SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Īsi: Spelunky 2

genotsiidgenotsiidgrupāStrike.lvStrike.lv2020. g. 14. okt. 22:39
Īsi: Spelunky 2

Īsi: Spelunky 2

Nāve jau pirmajā līmenī


Kādā jaukā dienā Strike digitālajā pastkastē negaidīti parādījās kods PS4 (un PC) spēlei Spelunky 2 (paldies, PlayStation Latvija!). Šis atgadījums varētu būt īstais brīdis, lai no igauņu kolēģiem Level1 aizņemtos rubrikas L ühidalt jeb “Īsi” ideju. Doma – divās saturīgās rindkopās pastāstīt par kādu spēli un dalīties personīgajos iespaidos.

Spelunky 2 ir tiešs turpinājums 2008. gada 2D platformu lēkāšanas spēlei Spelunky (video latviski par tās HD versiju šeit). Uzdevums ir 1–4 cilvēkiem (šoreiz arī tiešsaistē) tikt līdz līmeņa izejai. Interesantākais ir tas, ka tematika atgādina filmu sēriju Indiana Jones, proti, lomās ir piedzīvojumu meklētāji, kuri ložņā pa kapenēm, ik uz stūra uzduroties dārgumiem un nāvējošiem šķēršļiem. Ar pašu pieredzi pakāpeniski atklājam un izzinām daudzos miršanas veidus, katru jauno atzīmējot žurnālā. Turklāt līmeņi tiek ģenerēti nejauši, tāpēc pārsteigumu netrūkst.

Runa ir par grūtu spēli, piedevām tik lielā mērā, ka pat 1. līmeņa iziešana ne vienmēr ir garantēta. Viena maza neuzmanības kļūda, un viss – beigts. Es, piemēram, tālāk par pirmās pasaules 4. līmeni neesmu ticis, kur nu vēl atslēdzis visus režīmus. Nešaubos gan, ka, turpinot kārtīgi trenēties, tas izdotos, jo no katras īsās partijas var kaut ko iemācīties – labāk saprast pretinieku kustības un iepazīt dažādos palīgrīkus, ko piedāvā veikalnieki. Roguelike nav žanrs visiem, bet jāatzīst, ka ātrais nāves un atdzimšanas cikls ar pavisam jauniem izkārtojumiem man dažbrīd izraisīja azartu.