas reizes :). Joprojām daudz ko darīt ir Forza Horizon 4, kamēr sagaidīšu jauno 5. daļu pašā rudens nogalē. Tāpat paspēju iegādāties Forza Motosport 7 pirms aiziešanas no Ultimate XGP, jo tā noteikti ir spēle pie kuras var atkal un atkal atgriezties un izbraukt pāris sacīkstes. PC plauktiņā vēl ir pēdējās daļas no Master Chief kolekcijas, un arī Halo 5 uz XBOX, jo pavisam drīz taču būs klāt HALO Infinite.

Attēla apraksts

Ar kādām spēlēm Jūs sevi lutināsiet šoruden un ko visvairāk gaidāt?

Paldies, ka padalījies ar savu rudens spēļu ieskatu. AC Valhalla pametu pēc 70 stundu spēlēšanas, apnika visas tās bezjēdzīgās aktivitātes, kaut gan AC Orgins un AC Odyssey ļoti patika. Principā no rudens spēlēm visvairāk gaidu Forza Horizon 5 un Far Cry 6. Forza Horizon 4 pa laikam uzspēlēju, gan jau kaut kad paturpināšu Death Stranding (tiku līdz trešai nodaļai un tā ar neatsāku spēlēt). Par manām spēlētām spēlēm esmu jau rakstījis, kā arī vēl daudz dažādus indie projektus uzspēlēju. Veiksmīgu Tev Life is Strange: True Colors spēlēšanu!

Paldies par rakstu! Ar rudens ierašanos esmu atkal pievērsies videospēlēm. Šobrīd Death Stranding DC ir uzmanības centrā. Rindā stāv DBZ Kakarot uz Switch. Gaidu, kad pa pastu atsūtīs 90. gadu pārspīlētā stila autosacīkstes Cruis'n Blast. Pēc tam jau, protams, Far Cry 6, Metroid Dread... Patiešām daudz, ko tagad, rudenī, spēlēt. Kaut tikai visam pietiktu enerģijas brīvajā laikā!