SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

2022. gada janvāra skaļākās spēles

EkingEkinggrupāStrike.lvStrike.lv2022. g. 3. janv. 17:04
2022. gada janvāra skaļākās spēles

2022. gada janvāra skaļākās spēles

Jaunais Tīģera gads sācies nemanāmi


Turpinām tradīciju 2022. gadā ar skaļāko mēneša spēļu rakstiem. Janvāris ir sācies klusi, jo tas galvenokārt ir tāds kā iesildīšanās mēnesis pirms februāra un marta lielajām spēlēm. Manuprāt, janvāris ir sācies PlayStation zīmē, jo tas piedāvās jaunumus gan PS Plus abonentiem, gan arī God of War cienītājiem, kuri dod priekšroku PC, kā arī spēlētāji varēs izbaudīt Uncharted kolekciju uz PS5. Aplūkosim tuvāk šomēnes gaidāmās spēles.

4. janvāris

Deep Rock Galactic (PS4, PS5)

Deep Rock Galactic ir janvāra PS Plus piedāvājumā. Tā ir 1–4 spēlētāju kooperatīvā FPS. Rūķi strādā kopā kā komanda, lai raktu, izpētītu un izcīnītu ceļu cauri milzīgai alu sistēmai. Vide ir iznīcināma, un alas tiek procesuāli ģenerētas, tajās var sastapt citplanētiešu barus.

Deep Rock ir jāpaļaujas uz saviem komandas biedriem, lai izdzīvotu naidīgākajā alu sistēmu galaktikā. Ieteiktu noskatīties Skillup Deep Rock Galactic apskatu, kas reiz to izmēģināja uz PC un atzina par unikālu spēli. Kādreiz ļoti vēlējos uzspēlēt Deep Rock Galactic, un tagad ir tāda iespēja uz PlayStation platformas.

12. janvāris

Monster Hunter Rise (PC)

Monster Hunter Rise beidzot iznāks arī platformai PC. Pagājušā gada martā Monster Hunter Rise iznāca ekskluzīvi Nintendo Switch. Spēle turpina Monster Hunter World tradīcijas.

Capcom savā oficiālajā vietnē paziņoja, ka Monster Hunter Rise PC versija tiks izlaista ar visiem galvenajiem atjauninājumiem un saturu līdz pat Switch atjauninājumu versijai 3.6.1.

Papildinājums Sunbreak iznāks vienlaikus gan PC, gan uz Nintendo Switch šī gada vasarā.

13. janvāris

Astroneer (Switch)

Astroneer ir neatkarīgo izstrādātāju kosmosa izpētes, izdzīvošanas un veidošanas spēle, ko radījusi System Era. Tās darbība risinās 25. gadsimtā, galaktiskajā atklājumu laikmetā, kurā spēlētāji pēta kosmosa robežas skarbos apstākļos, lai uzietu retus atklājumus un visuma noslēpumus.

Šajā piedzīvojumā spēlētāji kopā pielāgo bāzes virs vai zem zemes, kā arī transportlīdzekļus, lai izpētītu saules sistēmu. Radošums un atjautība ir svarīgākās īpašības, lai meklētu un gūtu panākumus aizraujošos planētu piedzīvojumos.

14. janvāris

God of War (PC)

God of War PC versija ļaus pilnvērtīgi izbaudīt kinematogrāfisko kameras potenciālu, kas seko Kratosa un Atreusa stāstam. Spēle atbalsta 4K izšķirtspēju ar neierobežotu kadru nomaiņas ātrumu.

God of War datora versijā ir iekļauts plašs grafisko iestatījumu un opciju klāsts, kā augstākas izšķirtspējas ēnas un uzlaboti telpas atspīdumi. NVIDIA karšu īpašnieki var izmantot DLSS un zema latentuma tehnoloģiju NVIDIA Reflex.

Līdzās grafiskajiem un veiktspējas uzlabojumiem tiek nodrošināts 21:9 ultra platekrāna atbalsts. Tāpat arī God of War datora versija atbalsta pultis Dual S hock 4 and DualSense, kā arī spēlētāji var pielāgot tastatūras izkārtojumu. Vairāk par God of War varēs pastāstīt Goodman2576, kurš jau aktīvi spēlē God of War uz PC. Pilnvērtīgu datora versijas apskatu var sākt gaidīt, sākot no 12. janvāra, šeit pat, Strike.

20. janvāris

Rainbow Six Extraction (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Stadia, PC)

Tom Clancy's Rainbow Six Extraction ir taktiskais šūteris, ko izstrādā Ubisoft Montreal. Tas ir Rainbow Six Siege atzars. Extraction ir šūteris, kurā spēlētājiem ir jāstrādā kopā, lai cīnītos pret parazītiem līdzīgiem citplanētiešiem, ko sauc par arhejiem. Rainbow Six Extraction ir vairākkārt pārlikts iznākšanas datums, kā arī pāris reizes mainīts spēles nosaukums. Atšķirībā no vairuma citu sadarbības spēļu Extraction ir lēnāks temps un tajā netiek atjaunots dzīvības apjoms. Tom Clancy's Rainbow Six Extraction ir vēlams spēlēt taktiski, bez lieka trokšņa. Ja spēlētāji tiek pamanīti, tad radītās skaņas piesaista vairāk pretinieku. Starp citu, Extraction var uzaicināt divus draugus, kuri tad var spēlēt Extraction bezmaksas 14 dienas. Spēles cena ir 39,99 eiro.

28. janvāris

Pokémon Legends Arceus (Switch)

Pokémon Legends: Arceus ir darbības lomu spēle, ko izstrādājusi Game Freak. Pokémon Legends Arceus iznāks uz Nintendo Switch. Tā ir daļa no sērijas Pokémon astotās paaudzes. Spēles darbība risinās tajā pašā reģionā, kur Pokémon Diamond un Pearl. Sērijas fani noteikti novērtēs tās jaunāko daļu.

Uncharted: Legacy of Thieves Collection (PS5)

Uncharted 4: A Thief’s End & Uncharted: The Lost Legacy Digital Bundle iznāks 28. janvārī platformai PS5. Kolekcijas atjaunināšana uz jaunāko paaudzi maksās 10 eiro Uncharted digitālo versiju un disku īpašniekiem. Uncharted 4: A Thief’s End PS Plus versija nekvalificējas atjauninājumam. The Uncharted: Legacy of Thieves Collection cena ir 49,99 eiro.

Uncharted kolekcija atbalstīs sekojošus režīmus: Fidelity Mode (4K izšķirtspēja), Performance Mode (60 fps) un Performance+ Mode (120 fps 1080p izšķirtspējā). Galvenie Uncharted kolekcijas uzlabojumi bez veiktspējas un grafiskajiem atjauninājumiem ir SSD ātrās ielādes, 3D audio atbalsts un kontroliera DualSense haptiskās atgriezeniskās saites un adaptīvo trigeru priekšrocības.

Savukārt Uncharted: Legacy of Thieves Collection PC versija iznāks vēlāk 2022. gadā.

Par Rainbow Six Extraction Buddy Pass neko nezināju, būs jaiemēģina nosūtīt čomiem, lai saprastu vai kopā spēlējot ir interesanti, vai quick cash-grabs no Ubisoft.