SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Iespaidi par Sonic the Hedgehog

EkingEkinggrupāStrike.lvStrike.lv2020. g. 24. febr. 17:48
Iespaidi par Sonic the Hedgehog

Iespaidi par Sonic the Hedgehog

Iespaidi par filmu Sonic the Hedgehog


Padalīšos ar nelieliem iespaidiem par jaunāko filmu Sonic the Hedgehog (2020), kuru redzēju kopā ar ģimeni kinoteātrī nesenās brīvdienās. Filma ir rekomendējama no septiņiem gadiem, bet zālē bija arī daudz jaunāki bērni. Sonic The Hedgehog var droši apmeklēt sešgadnieki kopā ar vecākiem.

Tā kā filmas tēls Sonic (latviski skan Soniks) ir viens no zināmākajiem spēļu varoņiem, ko radījusi Sega, tas vairāk piederas spēļu pasaulei nekā filmu pasaulei, tad ir grēks nesniegt savus iespaidus par jaunāko Sonic filmu.

Balstoties uz Sega globālo spēļu sēriju Sonic The Hedgehog, stāsts ir par pasaulē ātrāko ezi, kurš ir ieguvis jaunas mājas uz Zemes. Piedzīvojumu komēdijā Sonic iegūst jaunu labāko draugu Tomu (Džeimss Mārsdens). Sonic un Tomam ir jācīnās pret ļauno ģēniju Dr. Robotniku (Džims Kerijs). Draugiem ir jāliek šķēršļi viņa plāniem par pasaules kundzību. Sonic The Hedgehog ir ģimenei draudzīga filma. Sākuma ievada treileris spridzina ar Sega logo un tās ikoniskajiem tēliem (redzēju arī Kazuma Kiryu no sērijas Yakuza).

Atzīmēšu, ka pagājušajā gadā izcēlās skandāls par Sonika tēlu un tā izskatu. Pirmajā treilerī, ko demonstrēja Paramount Pictures, Sonic izskatījās nedabisks un tāds kā uzbozies, ne pavisam ne līdzīgs spēlēm. Pēc neskaitāmām petīcijām un fanu atgriezeniskās saites Sonic izskats tika pārstrādāts. Ziniet, Sonic patiešām izskatās lieliski iedzīvināts filmā pašreizējā izskatā – par to nav ne mazāko šaubu. Attēlā zemāk pa kreisi neierastais Sonic, bet pa labi jau redzamais filmā.

Tātad iespaidi par filmu ir labi, un tā lieliski izklaidē, it sevišķi tā patiks bērniem. Filma ir diezgan krāsaina, veidotie CGI efekti dabiski iederas filmā, tie izskatās labāk, nekā domāju pirms seansa. Džims Kerijs ir savā elementā un lieliski ataino ļaundara tēlu. Viņš nedaudz atgādina sevi no savām labākajām filmām. Filmā ir daudz brīži, kas liks pasmieties. Bieži bija dzirdami bērnu smiekli zālē, kā arī es bieži smējos. Joki ir tiešām izveidoti gaumīgi ar izdomu. Soniks: Filma ir kvalitatīvi izveidota – atbilstoša mūzika Sonic tēmai, pārdomāti kinematogrāfijas elementi un aktieri tēlo līmenī, it sevišķi Džims Kerijs. Fināla Sonic cīņa pret Dr. Robotniku neliks vilties.

Garais stāsts īsumā: tā nav perfekta filma, taču var teikt, ka tās tapšanā tika pieliktas lielas pūles. Filmā bija daudzi patīkami brīži, kas varētu mudināt noskatīties Sonic The Hedgehog. Man noteikti patika filma un esmu sajūsmā par redzēto. Filmas garums ir optimāls (1 h 39 min), tas nelikās ne par īsu, ne garu, bet tieši laikā.

Kopumā filma patika labāk par citu slavenu un nesen ekranizētu filmu par detektīvu Pikaču (Pokémon Detective Pikachu, 2019). Sonic The Hedgehog nav šedevrs, bet rada patīkamas emocijas. Mans sešgadīgais dēls pēc filmas seansa palūdza, lai es iegādājos jelkādu Sonic spēli. Ar Sonika tēlu viņš nebija pazīstams iepriekš. Sonic the Hedgehog rada patīkamu pēcgaršu pēc tās noskatīšanās. Varu to tikai rekomendēt, tapusi, Sega sadarbojoties ar Paramount Pictures.

Filma skatāma Latvijas kinoteātros no 21. februāra. Ja izdomāsiet apmeklēt filmu kinoteātrī, tad ieteikums sagaidīt arī pēctitru ainas. Tās noteikti priecēs. Lai izdevies kinoseanss!

Filmu neesmu skatījies bet pēc raksta izlasīšanas esmu patīkami pārsteigts ka brīnumainā kārtā šis filmas izstrādājums ir labs.

Paldies par rakstu! Redzēju filmu. Manuprāt, diezgan aizmirstama, kā jau galvenokārt bērniem paredzēts darbs. Tomēr ir vairākas vietas, kur var kārtīgi pasmieties arī garīgi nobriedušāki divkājainie radījumi. Atmiņā ir palikusi apstādinātā laika aina bārā, kas šķita ļoti interesanti izveidota.

@genotsiid Lieliski, ka arī noskatījies Sonic filmu. Kā jau minēju filmas apmeklētāji vairākumā bija bērni. Bāra aina bija diezgan smieklīga ar laika apstādināšanu. Ceru, ka sagaidīju pēctitru ainas.

Uz filmu aizgāju ar draudzeni, meklēju speciālu seansu, kas ir oriģināl valodā, lai nebojātos iespaids. Kopumā filma patika, uz filmu gāju pa lielam tikai dēļ Džima Kerija, jo šamējais bija nozudis kādu laiku no lielajiem ekrāniem. Netiektu ka filmā bija kas ūber negaidīts/neredzēts un varēju vnk mājās pie Aliņa viņu noskatīties. pēc pāris mēnešiem.