SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Life is Strange True Colors

Goodman2576Goodman25762021. g. 10. okt. 12:38
Life is Strange True Colors

Life is Strange True Colors

Emocionāli krāsains, nesteidzīgs piedzīvojums.


Attēla apraksts

Ja jums patīk gari dialogi un nesteidzīgs spēles process bez lielām iespējām kļūdīties, tad šī spēle jums ir kā radīta. Spēles gaita ir ļoti nesteidzīga, es teiktu pat relaksēta. Spēles sākumā galvenā varone Alexa satiekas ar vecāko brāli mazā kalnu ciematiņā, kad iepriekš kādu laiku dzīvjuši šķirti...... negribas izbojāt sižeta pavērsienus, tādēļ par saturisko daļu vairs nerakstīšu. Katrā ziņā spēles gaitā tiek šķetināt sarežģīti raksturi un pagātnes notikumi, reizē iepazīti mazpilsētas iemītnieki. Galvenā varone pamazām atklāj sevī spējas iejusties otra cilvēka emocijās un pat ieraudzīt tās. Šīs spējas var izmantot lai saprastu cilvēku nolūkus un tā ietekmēt spēles gaitu.

Attēla apraksts

Spēle ir ļoti vienkārša savā būtībā, bet tai pat laikā arī krāšņa un kā jau piedzīvojumu spēlēm pienākas, ir ļoti, ļoti, ļoti daudz dialogu un brīžiem šķiet, ka vairāk vēroju kādu animācijas filmu nevis spēlēju spēli :). Visi dialogi ir audio formātā. Par grafiku: spēlējot uz X Box Series X, var šķist dīvaini kāpēc kadru skaits jāierobežo līdz 30 sekundē. Pēc izstrādātāju domām tikai tā varot izbaudīt spēles krāšņumu pilnā mērā 4K izšķirtspējā bez problēmām. Tiesa gan šādām lēna rakstura spēlēm 30 kadri ir pilnīgi pietiekoši. Spēlē ir 5 nodaļas, sākums ir pavisam mierīgs un spēlē tā lēni plūst uz priekšu, bet pamazām sižets sāk savērpties līdz kulmināciju sasniedz pēdējā daļā, kuras sižeta pavērsiens mani tomēr spēja mazliet pārsteigt. Pēc katras nodaļas savas izdarītās izvēles varat salīdzināt ar citu spēlētāju rīcību visā pasaulē un savā draugu lokā. Tā kā izdarītās izvēles atsevišķos gadījumos maina spēlē notiekošo, tad šķietami varētu spēli mēģināt izspēlēt atkārtoti, tomēr es to noteikti nedarīšu, jo galveno sižeta līniju tāpat ietekmēt nevar.

Attēla apraksts

Jā man ļoti patika spēlē izmantotā mūzika, tās ir daudz un to var arī vienkārši baudīt pasēžot savā mājvietā uz dīvāna, vai izejot uz terases, vai bārā izvēloties mūzikas automātā. Grafiski spēlei īpaši nevar piesieties, protams tā nav īsta next-gen, bet kopumā viss ir kārtīgi un smuki. Tēli gan nav īpaši veidoti, lai maksimāli atbilstu reālai dzīvei un nedaudz atsit animācijas filmas, bet sejas animācija savukārt ir ļoti augstā līmenī un tas notur dialogos realitātes sajūtu. Mazliet sarūgtina galvenās lokācijas, mazpilsētas, pieejamība plašuma ziņā. Esam stipri ierobežoti un praktiski pārvietojamies divu kvartālu ietvaros ar iespēju apmeklēt četras ēkas un parku. Ir vēl dažas lokācijas, bet kopumā spēles ģeogrāfiskais apjoms ir niecīgs, taču labi pielāgots stāstam un ja uztveram to kā kinematogrāfisku darbu, tad dekorācijas ir ok.

Attēla apraksts

Iesaku šo stāstījuma spēli visiem piedzīvojumu spēļu faniem un pārējiem geimeriem kā vieglu relaksāciju starp action un slash and kill spēlēm. Man personīgi laiku pa laikam patīk ko tādu paspēlēt. Liels paldies @Eking par iespēju iegūt šo spēli strike.lv izlozē

Life is Strange nav ne vainas kā spēlēm, bet man ļoti nepatīk, ka tās izmanto, lai propagandētu galēji kreiso politiku. Labākais ir balsot ar maciņu un neatbalstīt izdevējus, kas spiež progresīvo ideoloģiju.