EkingEking2022. g. 18. janv. 17:33

BREAKING News: Microsoft iegādājas Activision Blizzard aptuveni par 68,7 miljardiem dolāru. Attēla apraksts Avots: https://news.microsoft.com/features/microsoft-to-acquire-activision-blizzard-to-bring-the-joy-and-community-of-gaming-to-everyone-across-every-device/

Kādas ir Jūsu domas par šādu MS soli iegādāties Activision Blizzard? Vai attaisnosies šāda svarīga industrijas spēlētāja iegāde?

Neizlikšos par kaut kādu spēļu industrijas ekspertu, tāpēc došu vispirms viedokli kā PS5 un Switch lietotājs, ko vada tikai paša intereses. Ja Microsoft paņems visus lielos Activision zīmolus un padarīs par savu platformu ekskluzīviem, nebūšu priecīgs. Turpretī, ja spēles turpinās tikt izdotas arī konkurentu konsolēm, man ir vienalga, kam pieder kurš izdevējs.

Teorētiski jau iegāde padara Activision Blizzard stiprāku, jo Microsoft var "aizdot" savus talantīgos izstrādātājus, kuri izcili pārzina Xbox arhitektūru, un izspiest no produktiem maksimumu. Domāju, ka Windows īpašniekiem nauda nav šķērslis, līdz ar to visādus Call of Duty, Diablo utt. var pacelt vēl augstākā līmenī. Laiks rādīs. Microsoft nopirka arī Bethesda. Ja nemaldos, pirmos augļus no iegādes vēl neesam redzējuši.

Mani interesē ko Sony pirks, lai nepaliktu atbildi parādā :D

Man arī pārsteidza šis MS pirkums. Domāju, ka savā ziņā tas ir labi, jo Activision Blizzard uzņēmumu MS varētu savest kārtībā. Tā par Activision Blizzard dažādām problēmām un skandāliem dzirdam pēdējo gadu laikā. Tādas svarīgas franšīzes spēles kā Call of Duty vai Diablo, visdrīzāk, varēsim spēlēt uz citām platformām ieskaitot PS. Iespējams, redzēsim Warcraft of World vai Starcraft tālākā nākotnē.@marex_k Domāju, ka Sony iepirks Dark Souls izstrādājus FromSoftware, kas būtu loģisks solis. Labu analītiku par notiekošo sniedza Angry Joe. Bet tā ir pārsteidzoši, ka katra lielā spēle tiek izlaista XBox/PC servisā tās iznākšanas dienā un nav jāmaksā 70 naudiņas par to. :)

Zināmā mērā pārsteigums, bet ne tik daudz pats pirkums, cik summa. IMHO pārvērtēts nākotnes potenciāls. Daudz zīmoli stipri buksē, ja nu vienīgi Candy crash nē :)))). MS vienkārši nav kur likt naudu un ja to neiegulda tā lēnām sadeg, bet ja nopienti tad:

  1. visi šie pēdējā gada pirkumi ir ieguldījums nākotnē un kontrole pār arvien lielāku skaitu geimeru maciņiem. Ne visi izšaus, bet noteikti ilgtermiņā atmaksāsies.
  2. galvenais ir nesačakarēt izstrādātāju fantāzijas lidojumu, gribas jau ticēt tam ko saka Fils, ka ļaus studijām brīvi darboties un nespiedīs kaut kādos pārāk nopietnos rāmjos.
  3. Pēc šī paziņojuma SONY akcijas novēlās par 8,5% :), atbildes solis noteikti būs, bet kāds, ko vispār vēl reāli var pārpirkt? :) SONY arī ir daudz naudas :).
  4. Vairāk studiju, nenozīmē lielāku skaitu izcilu spēļu, Vajag savus, jaunus ekskluzīvus universus, nevis kačāt neskaitāmos turpinājumu, un Activizion ir turpinājumu karalis, ieskatījos spēļu sarakstā un domāju ko no esošā vēlētos redzēt Game Pass? Jā SEKIRO tā arī nenopirku, būtu forši uzspēlēt, jaunais COD... ok, par naudu nepirktu, bet ar GP var izskriet cauri SP. Diablo 4 ... ok.. bet 3 daļu tā arī neizspēlēju, vaipusceļā neapniks? Viss... vairs priekš manis tur nekā nav, un par šo visi tie miljardi???? Bet nu protams tur ir WoW naudas mašīna un Warzone slauktuve, Tony Hawku var uzfrišināt, var atdzīvināt Prototype un King`s Quest. Es par to, ka protams var pacelt kvalitatīvi arī esošās spēļu pasaules, bet prasās svaigumu. citādi smako pēc puves.

Paldies, ka padalījies ar savām domām. Vienīgi Sekiro nav Activision portfelī, bet tā pieder FromSoftware. Es ceru, ka būs tiešām spēcīgas spēles nākotnē. Overwatch 2 un Diablo 4 apstiprināja, ka iznāks 2023. gadā.

@Eking Taisnība par Sekiro, līdz galam nenočekoju, ka From software pieder Kadokawa corp. kuriem pat pieder veseli 2,16% no Sony corp. un 2,15% no Samsung :) Nu sanāk vēl viena spēle mazāk kas mani interesētu :( Mani sajūsmina teksts Activision mājas lapā pie Sekiro spēles :). Sony and Bandai Namco are not the publisher of SEKIRO: SHADOWS DIE TWICE. Activision has no affiliation with Bloodborne or Dark Souls.