SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Janvāra PlayStation Plus spēles: Maneater, Shadow of the Tomb Raider un Greedfall

EkingEkinggrupāStrike.lvStrike.lv2020. g. 30. dec. 20:50
Janvāra PlayStation Plus spēles: Maneater, Shadow of the Tomb Raider un Greedfall

Janvāra PlayStation Plus spēles: Maneater, Shadow of the Tomb Raider un Greedfall

Zināmas janvāra PlayStation Plus spēles


PlayStation Plus sāk 2021. gadu sāk ar skaļiem projektiem. PlayStation Plus dalībnieki otrdien, 5. janvārī, saņems divus PS4 projektus – Shadow of the Tomb Raider un Greedfall. PlayStation 5 īpašnieki ar PlayStation Plus abonementi varēs saņemt Maneater. Visas spēles būs pieejamas līdz pirmdienai, 1. februārim.

Maneater (PS5 versija)

Izbaudiet okeāna plēsēju dzīvi kā šausminoša haizivs. Maneater ir vienspēlētāja, atvērtas pasaules darbības RPG (ShaRkPG), kurā spēlētājs iedzīvojas haizivs ādā. Sākot ar mazu haizivju “bēbi”, spēlētājam tiek uzdots izdzīvot skarbajā pasaulē, ēdot ceļu uz augšu ekosistēmā. Maneater sižeta gaitā sastapsimies ar dažādiem ienaidniekiem – gan cilvēkiem, gan savvaļas dzīvniekiem. Maneater izskatās jautra ShaRkPG un atvērtā pasaule liekas skaista.

Shadow of the Tomb Raider (PS4)

Dienvidamerikas džungļos Lara Krofta dodas līdz šim lielākajā piedzīvojumā, lai glābtu pasauli no maiju apokalipses. Shadow of the Tomb Raider uzsvars tiek likts uz izpēti, piedāvājot satriecošus ainaviskus skatus. Lara Kroftas piedzīvojums ir mazliet paredzams. Piedzīvojums ir piepildīts ar atalgojošajām mīklām kapenēs, kas uzsver jaunu un vecu spēļu mehāniku atgriešanos.

Greedfall (PS4)

Greedfall ir tipiska darbības RPG. Spēles gaitā būs jāizpēta nezināmas jaunas zemes, sperot kāju uz nomaļu salu, kas sūcas ar maģiju un ir piepildīta ar bagātībām, pazaudētiem noslēpumiem un fantastiskām radībām.
Tipiska Spiders izstrādātā spēle. Milzīgas ambīcijas, pievilcīga vide un daudz lielisku ideju. Greedfall pierāda, ka Spiders studija ar katru spēli kļūst arvien labāka. Greedfall ir daži trūkumi. Taču tā ir jāizbauda jebkuram RPG cienītājam. Greedfall nav revolucionāra, gandrīz visas sastāvdaļas aizgūtas no citām spēlēm, taču tā noteikti sniedz dziļu un daudzpusīgu pieredzi.

@Eking Lielisks piedāvājums Janvārī, taisnību sakot ar Greedfall gan priekšā aizsteidzās XBOX Game Pass. Spēle tiešām ir samērā kvalitatīvs RPG un pievienošos tev sakot ka Spider dodas pareizā virzienā. Bet dzinis tomēr ir gana novecojis, bet visādi citādi es teiktu ka klasisks RPG ar savu odziņu un protams arī dažiem prusakiem.

@Eking Kas man patreiz drusku nepatīk PS5 plus gadījumā ir tas, ka daļa spēļu nav pielāgotas vismaz spēlei 4K 60fps. Piemēram Batman AN.

@Goodman2576 Lielisks piedāvājums janvārī. Varu tikai piekrist abiem komentāriem. Tā, piemēram, Shadow of the Tomb Raider ir pielāgots PS5 ar 1080p izšķirtspēju un 60 fps. WRC 8 ir ekstremāls gadījums un vispār ir PS5 paziņojums, ka nav pielāgota jaunai paaudzei. Zviedrijas meži izskatās šausmīgi, WRC 8 nav īsti spēlējama uz PS5.

@Eking Pagājušajā gadā digitāli nopirku WRC 9 par puscenu. Saņem gan PS4, gan PS5 versiju. Otrā darbojas ar stabiliem 60 kadriem sekundē, tā ka izstrādātājiem nav iemesla atsvaidzināt WRC 8.

@Eking Vai tavā izpratnē 1080p izšķirtspēja ir labs pielāgojums PS5 iespējām. FPS pielāgošana no 30 un 60 FPS manuprāt ir pavisam elementāri izdarāma lieta, tikai jāpārliecinās vai ar konkrētajiem uzstādījumiem nebūs framedrops. Bet pielāgot arī izšķirtspēju nozīmē pamatīgi pakrāmēties ar game settingiem tā lai sasniegtu šos stabilos 60fps. Par vecākām spēļu versijām (WRC) nav jautājumus tās visticamāk nekad netiks pielāgotas, lai gan es izstrādātāju vietā padomātu par kaut ko vienkāršu, kā piemēram uncapped version, kurā netiek garantēts stabils kadru skaits un tā būs tikai gameru izvēle vai palikt pie vecās stabilās versijas, vai spēlēt uncapped versiju kurā var būt arī framedropi... nu kaut kā tā, jo PC lietotāji ar to var mierīgi sadzīvot ikdienā, tad kur ir jauno konsoļu problēma vismaz paķēpāties šādi ar vecākām spēlēm, kurām nebūtu tik nepieciešams speciāls faintūnigs. IMHO tā ir jauno konsoļu vēl neatklātā burvība. Arī iegādājoties jaunāku videokarti priekš PC vecākas spēles parasti iztestēju un dažreiz kāda aizmirsta spēle uzmirdz pavisam citā gaismā. Es pat pieļautu domu ka nesenākām spēlēm varētu mēģināt tirgot PS5 upgrade patchus par kādu 1-2 eiro... 100%, ka būtu gana daudz interesentu, kas vēlētos tās iegādāties, bet nu tur gan būtu jābūt arī faintūningam, bez raytracing noteikti varētu iztikt.

@Goodman2576 Nepavisam nav labs sniegums uz PS5. Tādas spēles kā Shadow of the Tomb Raider ir pa pilno, ka tiek piedāvāta 1080p izšķirtspēja ar 60 fps. Ja vēlamies 4K, tad lūdzu 30 fps. Tā ir nākamās paaudzes problēma, kurā ir jāizvēlas. No labiem piemēriem ir Spider-Man Morales, kas piedāvā 4K izšķirtspēju ar 60 fps reizē ar staru izsekošanas tehnoloģiju. PC lietotājiem 60-120 fps ir standarts.

@Eking interesanti ka man šis Miles Morales patch, kas atļauj 60fps ar stariem neuzliekas. Un es nesaprotu kāpēc. Varbūt tev ir kāda nojausma kas notiek, es visu ko esmu izmēģinājis, bet nevaru tik un tā izvēlēties iekš menu... nu nav un viss.. updeitot arī neizdodas...

@Goodman2576 Pamēģini izdzēst Miles Morales un uzinstallēt pa jaunam. Man bija arī problēmas ar pāris spēlēm kā Cyberpunk 2077, Dirt 5, kad patch uzlikās nekoretkti un vajadzēja pārinstallāciju uz PS5.