SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Apskats: Marvel's Spider-Man: Miles Morales

EkingEkinggrupāStrike.lvStrike.lv2020. g. 13. nov. 14:58
Apskats: Marvel's Spider-Man: Miles Morales

Apskats: Marvel's Spider-Man: Miles Morales

Iepazīstam jauno Zirnekļcilvēku Miles Morales


PlayStation 4 apskata versija

Marvel's Spider-Man: Miles Morales apskatīju uz standarta PlayStation 4 konsoles. Attiecīgi rakstā pievienotie attēli ir uzņemti ar to. Digitālā un fiziskā diska versija, kas iegādāta platformai PlayStation 4, ir saderīga arī ar PlayStation 5.

Kā zināms, konsole PlayStation 5 iznāks 19. novembrī visā pasaulē un arī Latvijā. Oficiāli Marvel's Spider-Man: Miles Morales būs pieejama arī šajā datumā Latvijā. Palūkosimies, ko piedāvā jaunākais Marvel’s Spider-Man visuma stāsta turpinājums, kas aizsākās ar 2018. gada Marvel's Spider-Man. Notikumi atsākas gadu pēc tiem, kas risinājās papildinājumā The City That Never Sleeps.

Par Miles Morales grafiskajiem uzlabojumiem uz PlayStatotion 5, pults DualSense darbību, staru izsekošanas tehnoloģiju, kā arī dažādiem piedāvātajiem režīmiem, kā grafiski iespaidīgāko (Fidelity Mode ) un veiktspējas režīmu (Performance Mode), izveidošu atsevišķu rakstu, tiklīdz būs pieejama jaunā konsole.

Miles Morales jaunākie piedzīvojumi

Jaunākajā piedzīvojumā pusaudzis Mailss Moraless iekārtojas savās jaunajās mājās, vienlaikus sekojot skolotāja un padomdevēja Pītera Pārkera pēdās. Topošajam varonim ir jāuzņemas atbildība par Ņujorkas pilsētu un jāattaisno uz sevi liktās cerības. Mailsam piemīt unikālas bioelektriskās spējas, slēptas maskēšanās prasmes, kā arī iespaidīgas akrobātikas dotības. Jūtams, ka viņš ir uzlabota Pītera versija. Par to var pārliecināties, lidinoties vai cīnoties ar pretiniekiem, izmantojot paātrinājuma spēku. Cīņas izskatās fantastiski, un tās ir plūstošas, pārejas ir efektīvas, un cīņas sistēma ir papildināta ar bioelektriskiem uzbrukumiem, ko var izmantot, pieturot taustiņu L1 kopā ar citām pogām.

Stāsta pamatā ir cīņa starp enerģētikas korporāciju Roxxon un augsto tehnoloģiju noziedzīgo korporāciju zināmu kā Underground, ko pārvalda vadonis Tinkerer. Abas organizācijas cīnās par ietekmes noturēšanu Ņujorkā. Epicentrā nonāk jaunais Moraless, kurš ir atradis mājas Ņujorkā, kuram jāizlemj labākais veids, kā kļūt par supervaroni, reizē attaisnojot uz sevi liktās cerības.

Stāsta sākuma daļā tiksim iepazīstināti ar Pītera Pārkera nodoto mantojumu Mailsam, kā arī satiksim viņa draugus un ģimeni. Sākuma ainas atklās brīnišķīgo svētku un mājīguma noskaņu, kā arī tiks parādīts tālāk sekojošais sižeta saasinājums un piedāvātie izaicinājumi. Sīkāk stāsta virzības gaitu neiztirzāšu, vien atklāšu, ka sižets spēj noturēt uzmanību visā tā garumā.

Pa Miles Morales spēles procesu un dažādām aktivitātēm

Pamata stāsta garums ir aptuveni 7–8 stundas, savukārt papildu aktivitāšu pabeigšana pilsētā aizņem ap 5 stundām. Man vajadzēja septiņas stundas, lai izietu galveno stāsta daļu. Pieminēšu, ka sižets nebija mākslīgi izstiepts un bija aizraujoši to izbaudīt. Sevišķas uzslavas varu veltīt par papildu aktivitātēm, kas variējas un netiek kopētas no oriģināla. Piemēram, cīņu ar bandām nav tik daudz, un vairs nav jārisina neskaitāmās cauruļu savienošanas mīklas. Tā vietā ir piedāvāta pārbaudījumu veikšana, dažādu kolekcionējamo priekšmetu meklēšana, pazemes misijas, ielu cīņas ar bandām, dažādu skaņu klausīšanās un to avota atpazīšana. Taču neobligātās misijas ir pasniegtas oriģināli, papildus atklāj galvenā stāsta šķautnes, kā arī spēj pārsteigt. Pāris reizes pieķēru sevi pie domas, ka blakusnodarbes ir izveidotas labāk par galveno stāsta daļu. Arī papildinājumā ir likts uzsvars uz lavīšanās spējām, kas var plūstoši pāriet cīņās. Marvel's Spider-Man: Miles Morales piedāvātās mīklas ir vienkāršas, taču lielākā daļa variējas un neatkārtojas, tās ir intuitīvas.

Kopumā visu aktivitāšu izpildīšana aizņems ap kādām 12–15 stundām. Tāpat pēc stāsta iziešanas ir iespējams vēlreiz pabeigt spēli no jauna režīmā New Game+ ar iespēju pārnest tekošās varoņa spējas un spēles progresu. Tam pat ir veltīta trofeja Plus Plus, lai spēlētājs atkārtoti izbaudītu sižetu. Es noteikti vēlos iziet stāstu vēlreiz un izbaudīt to 4K izšķirtspējā ar 60 kadriem sekundē uz PlayStation 5. Atzīmēšu, ka saglabāšanas failus varēs pārnest no PlayStation 4 uz PlayStation 5, tādējādi nezaudējot iepriekšējo progresu. Tas ir svarīgi, jo Miles Morales tiek pozicionēta kā starppaaudžu konsoļu projekts.

Spēles izskats un skaņas pavadījums

Ja jautāsiet. kā grafiski izskatās Miles Morales uz PlayStation 4, tad atbildēšu: lieliski. Spēle strādā plūstoši, Ņujorka ziemā izskatās fantastiski skaisti. Tā kā spēlēju ar ieslēgtu HDR režīmu, tad apkārtējā vide un krāsu gamma tika attēlota saskanīgi. Es pat teiktu, ka Insomniac Games ir brīnumdari un ļoti cienījami izveidojuši spēli platformai PlayStation 4. Izstrādāji ir prasmīgi noslēpuši nepilnības un apkārtējās vides detaļas – parastais spēlētājs tā uz aci nevar noteikt detaļu trūkumu un vienkāršotu apkārtējo vidi. Tā noteikti var sevi likt līdzās ar grafiski iespaidīgākajām šī gada aizejošās paaudzes spēlēm, kā Ghost of T s ushima un The Last of Us Part II. Starp citu, vidējais spēles ielādes laiks ir ap 10 sekundēm uz PlayStation 4, izmantojot ātrās ceļošanas iespējas.

Miles Morales spēlēju ar pirmās dienas atjauninājumu 1.01. Tajā tika ieviests uzlabots HDR režīms, iekļauti foto režīma uzlabojumi, pievienota taustiņu pielāgošanas opcija, veikti kļūdu labojumi, kā arī pielikta iespēja pārnest saglabāšanas failu no PlayStation 4 uz PlayStation 5. Pieminēšu, ka vienā no sākuma misijām Mailsa mājā, pildot stāsta daļu saistītu ar eglītes dekorēšanu, nevarēju nekādi to izrotāt un turpināt sižetu. Pēc iziešanas un ienākšanas atkal spēlē, tas beidzot izdevās. Vēlāk tika izlaists 10 GB lielais atjauninājums 1.02, kas noteikti atrisināja arī citas nepilnības. Citas būtiskas problēmas nemanīju, spēle strādāja lieliski, bez īpašām tehniskām problēmām. Izvēlnes ir papildinātas, kā arī ieviests foto režīms ar dažādiem amizantiem rāmīšiem no Zirnekļcilvēka visuma.

Runājot par balss tēliem, tie ir kvalitatīvi ieskaņoti, dialogi notiek patstāvīgi, pat lidinoties pa pilsētu un pildot dažādas aktivitātes. Bieži sazināmies ar labāko draugu Ganke, paziņām un mammu. Mani pat pārsteidza, ka dažās vietās ir perfekti saskaņota tēlu noskaņa un fona dialogi. Kā jau Marvel visumā, pastāvīgi ir dzirdami daudzi joki un zobgalības, taču Mailsa tēls no tā nezaudē un piesaista ar savu vienkāršību, naivumu un neviltotību. Stāstījums ir caurvīts ar pusaudžu problēmām un savstarpējo attiecību risināšanu, kas piešķir jaunu šķautni. Tāpēc arī pieaugušiem spēlētājiem būs interesanti pavadīt laiku. Muzikāli skaņu celiņš ir iederīgs Ņujorkai un ļauj netraucēti izbaudīt spēli.

Kopumā

Savā veidā Marvel's Spider-Man: Miles Morales atgādina reiz izdoto Uncharted: The Lost Legacy, kas papildināja sēriju Uncharted un atklāja pavadošo varoņu stāstus. To varēja pieveikt 8–10 stundās. Līdzīgi iespaidi man radās par Miles Morales, jo Spider-Man stāsts tiek papildināts.

Spēle sniedz jaunas šķautnes Zirnekļcilvēka universā, taču neko būtiski jaunu neatklāj, tajā pašā laikā piedāvājot lielisku izklaidi. To var salīdzināt ar Marvel visuma filmām. Man personīgi Miles Morales sniedza jaunus piedzīvojumus un izklaidi. Jaunās Moralesa biometriskās spējas atklāj citādāku ritmu un tempu, cīņas variējas un sniedz dziļumu. Tajā ir jūtama arī animācijas filmas Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018) ietekme ar savu urbāno vidi, grafiti un pat Moralesam pieejamo tērpu Spider-Verse. Pēc manām domām, Spider-Man: Miles Morales varēja būt vairāk satura. Taču savā ziņā Mailsa stāsts uzlabo oriģināla pamatus, pilnveidojot to jau nākamajā līmenī. Rezumējot Marvel's Spider-Man: Miles Morales sniedz patīkamas noskaņas un ļauj gremdēties Zirnekļcilvēka visumā.

Nobeigumā vēlētos īpaši pateikties PlayStation Latvija par apskata koda nodrošināšanu.


Apskatītā versija: PlayStation 4 (versijas 1.01 un 1.02)
Žanrs: action-adventure
Režīmi: vienspēlētāja
Platforma: PlayStation 4 un PlayStation 5
Izstrādātājs: Insomniac Games
Izdevējs: Sony Interactive Entertainment
Izdošanas datums: 2020. gada 19. novembris (Latvijā un citur pasaulē), 12. novembris (ASV, Kanāda, Meksika, Japāna, Austrālija, Jaunzēlande un Dienvidkoreja)
Spēles cena: 60 eiro

Super Eking! nevaru sagaidīt uzrumbāt uz PS5 :) Paldies par apskatu!