SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Nedēļraksts 1/22

Goodman2576Goodman25762022. g. 9. janv. 13:09
Nedēļraksts 1/22

Nedēļraksts 1/22

Sveiciens pirmajā pilnajā jaunā gada nedēļā!


Kā jau varam nojaust gada pirmā nedēļa neizcēlās ar būtiskiem jaunumiem un notikumiem spēļu pasaulē, toties tradicionāli iestartējās CES 2022 (Consumer Electronics Show) izstāde, kura šoreiz notiek hibrīdformā, proti ir kompānijas, kas demonstrē jaunākos elektronikas produktus klātienē un ir kompānijas, kuras prezentācijas izrāda tikai digitālā formā. CES izstāde noteikti ir atsevišķa raksta vērta, bet ja gribat labu kopsavilkumu un piedāvāto jaunumu apskatu tad varu ieteikt Techradar portālu, ko pats labprāt lietoju.

Attēla apraksts

Nedēļas sākumā turpināju braukāt pa Meksikas plašumiem Forza Horizon 5 spēlē un censties izpildīt kārtējās sezonālās (nedēļas) misijas. Ko arī pāris dienās veiksmīgi izpildīju, lai tiktu pie pirmās balvas. Pilnīgi skaidrs, ka šī būs spēle, kuru katru nedēļu nedaudz paspēlēšu. MS Game Pass šonedēļ piedāvāja bezmaksas spēli Outer Wilds, par kuru biju iepriekš lasījis, bet tā arī neiemēģināju. Taču nu bija brīdis tajā vismaz ieskatīties. Lai arī pats koncepts ir interesants, tomēr mani spēle tā īsti nespēja aizraut. Jūs esat kosmonauts neliela saules sistēmā un varat ceļot no planētas uz planētu un risināt kaut kādus uzdevumus. Taču nomirstot, vai pēc noteikta laika, jūs tiekat atmest uz starta planētas, saprotot, ka esat laika cilpā, jācenšas jau iegūtās zināšanas izmantot, lai virzītos tālāk spēlē. Līdz ar to kārtīgai spēles izpētei būs nepieciešams laiks, kuru es vēlos veltīt citām spēlēm.

Attēla apraksts

Ubisoft turēja vārdu un izlaida plāksteri AC Valhalla, kurš šoreiz nostrādāja, un ļāva man piedalīties YULE festivāla aktivitātēs. Nekā interesanta, gan šoreiz nebija. Klasiskas atkārtojamās izkaušanās, piedzeršanās un mērķī šaušanas misijas, kā arī divas vieglas blakus stāstiņu misijas. Par festivāla tokeniem atkal var iegādāties ekipējuma komplektu un ieroci, kā arī kaudzi kosmētikas elementu. Gaidām lielo DLC Dawn of Ragnarok, kas sola ap 35 stundām spēles laika.

Attēla apraksts

Beidzot iesāku arī Far Cry 6. Diemžēl pilnīgi nekā jauna un zināmā mērā tā ir vilšanās, lai arī YARA izskatās skaisti, spēle ir tik paredzama un atkārto visus iepriekšējo daļu elementus. Tomēr lai arī nav nekādu uzlabojumu, nav arī kļuvis sliktāk un tas varbūt jau ir labi. Interesanti vai UBIKI šogad izlaidīs Far Cry spēli ar šo pašu karti citā laikmetā, teiksim YARA 67 Revolution, kā viņi pēdējos gadus ir izpildījušies gan ar 4., gan 5. daļu? Tomēr nākamai pilnvērtīgai Far Cry spēlei būtu jākļūst par patiesu next-gen un beidzot jāpamaina kardinālāk arī spēles principi. Man pat patiktu mazāk open-world un revolūciju un vairāk koncentrēties uz sižetu un tā kvalitāti (kāpēc ne sava veida Uncharted).

Attēla apraksts

Šonedēļ iesāku beidzot arī Last Of Us Part 2. Labi vien, ka neiesāku spēli iepriekš uz savas PS 4 slim versijas. Spēle, kas faktiski radīta vēl iepriekšējās paaudzes konsolei un izdota 2020. gada jūnijā, izskatās vienkārši lieliski 1449p izšķirtspējā, 60 kadros sekundē un HDR uz Playstation 5. Protams, kā jau arī gaidīju, spēles kvalitāte un sižets tā ievelk, ka ir ļoti grūti pārtraukt spēles procesu. Skaidrs, ka nākamā nedēļa, visticamāk, paies tieši šīs spēles ietekmē. Varu tikai pabrīnīties, par tik augstu režijas līmeni, bet Naughty Dog protams ir līderi nozarē. Var arī iedomāties, kādu spēles kvalitāti tuvāko gadu laikā būs iespējams sasniegt uz PS5, ja iepriekšējā paaudze jau bija spējīga pavilkt šādu kvalitāti, lai arī tikai 30 fps. Mūs sagaida patiesi fantastiski krāšņu un interesantu spēļu laikmets. Tai pašā laikā Naugty Dog izlaidīs vēl vismaz divas spēles Last of Us universā. Kā pirmā tiek minēta oriģinālās Last Of Us rimeiks jaunākās paaudzes konsolēm, taču kaut kas man saka priekšā, ka dzinis būs tas pats kas izmantots 2.daļai, līdz ar to šeit nav runa par pilnvērtīgu next-gen. Otra spēle it kā būšot pilnvērtīgs Multi-player šajā universā, bet zināms ir maz un ņemot vērā spēlētāju skaitu, kuri joprojām izmanto PS4, kā arī to, ka spēle varētu parādīties arī uz PC, šoreiz arī nebūs runa par next-gen. Bet sagaidīsim kādas precīzākas ziņas, lai izdarītu gala secinājumus.

Attēla apraksts

No seriāliem turpinu skatītes Banshee, nedaudz ja piegriezies, jūtams, ka scenāristam trūkst iedvesmas un arī aktieri izskatās noguruši. Ceru, ka vēl būs kāds interesants sižeta pavērsiens, kas atjaunos intrigu. Netflixā noskatījos samērā viduvēju jaunumu Mother/Android, labāk netērējiet laiku. Vēl gribētu pieminēt Cowboy Bebop seriālu (ne to, kas multene bet otru), kas ir tāds svaigs skatījums un jocīgi jautrs sci-fi seriāls Tarantīno western stilā 😊)))))))). Diemžēl Netflix to ir nokancelējis jau pēc pirmās sezonas :(

Kā jums pagāja 1. pilnā šī gada nedēļa?

Lielisks nedēļas ieskats. Par CES jāziņo, ka GeForce noprezentēja top karti GeForce RTX 3090 Ti un AMD attiecīgi AMD RX 6500 XT budžeta karti. Liekas, ka prezentācija uz papīra, jo kartes būs grūti dabūt. Jāatzīst, ka Far Cry 6 man sagādāja arī diezgan lielu vilšanos. Ne vienmēr lielāks nozīmē labāks. Lai jauki spēlējās The Last of Us Part II. No Netlix seriāliem iesaku Arcane. Savukārt es ievērtēšu Cowboy Bebop seriālu, paldies par ieteikumu.

@Eking Sveiks, Arcane jau sen kā noskatīts, gaidām 2.sezonu :) bez superdārgās RTX 3090Ti parādījās arī RTX 3050, kas manuprāt varētu būt daudz interesantāka, ja skalperi atkal nenočakarēs visu, jo RSP 250 eiro, bet ja tirgū atkal uzšaus x2, tad nebūs interesanti. Ir cerība, ka racējiem nebūs jēgas no šāda līmeņa kartes līdz ar to nepirks, vismaz 1080p līmenī tad būtu sakarīga karte par cenu kuru var atļauties :). savukārt RX 6500 jau ir nokritizēta gan par veiktspēju, gan cenu, bet nu es ceru ka kritiķi kļūdās :)))))))))

Kā jums pagāja 1. pilnā šī gada nedēļa?

Īsumā: Jaungadā izdzertā šņabja izsvīšana ar sportiskām aktivitātēm, smagu darbu un guļamistabas izklaidēm [s-lol] Neko vairāk par Bejeweled gan neesmu spēlējis. Paldies par rakstu!