SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Labāks internets katrai Switch

genotsiidgenotsiidgrupāStrike.lvStrike.lv2019. g. 24. nov. 16:17
Labāks internets katrai Switch

Labāks internets katrai Switch

Vai zinājāt, ka Nintendo hibrīdkonsole ņem pretī arī interneta pieslēgumu ar vadu un ka tas ir iespējams, pat nelietojot oficiālo adapteru?


Droši vien ikkatrs konsoles Switch īpašnieks ir secinājis, ka tajā iebūvētais radiosignāla uztvērējs/raidītājs nav īpaši spēcīgs. Vietās, kur citas iekārtas bez problēmām “ķer” Wi-Fi, Nintendo sistēma labi ja spēj pieslēgties tiem pašiem tīkliem (viena no ierīces dizaina problēmām).

Savā ziņā tas nav slikti, ka konsole neraida tik augstus milivatus un milivoltus, jo ievērojama tās lietotāju daļa ir bērni, kuri, visticamāk, ierīci tur klēpī. Lai gan par mikroviļņu kaitīgumu cilvēki strīdas, varam droši apgalvot, ka 2,4 un 5 GHz starojums par labu neviena veselībai nenāk, it īpaši, ja aprīkojums, kas to uztver un raida, ir novietots tuvu dzimumorgāniem vai smadzenēm.

Pat neskatoties uz WiFi (iespējams) negatīvo ietekmi uz cilvēka organismu, var būt vienkārši kaitinoši, ka konsole nespēj gana labi pieslēgties internetam. Par laimi, Switch gadījumā ir risinājums. Turklāt tas, manuprāt, ir obligāts pirkums katram, kurš konsoli izmanto TV režīmā. Runa ir par USB LAN adapteru.

Nav jātērē 30 eiro

Pirms skrienat uz vietējo elektronikas veikalu pēc lētākā zīmola Gembird ražojuma, domājot, ka tas strādās (mana kļūda), izlasiet rakstu līdz galam! Problēma ir tāda, ka atšķirībā no gandrīz ikkatra Windows, Linux vai MacOS datora Switch nav saderīga ar jebkura brenda produktiem. Sistēma atbalsta tikai adapterus ar noteiktiem čipsetiem.

Optimālais risinājums. Dārgs

Protams, pastāv oficiālie un licencētie modeļi, ko Nintendo un tā ciešākie sadarbības partneri mums labprāt pārdotu par augstu cenu. Tie ir:

  • Wii LAN Adapter (modelis Nr. RVL 015)
  • Hori Wired LAN Adapter for Nintendo Switch

Pirmais oficiālais risinājums ir jau aizvēsturisks variants no 2000. gadu vidus, sākotnēji paredzēts konsolei Wii. Tas ir galvenokārt atrodams eBay lietotā stāvoklī. Diemžēl cenas vēl aizvien lielākoties turas virs 20 eiro. Tomēr ievērojamākais iemesls neiegādāties veco adapteru ir labāku alternatīvu pieejamība. HORI ražojums ir krietni elegantākā formā, turklāt atbalsta arī 1000 Mb/s interneta ātrumu un USB 3.0. Vienīgais mīnuss – aptuveni 30 eiro cena.

Par laimi, cilvēki, kuri ir attaisījuši produktu vaļā, atklāja, ka tā sirdī ir mikroshēma ASIX AX88179. Kā izrādās, tā ir visai iecienīta Ķīnā ražoto sū... USB Ethernet adapteru vidū. Viens no pievilcīgākajiem piemēriem ir firmas Ugreen modelis USB 3.0 to RJ45 LAN Ethernet Adapter, ko izgatavotāja eBay veikalā var nopirkt par 11–13 mārciņām (svarīgi izvēlēties 10/100/1000 Mbps).

Pats iegādājos vecāku Ugreen modeli, kam ir gan USB 2.0, gan microUSB kontaktspraudnis. Neatceros, vai to izvēlējos zemākās cenas vai cerības, ka adapters darbosies arī ar senāku mobilo telefonu, dēļ. Preces piegādi no Tālajiem Austrumiem gaidīju ilgāk nekā mēnesi, bet vismaz varēju būt drošs, ka tā darbosies ar manu Switch.

Ko sagaidīt no LAN adaptera

Beidzot pastā saņemot aksesuāru, iespraužot to USB3 ligzdā konsoles dokstacijas iekšpusē (blakus HDMI un lādētāja vadam) un ievietojot RJ45 kabeli, rezultāts jūs var pārsteigt... ar to, cik tas ir ievērības necienīgs. Switch galvenās izvēles augšējā labajā stūrī vajadzētu parādīties ikoniņai, kas atgādina burtu “N”, ja jūsu rūterim ir ieslēgta iespēja DHCP (pretējā gadījumā ir manuāli jāiestata IP un DNS adreses).

Optimālais risinājums. Divreiz lētāks

Ja gaidāt, ka ar vada internetu būs daudz lielāks lejupielādes ātrums, visticamāk, vilsieties. Iespējams, ar USB 3.0 saderīgu adapteru redzēsiet kādus uzlabojumus, bet ar savu Ugreen vairāk par precīzi 40,0 Mb/s jeb 5 MB/s nesaņemu. Iespraužot melno aksesuāru datorā, gan varu izmantot pilnos ražotāja solītos 100 megabitus.

Doma LAN adapteram ir saņemt stabilu interneta pieslēgumu, nevis īsākas lejupielādes. Tā kā kļuvu atkarīgs no nolāpītās Asphalt 9, daudzas stundas to darbināju konsoles TV režīmā. Gandrīz nekad vairāk kā 50 stundās ar spēli nebija problēmu sinhronizēt datus ar izstrādātāja serveriem un nepārtrūka tiešsaistes mači. Turpretī ar bezvadu pieslēgumu portatīvajā režīmā savienojums vairākkārt nebija veiksmīgs.

Ja jums ir USB-C OTG adapters vai “hubs”, LAN kabeli var izmantot, arī konsolei neesot dokstacijā, bet tas, protams, nav īpaši ērti, jo pieslēgvieta atrodas Switch apakšējā malā. Starp citu, risinājums ir saderīgs arī ar atvieglināto modeli Lite.

Īsi sakot, RJ45 uz USB adapters ir loģiska izvēle katram, kurš ievērojamu laiku pavada, izmantojot savu Switch pieslēgtu pie TV un interneta. Savienojums nav jūtami ātrāks, taču stabilāks gan.