SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Halovīna vakara spēles

EkingEkinggrupāStrike.lvStrike.lv2019. g. 31. okt. 21:45
Halovīna vakara spēles

Halovīna vakara spēles

Piedāvājam aktuālas šausmu apvītas spēles Visu svēto dienas priekšvakaram.


genotsiid piezīme: lai gan izsenis no ārzemēm ievestie 31. oktobra svētki, ko angliski dēvē par Halloween (jeb Visu svēto dienas priekšvakaru), latviski ir atveidoti kā “Helovīns”, gudri valodnieki ir izdomājuši un arī 2003. gadā ierakstījuši vārdnīcā nosaukumu “Halovīns”. Lai gan neteiktu, ka piekrītu viņu versijai, tā skaitās pareizi, tāpēc visās vietās tekstā esmu pārlabojis svētkus uz variantu ar “a” kā otro burtu.


Halovīna vakars jau ir ir klāt. Aplūkosim, ko varētu uzspēlēt šajā naktī. Piedāvājam dažas aktuālas spēles, kas varētu sagādāt šausmu brīžus.

Resident Evil 2 (2019)

Kad 2015. gada vasarā kāda maza studija no Itālijas paziņoja, ka strādā pie pilnībā trīsdimensionāla klasiskās Resident Evil 2 rimeika, fanu projektam autortiesību turētājs Capcom drīz nogrieza skābekli. Tomēr pirms publika paspēja neapmierinātībā izsaukties, japāņu izdevējs paziņoja, ka tiks sākts darbs pie oficiālās versijas. Trīsarpus gadus vēlāk esam to beidzot sagaidījuši, bet galaprodukts varētu nebūt tas, ko vēlējāmies. Apskats šeit. Autoram genotsiid ļoti patika Resident Evil 2, jo viņš atsāka atkal spēlēt arī pēc tās iziešanas.

Metro Exodus

Metro Exodus ir pirmās personas skata šaušanas žanra darbs ar izdzīvošanas, šausmu un lavīšanās elementiem. Darbība risinās bijušajā Krievijas Federācijas teritorijā pēc apokalipses. Spēlētājam, iejūtoties galvenā varoņa Artjoma lomā, ir jātiek galā ar jauniem draudiem – jācīnās pret mutantiem un naidīgiem pretiniekiem. Misija ir atrast labāku dzīvesvietu.

Exodus var pašrocīgi modificēt ieroču arsenālu, individuāli pielāgot, turklāt šaujamajiem un maskai ir jāveic regulāras apkopes, izmantojot attīrīšanas materiālus. Metro lineārie līmeņi mijiedarbojas ar plašu atvērto pasauli. Exodus ir ieviesta dinamiskā laikapstākļu sistēma (dienas-nakts cikls ar atšķirīgiem mošķiem noteiktos laikos) un vairākas sezonas. Sižets ikoniski sākas Maskavā, un ceļu varonis turpina uz Tālajiem Austrumiem kopā ar savu uzticīgo komandu un mīļo sievu Annu. Metro Exodus dažbrīd uzdzen šermuļus, par to var pārliecināties, izlasot Metro Exodus iespaidu rakstu.

The Dark Pictures Anthology: Man Of Medan un Until Dawn

Vājprāts nav joka lieta. Lai gan no malas var būt uzjautrinoši skatīties uz cilvēku, kuram rēgojas apkārtējiem neredzamas lietas, nav vairs tik smieklīgi, kad šādam indivīdam rokās ir ierocis vai viņš ir gatavs skriet intensīvā satiksmē. Vēl biedējošāka ir doma, ka pats varētu būt traks, ar nazi rokās neapzināti apdraudot sevi un citus. Ja vēlaties pieredzēt šādas situācijas un šad tad salēkties no bailēm, Man of Medan varētu jūs interesēt.

Spēle ir pirmā daļa no šausmu sērijas The Dark Pictures Anthology un uzmanības centrā noliek 5 jauniešus un spocīgu Otrā pasaules kara kuģi.

Ja esat pazīstami ar PS4 kulta klasiku Until Dawn, jau zināt, kā lietas notiek: skatāmies sižeta ainas, lēni staigājam pa šaurām takām, pieņemam lēmumus ar nereti nopietnām sekām, spaidām ekrānā redzamās pogas, lai nepaslīdētu un nenosistos. Taču šoreiz interaktīvo filmu priekus var baudīt arī Xbox One un PC lietotāji.

MediEvil

MediEvil pārstrādātā versija parādījās īsi pirms Halovīna svētkiem. Tas ir trāpīgs laiks šāda veida spēles iznākšanai. Visu svēto dienas priekšvakarā cilvēki, galvenokārt bērni, pārģērbjas par spokiem, raganām, miroņiem un citiem mošķiem un staigā pa mājām, lūdzot saldumus. Tāpat spēlē sastopam daudz dažādus briesmoņus, kā ķirbju zombijus, putnubiedēkļus, dīvainus troļļus un citus radījumus. MediEvil pēc mūsdienu standartiem ir drīzāk amizanta un piemīlīga, nevis īsta šausmu spēle.

Blair Witch

Blair Witch ir psiholoģiska izdzīvošanas šausmu videospēle, kuru izstrādājusi Bloober Team. Tās pamatā ir šausmu filmu sērija Blair Witch. To ir izdevusi Lionsgate Games uz PC un Xbox One 2019. gada 30. augustā. Spēles notikumi risinās divus gadus pēc 1999. gada filmā “Blēras raganas projekts” redzētā. Spēle seko bijušajam policistam Elisam Linčam, kad viņš pievienojas pazuduša zēna meklējumiem Melno kalnu mežā.

Spēle ir vērsta uz izdzīvošanu, šausmām un maskēšanos. Tā ir no pirmās personas skatupunkta un liek izmantot tādus priekšmetus kā fotokameru, mobilo tālruni, lukturīti, un talkā nāk ir suns, kas palīdz izsekot pazudušo zēnu.

Pa ceļam spēlētāji atrod dīvainas koka lelles, fotogrāfijas un kasešu lentes. Ir arī mīklu risināšana. Blair Witch ir patiešām biedējoša šausmu spēle.

Šausmu klasika un plāni Halovīna vakaram

Halovīna vakarā var izmēģināt arī tādas klasiskās šausmu spēles kā Amnesia: Collection, SOMA, Silent Hill 2, Condemned: Criminal Origins, Outlast, Outlast 2, Resident Evil 7: Biohazard, Dead Space, The Evil Within, The Evil Within 2 un Alien: Isolation. Šī šausmu spēļu klasika sagādās patiešam baisus momentus.

Personīgi no šī saraksta man kāpinātas bailes un šermuļus sagādāja Resident Evil 7: Biohazard, kas ir no pirmās personas skatu punkta. Ja godīgi, tā arī vēl neesmu saņēmies uzspēlēt Outlast un The Evil Within, jo ir bailes piedzīvot īsto šausmu spēļu klasiku.

Man ir vēlēšanās beidzot uzspēlēt The Dark Pictures Anthology: Man Of Medan Halovīna vakarā.

Kādi ir spēļu Jūsu paradumi šajā datumā? Iespējams, ir kāda iecienīta šausmene, ko darbināt tikai Halovīna vakarā.