SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Apskats: Astro’s Playroom

EkingEkinggrupāStrike.lvStrike.lv2020. g. 4. dec. 22:28
Apskats: Astro’s Playroom

Apskats: Astro’s Playroom

PlayStation 5 bezmaksas spēle


Ievads

Astro’s Playroom jeb vienkārši Astro atklāj PlayStation 5 funkcionalitāti un demonstrē bezvadu kontroliera DualSense jaunās iespējas. Spēle ir jau ielādēta PlayStation 5 diskā, atliek to tikai startēt un izbaudīt. Pēc spēles iziešanas to var brīvi izdzēst no savas konsoles SSD diska.

Astro ir jautrs 3D platformeris, kas sastāv no četrām pasaulēm, kas veidotas no dažādām PlayStation 5 konsoles komponentēm, kā SSD diska, grafiskās apstrādes vienības, operatīvās atmiņas un dzesēšanas sistēmas.

DualSense kontroliera tehniskā demonstrācija

Spēles gaitā tiek izmantotas kontroliera adaptīvās un haptiskās iespējas. Tajā tiek demonstrētas pults vibrācijas, trigeru pretestība, kontrolieri ir nepieciešams rotēt dažādos virzienos un pat pūst gaisa plūsmu tajā, lai virtuāli nodemonstrētu ventilatora iespējas. Atzīšu, ka gaisa plūsmas kontrole nestrādāja, izmantojot DualSense kontrolieri kopā ar 3D DualSense austiņām. Es kādas desmit minūtes mēģināju pūst dažādos veidos gaisu kontrolierī, lai beidzot spēlē darbināmais ventilators sāktu rotēt. Paņēmu fēnu un uz maksimālo jaudu pūtu gaisu DualSense kontrolierī, tā arī neizdevās iedarbināt to. Tiklīdz atslēdzu 3D austiņas, tā ar vieglu brīzīti spēlē attēlotais ventilators sāka rotēt.

Sīkums, bet tas bija vienīgais klupšanas akmens, ko pamanīju spēlē. CItādāk visas piedāvātās DualSense iespējas strādāja nevainojami. Katrā Astro apgabalā, kā SSD Speedway, GPU Jungle, Memory Meadow un Cooling Springs, tiek demonstrēti DualSense novatoriskie jauninājumi. Vienīgi mana nojauta saka, ka izstrādāji būs grūti skubināmi, lai iekļautu šīs papildu DualSense iespējas savos projektos.

Kā jau minēju iepriekš savos PlayStation 5 pirmajos iespaidos, var ērti sekot trofeju progresam. Speed-run līmeņos tiek atainota vieta topā starp draugiem. Taču patīkami, ka šādas progresa izsekošanas iespējas ir jau iestrādātas PlayStation platformā. Kopumā var skaidri redzēt trofeju izpildes progresu, kā arī savākto kolekcionējamo priekšmetu skaitu no kopējā apjoma.

Platformeris un PlayStation vēsture

Astro ir īpašs 3D platformeris. Spēlētājiem tiek piedāvāts lēkt, kāpt un dažādos veidos manevrēt. Līmeņi ir īsi, taču reizē tie ir interaktīvi izklaidējoši un sniedz tādas kā nostalģiskas atmiņas par Sony un PlayStation attīstību. Astro atklāj 25 gadu PlayStation vēsturi. Tajā arī ir atainoti dažādi robotu tēli no citām spēlēm, kā Death Stranding, Loco Roco. Katram PlayStation laikmetam tiek demonstrēta tā laika raksturīgā konsole vai aksesuārs.

Astro mani pārsteidza un reizē iepriecināja. To būtībā var uzskatīt par PlayStation 5 tehnisko demonstrāciju, ar kuru var labi izklaidēties, un tā sniegs patiesu prieku. Spēles gaitā ir jāvāc dažādi kolekcionējamie priekšmeti un artefakti, kas atklāj PlayStation attīstības posmus un demonstrē dažādus aksesuārus un vēsturiskos PlayStation notikumus. Būtībā Astro lieliski ļauj izbaudīt DualSense iespējas, ko katram PlayStation 5 īpašniekam noteikti vajadzētu pašam izmēģināt.

Spēles iziešana aizņems ap divām stundām, taču līmeņos var atgriezties, lai savāktu trūkstošos kolekcionējamos priekšmetus. Tāpat būs pieejami astoņi speed-run līmeņi, kurus nepieciešams pēc iespējas ātrāk iziet. Rezultātus var salīdzināt gan ar draugiem, gan globālā līmenī.

Kopumā

Astro's Playroom spēlētājiem sniedz nostalģijas sajūtas platforminga ceļojumā un atklāj PlayStation vēsturi. Tā atgādina vecajiem faniem šos īpašos nostalģiskos brīžus, kā arī izglīto jaukākos, kā nonācām līdz PlayStation 5 konsolei. Kopumā demonstrācija ir pasniegta jaukā vizuālajā stilā. Astro darbojas 4K izšķirtspējā ar vienmērīgiem 60 kadriem sekundē. Astro’s Playroom Ir noteikti vērts izmēģināt.


Izstrādātājs: JapanStudio, Team Asobi
Žanri: 3D platformeris
Izdevējs: Sony Interactive Entertainment
Izdošanas datums: 2020. gada 12. novembris
Spēles cena: Bezmaksas, ietilpst PlayStation 5 komplektācijā

Man šķiet, ka Astro's Playroom ir labākā jebkad piedāvātā bezmaksas (tas ir, konsolei līdzi dotā, ne F2P) spēle. Ne tikai tehniskais paraugdemonstrējums, bet arī izklaidējošs platformers.

@genotsiid piekrītu, un jaunā gamepad iespējas arī pilnībā demonstrē. Ļoti ceru ka nākotnē spēles uz PS5 spēs izmantot šīs fīčas.