SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

The Complex apskats

EkingEkinggrupāStrike.lvStrike.lv2020. g. 12. apr. 13:56
The Complex apskats

The Complex apskats

Interaktīva zinātniskās fantastikas drāma


The Complex ir uz lēmumiem balstīta spēle, ko veidojusi studija Wales Interactive. Tā ir iepriekš laidusi klajā līdzīgus darbus, piemēram, The Bunker, Late Shift un The Shapeshifting Detective. Pieņemtie lēmumi ietekmē attiecības ar citiem varoņiem un arī nobeigumu. Patiesībā The Complex vairāk ir filma ar izvēlēm, nevis spēle. Piemēram, spēlē Erica dažās sekcijās varēja pārvietoties un meklēt kolekcionējamos priekšmetus, taču The Complex šādas iespējas nav. Tā būtībā ir kinofilma ar izvēlēm.

Pēc biouzbrukuma Londonai divi zinātnieki nonāk slēgtā laboratorijā. Ir ierobežots laiks, lai pieņemtu lēmumus. Galvenās varones izvēles un darbības attiecībā pret citiem varoņiem novedīs pie viena no deviņiem nobeigumiem. Pirms spēles es ieteiktu ieslēgt iestatījumu “Pause Choices”. Tādā veidā izvēles var domāt tik ilgi, cik vēlaties, lai pieņemtu lēmumu. Spēle tiks pārtraukta un turpināsies tikai tad, kad tas būs izdarīts.

Spēle seko doktorei Eimijai, kas ir organizācijas Nancocell Technology izstrādes vadītāja. Pirms pieciem gadiem viņa piedzīvoja nāvīgu incidentu totalitārajā Kindaras štatā; dīvainā kārtā šī valsts ir kļuvusi par sabiedroto korporācijai Kensington, kurā doktore pašreiz strādā. Tieši šis uzņēmums ir uzbūvējis milzīgu zinātnisku kompleksu. Tajā Eimija strādā pie pētījuma ar mērķi būt pionieriem, kas nosūtīs astronautu uz Marsu.

The Complex pirmo reizi var iziet aptuveni pusotras stundas laikā. To atkārtoti pārspēlējot, ir iespējams iepriekš pieredzētas ainas izlaist ar taustiņu R1. Tādējādi var krietni samazināt otrās skatīšanās reizes laiku, lai agrāk iegūtu visus deviņus nobeigumus un izbaudītu dažādas izvēles. Otrā pārspēle, iespējams, ilgs aptuveni pusstundu, kamēr pēdējās reizes – tikai 5-10 minūtes, izlaižot jau pieredzētās ainas.

The Complex ir intīms, neparasts sci-fi trilleris, kā darbība notiek tikai slepenā pētījumu laboratorijā, kas atrodas slēgtā stāvoklī. Spēles beigu daļā ir jāizdara izvēles, kas nosaka attiecības ar līdzstrādniekiem un arī nobeigumu. Finālā tiek paradīti dažādi kritēji, kā izturējāties pret apkārtējiem – cik godīgi, droši bijāt, kādu ziņkārību un inteliģenci lietojāt, kā arī cik jūtīgi bijāt pret apkārtējiem. Tāpat ir procentuāli norādīts attiecību statuss ar līdzcilvēkiem un vai viņi vispār izdzīvoja.

Vai es ieteiktu šo interaktīvo “spēli” uzspēlēt, ja patīk šādi projekti? Domāju, ka visdrīzāk ne, jo stāsts nav sevišķi aizraujošs un tā pat nav īsti spēle, bet tikai un vienīgi interaktīva filma. No savas puses tās vietā ieteiktu izdzīvot You vs. Wild platformā Netflix ar Bēru Grilsu (Bear Grylls). No tās iegūsiet piedzīvojumu garu un apgūsiet ko jaunu par izdzīvošanas tematiku savvaļā. The Complex nesniedz neko jaunu, vienīgi ieskicē Apvienotās Karalistes un pārējās pasaules drūmo nākotni, izlaužoties ārā kādā nāvīgai tehnoloģijai.


Platforma: PlayStation 4, PC, Switch, Xbox One
Izstrādātājs: Wales Interactive Ltd.
Apskatītā versija: PlayStation 4
Režīms: vienspēlētāja
Žanrs: adventure, sci-fi, interactive movie
Izdošanas datums: 31.03.2020.
Spēles cena: 12,99 dolāri/euro

Paldies par apskatu! Redzēju šo spēli eShop ar atlaidi, ieinteresēja, jo pēc reklāmas video likās, ka tagad aktuāla tēma (vīruss utt.). Londonā arī kaut kāda darbība notiek vai tikai laboratorijā?

@genotsiid Lūdzu! The Complex darbība norisinās kompleksā un pārsvarā tikai laboratorijā, ir tikai daži brīži Londonas ielās. Es arī tieši padomāju, ka aktuāla tēma mūsdienās (vīruss un tā). Spēli rekomendēju ņemt tikai ar atlaidi. Ja jau eShop ir atlaide, tad var arī nopirkt spēli.

Platīns viegli nāca? :)

@Marex.K Viegli nāca platīns, 3 stundas un darīts. Labi, ka visi deviņi nobeigumi nebija jāpārspēlē pilnā apjomā. :)