Goodman2576Goodman25762021. g. 25. febr. 22:19

Tikko kārtīgi notestēts DIRT 5 ko no šodienas laipni piedāvā Microsoft, XGP ietvarā. Attēla apraksts Jāsaka ka tik labi optimizēts produkts reti sastopams, īpaši ja runā par racing spēlēm. Atstāju visus uzstādījumus uz automatic un ieguvu stabilus 60fps un pietiekami krāšņus vizuālos efektus. Lai gan spēle ir visai smaga un prasīga pret dzelžiem, tā labi pielāgojas arī vecākiem dzelžiem. Cik noprotu tad iespaids tiek panākts videokartei apstrādājot attēlu zemākā izšķirtspējā, teiksim 1080p un izvadot uz monitora augstākā izšķirtspējā, teiksim 4K. Skaidrs ka tā nav gluži DLSS tehnoloģija, kas pieejama tikai RTX kartēm un attēla kvalitāte tā neuzlabojas, bet tik un tā ir pozitīvs efekts, lai sasniegtu stabilus 60 kadrus sekundē, kas racing spēlēs ir daudz nozīmīgāki par dažiem grafikas skaistumiem. Ja par pašām trasēm un sacensību veidiem, tad tās ir ļoti dažādas un nav apnicīgas, dubļi, ūdens, ledus, sniegs, ko vien vēlaties. Man pagaidām visinteresantākās šķiet Pathfinder trases, kas ir braukšana kalnā pa vistrakākajām virsmām. Auto modeļi ir pieklājīgi, bet ne tuvu ne izcili. Eking jau pamatīgi nesen apskatīja spēli tāpēc nav ko īpaši piebilst.

Laimīgie XGP abonenti. Atspēlējos Dirt 5 PS5 versiju un domāju, ka pilnu cenu par spēli noteikti nebūtu vērts maksāt. Uz mana 1080p TV spēle bieži darbojas visai saraustīti abos grafiskajos režīmos. Visādi citādi dumja izklaide, ar ko nodarboties katru vakaru nedēļas garumā, fonā klausoties podkāstus. Diemžēl nekas vairāk, manuprāt.

@genotsiid jā nu par revolucionāru šo spēli nosaukt nevar. Domāju ka liktenis ir skaidrs, paspēlēšu kamēr pieriebsies un aizmirsīšu. Noteikti neizspēlēšu līdz galam :)))). sīks stutter ir manāms brīžiem, bet ne tik ļoti lai traucētu. Es teiktu kārtējais arcade sacīkšu gabals. Ņemot vērā ka EA iegādājās Codemasters varam katru gadu sagaidīt kaut kādu miksli starp Need for speed un DIRT spēlēm. Es gan joprojām uzskatu, ka lai aizsniegtu pietiekami lielu auditoriju nepietiek ar plašu un tukšu pasauli un skaistām mašīnām, ir jābūt arī labam un dinamiskam stāstam vai mazākiem stāstiņiem.